X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_94🌛 wrote:
    Ja jeszcze czekam i chyba trochę dłużej poczekam, bo z trzema kotami, to zaraz będzie spanie w łóżeczku na zmianę 🙈 Więc im później, tym lepiej, ale uważam jak Oska, że nie ma co robić dziecku zbyt sterylnych warunków, żeby trochę się uodparniało ☺️

Jakie szczepienia planujesz i kiedy? Ja się zapisałam wstępnie na 20.09 na krztusiec na razie, ale jest masakra z dostępnością jej 🙈 U mnie to będzie 32+0.

Ja już jestem po szczepieniu na krztusiec :) Jeszcze planuję rsv i zastanawiam się nad grypą. Co do krztuśca to popytaj w przychodniach. W aptekach rzeczywiście trzeba mieć duże szczególnie żeby upolować, ale niektóre przychodnie jeszcze mają na stanie. Ewentualnie bardziej dostępne są te wersje szczepionek z polio

izabelka90 lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Teraz to Wam poleci migiem czas 🥹 płaczki będą, też miałam sporo w tym okresie, a po porodzie jeszcze więcej 🫣 i to z różnych powodów 🫣
    Super, że wszystko czeka, u nas łóżeczka były składane na początku lipca,to u mnie było jakoś 31/32. Wtedy kupiliśmy też fotelik, wózek, materace. W prześcieradła stary ubierał jak mieliśmy wychodzić ze szpitala już 🙏 jak Mały był w domu to jeszcze zamawiałam pokrowiec na duży materac aby nie zasikał,bo zapomniałam o tym🫣 na mały był a na duży nie ogarnęłam 🫣

Luna zdecydowanie przy kotach poczekajcie albo jakaś folia zabezpieczcie, nasz kot dalej na wakacjach u dziadków także problem z głowy 😁 lokator nie pakuje się do małego.

Dobra, przekonałyście mnie 🙈 Jutro się biorę za pakowanie torby, bo jeszcze stoi pusta i męża zaganiam do łóżeczek 😁

• Appa Ekspertka

Wysłany: 3 września 2024, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na forum wrote:
    Moje koty się do łóżeczka nie pakują, jak mąż złożył to nakrył kocem i jakoś się tym nie interesują nawet teraz, a myślałam że będę wyciągać, bo z maluchem śpią. Któregoś ranka tylko znalazłam jednego z kotów w wózku 😄, teraz wózek przykrywamy na noc kocem.

Tez mam kota i nigdy nie przeszkadzalo mi ze w domu jest jego siersc. A teraz strasznie wy tez tak macie?

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appa wrote:
    Tez mam kota i nigdy nie przeszkadzalo mi ze w domu jest jego siersc. A teraz strasznie wy tez tak macie?
    Ja mam jeszcze psa (białego) i masę sierści,ale nie zaczęło mi to przeszkadzać,nic się w tej kwestii nie zmieniło.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja mam jeszcze psa (białego) i masę sierści,ale nie zaczęło mi to przeszkadzać,nic się w tej kwestii nie zmieniło.
    Jak psiak zareagował na małego? U nas pierwszy tydzień stres miała, później wąchała i zawsze była niedaleko,wstawała ze mną na karmienia a ostatnio jak mały mniej śpi i bardziej aktywny że więcej trzeba mu czasu poświęcić to widzę że troszkę zazdrosna się robi, jak mąż kładzie się obok małego to odrazu leci i też się pcha by ją głaskał i trzeba uważać bo pomimo że jest mała to wywraca się na plecy i macha wszędzie łapami 🙈

Starania naturalne od 06.2019.
    12.22r start w klinice niepłodności
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️
    1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
    age.png
    preg.png
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą, odnośnie pupilków..moi rodzice mają małego psiaka, wiekowy już gość jest często jakimiś dziurami wychodzi sobie poza ogrodzenie ,🫣 i tak siedzi u nich pod bramą. ostatnio byłam w przychodni - mieszkają zaraz obok, młoda z wózka wyciągnęłam i poszłam, wózek zostawiłam pod schodami przy wejściu... Jak wyszłam to pewna kobieta do mnie z tekstem, że nikt by mi do wózka nie podszedł jakbym tak dziecko na chwilę w nim zostawiła..spojrzałam na nią pytającym wzrokiem, a ona że pies przy nim siadł i jak próbowała wejść do przychodni to warczał, bo myślał, że ona w stronę tego wózka idzie 🙈 Obrońca 😍

Luna_94🌛, Mojra, izabelka90, Nowa na forum, monester, Osa 🐝, Monita, pineapple89, Dzoana88 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2024, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 3 koty, jeden z nich śpi z nami w sypialni od zawsze, także teraz.
    Przed porodem złożyliśmy łóżeczka ( mamy dwa -jedno w sypialni na piętrze a drugie na parterze - obydwa na kółkach- polecam ) , wystawiliśmy wózek żeby się przyzwyczaili i nasiedzieli.
    Generalnie olali, owszem kilkukrotnie weszli ale bez szału. Do Młodego się nie pchają, Butcher czasem położy się obok nas na kanapie. Wszyscy mają neutralny stosunek, ważne żeby okazać im miłość i mimo wszystko poświęcić trochę czasu, bo podczas ciąży spędzaliśmy go razem dużo na kanapie🤷🏻‍♀️
    Odkurzamy częściej i pilnujemy żeby kudłów nie było na rzeczach Igu.

Nowa na forum lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    Jak psiak zareagował na małego? U nas pierwszy tydzień stres miała, później wąchała i zawsze była niedaleko,wstawała ze mną na karmienia a ostatnio jak mały mniej śpi i bardziej aktywny że więcej trzeba mu czasu poświęcić to widzę że troszkę zazdrosna się robi, jak mąż kładzie się obok małego to odrazu leci i też się pcha by ją głaskał i trzeba uważać bo pomimo że jest mała to wywraca się na plecy i macha wszędzie łapami 🙈
    U nas piesek nie zwraca mocno uwagi na małego, na początku próbował na mnie naskoczyć aby powąchać,aż w końcu wyniuchal go sobie w łóżeczku między szczebelkami. Jak na macie mały brzuszkuje to czasem podejdzie powącha i ucieka. Ogólnie widzę, że taki "wyobcowany" jest,bo mniej do nas do łóżka przychodzi, zawsze jak godzina na spanie była to wszyscy do łóżka szliśmy a teraz on nie pędzi już tak za nami,wołam go i nic 😥

16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appa wrote:
    U mnie od dziecit, z krótkimi przerwami, był jakiś pies w domu, kot pojawił się dopiero kilka lat temu. I chyba jestem przyzwyczajona, że ciągle trzeba sprzątać. Teraz bardziej mi przeszkadza hałas, zarówno ten z zewnątrz, bo w te upały ciągle mam otwarte okno, jak i ten od zwierzaków (jeden kot to okropna gaduła, a mam jeszcze psa, który i tak jest w miarę mało szczekający). Oczywiście malucha wszystko budzi, nawet zamykanie drzwi od pokoju, żeby miał cicho jak już zaśnie 😵‍💫

AnkaSłomianka lubi tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    U nas piesek nie zwraca mocno uwagi na małego, na początku próbował na mnie naskoczyć aby powąchać,aż w końcu wyniuchal go sobie w łóżeczku między szczebelkami. Jak na macie mały brzuszkuje to czasem podejdzie powącha i ucieka. Ogólnie widzę, że taki "wyobcowany" jest,bo mniej do nas do łóżka przychodzi, zawsze jak godzina na spanie była to wszyscy do łóżka szliśmy a teraz on nie pędzi już tak za nami,wołam go i nic 😥
    Ja się obawiałam, jak pies zareaguje i jeden z kotów. Pies prawie nie zwraca uwagi, czasem jak się mały rozpłacze to też zaczyna skomleć. Jeden z kotów jest bardzo z nami zżyty, śpi razem z nami i on próbuje się z maluchem zaprzyjaźnić (ociera się o niego i go "myje" - oczywiście staramy się tu zapewnić higienę, żadnego dotykania rączek, które wędrują do buzi itp.), pozostałe obejrzały i ignorują.

Szarlotka90, AnkaSłomianka lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam obawy o nasza kocia lokatorkę, jak to mąż mówi moje "pierwsze dziecko". Kotka jest już seniorka a dzięki mojemu l4 spędza ze mną całe dnie, widzę na końcówce że obsesyjnie nie odstępuje mnie na krok i trochę obawiam się co będzie później bo jest przyzwyczajona do spania w naszej sypialni a ja chyba będę miała obawy czy nie wskoczy do łóżeczka pomimo tego że w tej chwili oprócz przewijaka nie zainteresował jej ani wózek ani łóżeczko....

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladies, na już potrzebuję nosidła. Oczywiście zgodnie z polecajkami idę w LennyLamb. Pytanie tylko - które? Macie je już przetestowane?

***Monester, wiem że zrobiłaś doktorat w tym temacie. Podpowiesz?
    - Lenny Lamb - Light
    - Lenny Lamb - Upgrade
    - Lenny Lamb - Upgrade Airglow

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Appa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaSłomianka wrote:
    Mamy 3 koty, jeden z nich śpi z nami w sypialni od zawsze, także teraz.
    Przed porodem złożyliśmy łóżeczka ( mamy dwa -jedno w sypialni na piętrze a drugie na parterze - obydwa na kółkach- polecam ) , wystawiliśmy wózek żeby się przyzwyczaili i nasiedzieli.
    Generalnie olali, owszem kilkukrotnie weszli ale bez szału. Do Młodego się nie pchają, Butcher czasem położy się obok nas na kanapie. Wszyscy mają neutralny stosunek, ważne żeby okazać im miłość i mimo wszystko poświęcić trochę czasu, bo podczas ciąży spędzaliśmy go razem dużo na kanapie🤷🏻‍♀️
    Odkurzamy częściej i pilnujemy żeby kudłów nie było na rzeczach Igu.

Wlasnie ja tez pozwlam na wchodzenie wszedzie zebynkot nie czul sie odrzucony sprzatam codziennie tylko zauwazylaam ze teraz ta siersc jest dla mniej bardziej odczuwalna niz kiedys.

• EBa Ekspertka

Wysłany: 4 września 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie macie mnie jeszcze dość to pozwolę sobie na kolejny update - to mi pomaga czekać.

Przez noc nic się u mnie nie zadziało, a wręcz nawet ustały te drobne skurcze które czasem były wieczorem. Przed 8 wzięli mnie już na porodówkę na oksytocynę, ale zanim zdążyli podać to się okazało że jakaś kobietka pilniej potrzebuje rodzić, a akurat jest tłok na trakcie i wszystkie sale zajęte. U mnie warunki już podobno dobre do tej oksytocyny, ale że nic złego się nie dzieje to wypadłam z kolejki i czekam. Jak tylko zwolni się któraś sala to mnie wezmą.
    Zdążyłam już wezwać i odwołać położną 😉 na szczęście nie zdążyła wyjść z domu.

Jak wróciłam na patologię to dostałam śniadanie bo się okazało, że do indukcji można i jak zaczęłam jeść to przyszedł obchód z ordynatorem i osobiście mnie zapewniał, że jedna Pani niedługo urodzi to mnie wezmą. Zobaczymy to "niedługo " 😉

Także cierpliwość jest cnotą więc ją doskonalę. Ale jestem spokojna, liczę że dziś urodzę 😉

Monita, izabelka90, Jenny93, Kessa, WiosnyFanka, pineapple89, aganieszkam, Rosa_13, Szarlotka90, Nowa na forum, AnkaSłomianka, Hope_89, Saimi, Aguuu. , monester, Verna, Beth86 lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eba i tego się trzymamy, że dziś się zobaczycie🙏 mi na oksy jeszcze obiadek przynieśli ale ja tam szłam koło 11 😁

Co do tego cewnika mi tą końcówkę zakleili rękawiczka, ale widziałam też że zbiera się tam krew a żeby mi nie "dyndał" między nogami to miałam przyklejony plastrem do nogi.

13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy foteliki w sensie lezaczki są jakieś rekomendowane przez fizjoterapeutow ? Ewentualnie od kiedy? I jakie ?

event.png[/url]
  • monester Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    Dziewczyny, a czy foteliki w sensie lezaczki są jakieś rekomendowane przez fizjoterapeutow ? Ewentualnie od kiedy? I jakie ?
    Wejdź na insta fizjomommy ona ostatnio robiła porównanie. No już możesz, bo ogólnie po 3 cim miesiącu lub sporadycznie wcześniej w pozycji leżącej. Ogólnie na max godzinę dziennie ale przydaje się jak potrzebujesz coś na szybko zrobić w domu.

• monester Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ladies, na już potrzebuję nosidła. Oczywiście zgodnie z polecajkami idę w LennyLamb. Pytanie tylko - które? Macie je już przetestowane?

***Monester, wiem że zrobiłaś doktorat w tym temacie. Podpowiesz?
    - Lenny Lamb - Light
    - Lenny Lamb - Upgrade
    - Lenny Lamb - Upgrade Airglow
    Ja brałam dla malucha więc nie wchodziły w grę inne niż light więc nie pomogę

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Wejdź na insta fizjomommy ona ostatnio robiła porównanie. No już możesz, bo ogólnie po 3 cim miesiącu lub sporadycznie wcześniej w pozycji leżącej. Ogólnie na max godzinę dziennie ale przydaje się jak potrzebujesz coś na szybko zrobić w domu.
    A wy się zaopatrujecie ? Generalnie widzę, że mała aktywna i chciałabym jej zapewnić atrakcje, żeby coś widziała więcej? Ale żeby jej nie nosić . Nie wiem czy to dobry trop

event.png[/url]
  • zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:

Moja rada, kup używany. Córka nie chciała w nim leżeć, zero miłości, więc u nas totalnie zbędna rzecz.

Hope_89 lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ