X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    U nas jak młoda wypije 100 - 120 ml wody to święto mimo, że jej ciągle proponuje.

Pytanie było też o żelazo, my cały czas 15 mg.
    Wydaje mi się że to są takie normalne ilości w stosunku do ich wieku. Zresztą u nas tez kupy spoko . Jak jedna rano idzie zbita to kolejna już jest inna. Nie wiem jak to idzie w sumie - mamy od 1-3 dziennie.

• MarKaro Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię wypija dziennie co najmniej 300 ml wody.
    Je na śniadanko kaszkę, potem zjada obiadek, później jest mleko, potem podwieczorek i przed snem mleko. Mleka wypija od 400 do 500 dziennie. Wiem, że powinien chyba więcej, ale nie sposób jest już mu je podać. Jedynie przed drzemka a potem przed snem nocnym.
    Najwięcej wody wypija po obiadku, bo potrafi i pół bboxa chlusnąć 🫣 a tak to sobie porostu ciapie po troszkę co jakiś czas.
    Ale on od kiedy tylko ta wodę dostał to był zachwyt, że ho ho , taka wspaniała ta woda mmm 🤣🤣
    W domu mamy ciepło, sam człowiek często pije...nie uważam aby te 300ml niewiadomo jak dużo to było.

Długo tu nie zaglądałam. Nie sposób nadrobić, kiedyś częściej miałam czas poczytywać. Mam nadzieję, że u wszystkich bez większych problemów i awarii 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 21:47

💙 20.06.2024r.
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarKaro wrote:
    Moje dziecię wypija dziennie co najmniej 300 ml wody.
    Je na śniadanko kaszkę, potem zjada obiadek, później jest mleko, potem podwieczorek i przed snem mleko. Mleka wypija od 400 do 500 dziennie. Wiem, że powinien chyba więcej, ale nie sposób jest już mu je podać. Jedynie przed drzemka a potem przed snem nocnym.
    Najwięcej wody wypija po obiadku, bo potrafi i pół bboxa chlusnąć 🫣 a tak to sobie porostu ciapie po troszkę co jakiś czas.
    U mnie mleka 750-950- zależy ile zje stałych. Wody nie wiem ile bo dużo pluje ale myślę że 100 ml to maksimum. No ale ogólnie jak pije mało mleka a dużo stałych to czymś popić trzeba.

• MarKaro Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U mnie mleka 750-950- zależy ile zje stałych. Wody nie wiem ile bo dużo pluje ale myślę że 100 ml to maksimum. No ale ogólnie jak pije mało mleka a dużo stałych to czymś popić trzeba.
    Mieliśmy moment, że odrzucił mi to mleko prawie całkiem...w dzień nie chciał, a na noc wypijał raptem 60ml, myślałam że zwariuje, ale wszystko wróciło jakby do normy jak wyszły zęby. Bo przynajmniej przed drzemka i przed snem wypije. No przy zębach obraziło się dziecko na mleko. A już już miałam w głowie podać mleko w bbox 🙈

💙 20.06.2024r.
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xxMiaxx wrote:
    To mój wypija ledwo pół bboxa bo ciężko z wodą u nas

Próbowałaś podawać ciepłą wodę?
    U nas taka w temperaturze pokojowej wchodzi dużo gorzej, a jak tylko doleję ciepłej to idzie naprawdę dobrze.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Próbowałaś podawać ciepłą wodę?
    U nas taka w temperaturze pokojowej wchodzi dużo gorzej, a jak tylko doleję ciepłej to idzie naprawdę dobrze.
    A mleko podajesz ciepłe ?

• Saimi Autorytet

Wysłany: 20 marca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

To u nas mniej więcej to samo. W okolicach 800 ml mleka ( czasem 750 , a czasem 900). Wody max 120 ml. Stale je ładnie, na obiadek zjada około 180 -200 g, śniadanko i podwieczorek nie wiem bo to już typowo kawałkowo, raz więcej , raz mniej, plus jakas przekąska typu chrupka czy musik. Ale przyznaję bez bicia, że czasem mamy tylko 2 stałe. Ja wróciłam do pracy na parę godzin a babcia boi się podawać od razu stałych.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saimi wrote:
    To u nas mniej więcej to samo. W okolicach 800 ml mleka ( czasem 750 , a czasem 900). Wody max 120 ml. Stale je ładnie, na obiadek zjada około 180 -200 g, śniadanko i podwieczorek nie wiem bo to już typowo kawałkowo, raz więcej , raz mniej, plus jakas przekąska typu chrupka czy musik. Ale przyznaję bez bicia, że czasem mamy tylko 2 stałe. Ja wróciłam do pracy na parę godzin a babcia boi się podawać od razu stałych.
    No na obiad jak ma dzień na stałe to zje 200 gram i na przykład jakies pół jogurtu z musem. Ale to ja widzę że ma ścisły związek z zębami. Aktualnie ida nam już dwójki także nie ma wytchnienia. Czasem z kolei nic nie zje że stałych to wtedy musi mlekiem nadrobić, wiadomo. O super że babcia się angażuje. Jak w pracy ? Kiedy wracasz na cały etat ? Bo potem będziecie transferować nie ? Ja się dzisiaj obudziłam z myślą, że nie wrocimy po ten zarodek. Po prostu nie dam rady fizycznie. Nie damy, bo oboje w tym jesteśmy. Jedynie jak by już syn był w miarę duży i rozumny, ale wtedy mój wiek na to nie pozwoli. Poza tym nie mogę obecnie zaryzykować, że mnie nie będzie w domu z powodu ewentualnych komplikacji, bo mąż sam nie da rady, a dziecko mnie potrzebuje bardzo bardzo.

• Hope_89 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    U mnie podobnie średnio 800 mleka i max 100 wody

monester, Saimi lubią tę wiadomość

event.png[/url]
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    No na obiad jak ma dzień na stałe to zje 200 gram i na przykład jakies pół jogurtu z musem. Ale to ja widzę że ma ścisły związek z zębami. Aktualnie ida nam już dwójki także nie ma wytchnienia. Czasem z kolei nic nie zje że stałych to wtedy musi mlekiem nadrobić, wiadomo. O super że babcia się angażuje. Jak w pracy ? Kiedy wracasz na cały etat ? Bo potem będziecie transferować nie ? Ja się dzisiaj obudziłam z myślą, że nie wrocimy po ten zarodek. Po prostu nie dam rady fizycznie. Nie damy, bo oboje w tym jesteśmy. Jedynie jak by już syn był w miarę duży i rozumny, ale wtedy mój wiek na to nie pozwoli. Poza tym nie mogę obecnie zaryzykować, że mnie nie będzie w domu z powodu ewentualnych komplikacji, bo mąż sam nie da rady, a dziecko mnie potrzebuje bardzo bardzo.

Tak od września już cały etat. Teraz jest znośnie bo chodzę kiedy chce i na ile chce. Mam po prostu wyrobić ileś tam godzin na miesiąc. Jest wytchnienie, jednak ciągle bycie z dzieckiem jest mega ciężkie. Jak wychodzę te 2 - 3 razy w tyg na 3h to takie odsapniecie jest :)
    Nam właśnie dziś wyszła górna dwojka a druga dwójka lada chwila.
    Co do powrotu po rodzeństwo, nie wiem. Moja ciąża była trudna, na bank będzie powtórka z rozrywki no i właśnie co wtedy? Póki co plan jest by w maju/ czerwcu iść do mojej gin i porozmawiać jaki ma pomysł na nas 🤣 chciałabym rodzeństwo dla młodej ale może jednak jeszcze poczekam chociaż czas też goni bo wiek nie ten.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_89 wrote:
    U mnie podobnie średnio 800 mleka i max 100 wody
    Ja nawet zapytałam o to kiedyś pediatry, ona mówi że przecież jak jest zdrowy to wie kiedy mu się chce pić a kiedy jeść i że jezvze w owocach i warzywach też jest woda i że jest ok.

Saimi, Hope_89, Mi_Lusia lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A mleko podajesz ciepłe ?

Tak, zawsze lekko podgrzewam.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 20 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Tak, zawsze lekko podgrzewam.
    To pewnie stad przyzwyczajenie do cieplejszej wody. Ja muszę nawet normalne jedzenie podawać w pokojowej 😅

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie za bardzo chce pić wodę, ale jak doleje jej kilka kropli soku z malin który sama robiłam to wtedy pije i pije

age.png
  • MarKaro Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z otwartego kubeczka podajecie? Jak idzie?

💙 20.06.2024r.
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarKaro wrote:
    A z otwartego kubeczka podajecie? Jak idzie?
    Miśka wylewała sobie wodę na głowę jak tylko przejęła kubeczek w swoje łapki i miała przy tym niesamowicie wiele radości. Także na razie odpuściłam temat. Bo gdy ja jej trzymałam to piła ładnie, ale ona wyrywa mi ten kubek bo chce sama i tak o 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 08:58

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak często jedzenie się kończy u was rzygiem? Młody sobie napchal tyle do buzi właśnie że taki rzyg poszedł prosto na tackę. a ma dzisiaj akurat chyba dobry dzień do jedzenia.
    W ogóle w biedrze są musy dla dzieci z kokosem - my je bardzo lubimy.

• monester Autorytet

Wysłany: 21 marca, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to normalnie nikt nas nie odwiedza, nie ma ani pol osoby, która by zapytala to może przyjdę posiedzieć z dzieckiem, żebyś mogła nie wiem posprzątać coś ugotować, wstawić pranie. Nie, ale oczywiście jak już dziadki przyjdą to wtedy kiedy młody powinien mieć drzemkę chcoiaz mówiłam że zaraz będę go szykować spac, przebodzcuja go a następnie wychodzą ucieszeni a ty się baw. Jak mniej to wkur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 10:45

• Szarlotka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kończy się intensywny tydzień bo codziennie mieliśmy jakieś odwiedziny bądź wyjścia co doprowadziło do nieokielznania dziecka w nocy 😂
    Powoli przesiadamy się tez do spacerowki co bardzo mnie cieszy :)
    Dziewczyny czy wasze maluchy też miały tak zmasakrowane paznokcie u stóp? Moja odkąd uwielbia życie na brzuchu ma wiecznie połamane paznokietki :( obcinam je krótko nie wiem czy coś robię źle? Macie jakieś patenty?

Na pobranie krwi w mieście w naszych labach każą zawsze przychodzić po 10 jak jest mniej ludzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 11:17

age.png
  • kasia12323 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka90 wrote:
    U nas kończy się intensywny tydzień bo codziennie mieliśmy jakieś odwiedziny bądź wyjścia co doprowadziło do nieokielznania dziecka w nocy 😂
    Powoli przesiadamy się tez do spacerowki co bardzo mnie cieszy :)
    Dziewczyny czy wasze maluchy też miały tak zmasakrowane paznokcie u stóp? Moja odkąd uwielbia życie na brzuchu ma wiecznie połamane paznokietki :( obcinam je krótko nie wiem czy coś robię źle? Macie jakieś patenty?

Na pobranie krwi w mieście w naszych labach każą zawsze przychodzić po 10 jak jest mniej ludzi :)
    Moja mała też ma połamane bo jak leży na brzuchu to ciągle uderza stopami o podloge

age.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ