X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja ogólnie mu kcal nie przeliczam,wolę tego nie robić bo jeszcze go głodzić zacznę 🫣
    Ale jak mam takie placki z jajka, 2-3 łyżki mąki/kaszki ,2 łyżki jogurtu greckiego to uda mi się np 10-11 placków zrobić to dam mu np po 4 i jakieś owocki do tego albo warzywo, czasem wrzucam do takich placków jagody,wiśnie kroję, albo są z tartym jabłkiem/marchewką cynamonem.

Dziś na śniadanie ma omlet: 1 jajko,tarta pieczarka ,łyżka kaszki jaglano gryczanej z helpy i to zje całe plus kilka borówek położyłam.
    https://zapodaj.net/plik-XIiUbaqNHr wyczyszczone 🫣

Na kolację ostatnio miał mufinki gdzie dałam pół serka wiejskiego,2 jajka, 1 łyżeczkę kaszki jaglano gryczanej,koperek, do formy na dno brokuł, z tego miałam 4 muffinki i jadł po dwie sztuki.

No właśnie u nas zjada 3 posiłki i jeszcze 4 porcje mleka 🙈 ale zrobiłam test i zmniejszyłam mu porcje mleka o 10 ml i nie wykazywał większego głodu, więc wydaje mi się, że moje dziecko poszło po mamusi i je póki jest w butelce czy na talerzu 🤣 Bardzo często kolacje są u nas jajeczne właśnie. Robię podobnie. Na porcję wychodzi mi 1 jajko plus dodatki. Np ostatnio robiłam mu omlet z papryką, cukinią i marchewką i pokroiłam w trójkąty. Wysłałam zdjęcia jak wcina i dostałam opierdziel, bo wszyscy myśleli, że to pizza 🤣

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    No właśnie u nas zjada 3 posiłki i jeszcze 4 porcje mleka 🙈 ale zrobiłam test i zmniejszyłam mu porcje mleka o 10 ml i nie wykazywał większego głodu, więc wydaje mi się, że moje dziecko poszło po mamusi i je póki jest w butelce czy na talerzu 🤣 Bardzo często kolacje są u nas jajeczne właśnie. Robię podobnie. Na porcję wychodzi mi 1 jajko plus dodatki. Np ostatnio robiłam mu omlet z papryką, cukinią i marchewką i pokroiłam w trójkąty. Wysłałam zdjęcia jak wcina i dostałam opierdziel, bo wszyscy myśleli, że to pizza 🤣
    Haha no mój tak samo i ja się zastanawiam czy gdyby było więcej to by jadł dalej 🫣 już trochę starszy i nam tylko dwie flaszki zostały mleka,ale ma obecnie 4 posiłki.

A ja kiedyś zrobiłam takie mini pizze , ciasto zrobiłam z twarogu,jajka,mąki -czasem w necie są takie przepisy na a'la drożdżówki, zrobiłam tak abyśmy wszyscy mogli zjeść.

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️ dzień za dniem tak szybko mija, że nawet nie było kiedy napisać.
    Transfer za 5 dni 🙈 trzymajcie kciuki 🍀🍀

Zastanawiam się tylko co z podnoszeniem i noszeniem na rękach mojej Pannicy. Wychodzą jej 3 czwórki, kryzys okropny, najlepiej ciągle na rękach 🤡 jak myślicie? Czy to ma jakiś duży wpływ? W końcu kobiety zachodzące w ciążę naturalnie nawet nie wiedzą że aktualnie trwa proces implantacji 🤔

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    Hej ☺️ dzień za dniem tak szybko mija, że nawet nie było kiedy napisać.
    Transfer za 5 dni 🙈 trzymajcie kciuki 🍀🍀

Zastanawiam się tylko co z podnoszeniem i noszeniem na rękach mojej Pannicy. Wychodzą jej 3 czwórki, kryzys okropny, najlepiej ciągle na rękach 🤡 jak myślicie? Czy to ma jakiś duży wpływ? W końcu kobiety zachodzące w ciążę naturalnie nawet nie wiedzą że aktualnie trwa proces implantacji 🤔
    Tak jak mówisz - ciaze naturalne są i kobiety noszą. Będę trzymać kciuki 😀

Rosa_13 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty właściwie czemu małej nie bierzesz na ręce ? Problemy z kręgosłupem czy przy drugim czlowiek już nie reaguje na płacz ?

• monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej powiedzcie mi czy tylko ja jestem taki nieogar- do pracy nie chodzę, a tu właśnie taki ogląd chaty zrobiłam i okna do mycia, firanki brudne, otwieram lodówkę to nie wiem kiedy ostatnio była myta. Ja nie ogarniam a co dopiero jak pójdę do pracy kiedyś 😱 wszystkie rzeczy typu segregowanie ubrań/papierów czekają na lepsze czasy. Jedynie co to tak dziobie po trochu tu i tam żeby to jakoś było ale generalka by się przydała.

• Rosa_13 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ej powiedzcie mi czy tylko ja jestem taki nieogar- do pracy nie chodzę, a tu właśnie taki ogląd chaty zrobiłam i okna do mycia, firanki brudne, otwieram lodówkę to nie wiem kiedy ostatnio była myta. Ja nie ogarniam a co dopiero jak pójdę do pracy kiedyś 😱 wszystkie rzeczy typu segregowanie ubrań/papierów czekają na lepsze czasy. Jedynie co to tak dziobie po trochu tu i tam żeby to jakoś było ale generalka by się przydała.

U mnie identycznie 🙈 dzisiaj nawet o tym myślałam że chyba nigdy w takim "syfie" nie mieszkałam 🤣 niby porządek ale tylko taki na pierwszy rzut oka bo jak się spojrzy na okna, lodówkę, szafy, spiżarnię to dramat 🤣 ale chyba powoli się przyzwyczajam i udaje że nie widzę.

age.png

Moja Dziewczynka 3500g ❤️🌹
  • monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa_13 wrote:
    U mnie identycznie 🙈 dzisiaj nawet o tym myślałam że chyba nigdy w takim "syfie" nie mieszkałam 🤣 niby porządek ale tylko taki na pierwszy rzut oka bo jak się spojrzy na okna, lodówkę, szafy, spiżarnię to dramat 🤣 ale chyba powoli się przyzwyczajam i udaje że nie widzę.
    Mnie najpierw ogarnia wkurz, a po chwili przychodzi opamiętanie, że nieważne, bo dziecko i tak nie będzie pamiętać, że był syf ale że mama była wkurzona to już może zapamiętać 😆 i tak sobie to powtarzam robiąc wdech i wydech 😆

• kasia12323 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Kasia a Ty właściwie czemu małej nie bierzesz na ręce ? Problemy z kręgosłupem czy przy drugim czlowiek już nie reaguje na płacz ?
    Noszę ale staram się jak najmniej. Bo jak ją noszę to zaraz przychodzi starszy syn i on też chce🤣🤣 a najlepiej jeszcze żeby oboje równocześnie nosić🤣🤣

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej z praniem. Zdarza się, że komoda małego stoi pusta, a ja biorę ubranka z pojemnika z czystym praniem 🤣 Okna umyłam. Jedno dziennie i jakoś poszło. Ale mnie najbardziej wkurza to, że u nas nawet jak się posprząta to jeden dzień jest super, a na drugi jakby tornado przeszło. Wnioski są takie, że nie opłaca się robić generalki xd

Nowa na forum lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia12323 wrote:
    Noszę ale staram się jak najmniej. Bo jak ją noszę to zaraz przychodzi starszy syn i on też chce🤣🤣 a najlepiej jeszcze żeby oboje równocześnie nosić🤣🤣

Haha widziałam dzisiaj właśnie zdjęcie gdzie mama miała starszego w chuście na plecach a młodego z przodu w nosidle x😆

• AnkaSłomianka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie rano przeklinam przekopujac w poszukiwaniu ubrań któryś z 3 wielkich koszy z czystymi rzeczami czekającymi aż ktoś je poskłada i pochowa.

Okna mamy wszystkie od podłogi więc są całe w łapkach, uślinione i uklejone.
    Mój jedyny kontakt z literaturą to jak kilka razy dziennie układam książki na regałach żeby znów było bam!

W domu mamy względnie czysto, ale to tylko dlatego że wspomagamy się panią Bożenką co tydzień.

Jak młody zaczął chodzić i przeszedł na jedną drzemkę to życie tak przyspieszyło że nie wyrabiamy. Do tego wyrzynają mu się czwórki🙀

Większość dni spędzam w domu z Młodym- spacery, zabawy, itp ale dziś miałam usg piersi, odbierałam zakupy w galerii handlowej i kupowałam warzywa i owoce i jak wróciłam do domu to byłam wykończona🤯miałam ochotę wskoczyć na tylnią kanapę i się zdrzemnąć godzinę w garażu🤣ale poszłam do domu bo przez te 3 h się strasznie stęskniłam.

🙎🏻‍♀️1985 PAI1 hetero, IO, 3x usuwane polipy (08.22, 06.23, 10.23)
    🙎🏻‍♂️1981
    13.11.23 transfer ❄️4.1.1
    20.11.23 bHCG -58
    22.11.23 bHCG- 150
    24.11.23 bHCG -345
    27.11.23 bHCG -1313
    age.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ