udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimi09 wrote:Pamiętam to z tą owodnia 😳🤣🤣🤣 niby śmiech, ale przez łzy jednak, bo ktoś potem na tych lekarzy trafia i kogoś oni leczą 🤦♀️
Też mam ekran usg zwrócony do siebie i prowadzę ciąże prywatnie. Chyba po prostu muszę następnym razem poprosić doktora żeby nie był taki szybki i pozwolił mi się trochę nacieszyć brykajacym dzieciątkiem 😁
Jedna wizytę na medicover w ciąży miałam już i o dziwo super lekarz, no ale ustrzelić u niego termin to jak wygrana na loterii, nie dziwię się 😊Mimi09 lubi tę wiadomość
-
izabelka90 wrote:Ja w NFZ miałam pytanie dlaczego nie mam ciałka żółtego, dlaczego cykl sztuczny, już nie chciało mi się tłumaczyć i jakoś po prostu zmieniłam temat. 🤦♀️
Albo pamiętam Kasiek jak była u lekarza z jedna gwiazdką to Pani jej tam powiedziała, że dziecko w jakimś dziwnym worku jest i że ma to skonsultować z lekarzem prowadzącym, a to owodnia przecież 😅 no to będę pamiętać wieki 😅
Matko kochana, padłam 🙈🙈🙈 I weź traf do takiego lekarza 🤦♀️42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mi się udało że w medicover znalazłam lekarkę, która miała też kabinet prywatny w klinice niepłodności jako ginekolog także ogarniała cały temat leków i wogole 😊 Serduszka nam nie włączała bo właśnie mówiła że nie ma co malucha narażać a widzimy że pika 😊
Najbardziej mi serce waliło jak babka na sor przy krwawieniu odpaliła serce a wtedy był dopiero 6tc, następnego dnia jak udało mi się zobaczyć z moją lekarza to aż patrzyłam odrazu na monitor czy serduszko nadal pika. A no i babka z sor totalnie nie ogarniała invitroStarania naturalne od 06.2019.
💁♀️29
Endometrioza I-II stopień
Jajowody drożne
💁♂️
Badanie nasienia prawidłowe 😊
4% -> 6%
12.22r start w klinice niepłodności.
Lametta przez 6 cykli.
Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
22.09.23 Start Stymulacji
2.10 Punkcja 🥚🥚
7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
36t4d B 2730g 53cm💙
Mamy ❄️❄️
1.04 7t2d ciąży naturalnej ☺️
-
Dziewczyny mam pytanie, lekarz z kliniki, u którego mieliśmy procedurę rozpisał schodzenie z proga, od jutra zaczynam zmniejszać besins tydzień po tygodniu, czy mam skontrolować jutro poziom? Czy sobie darować? Aktualny lekarz mówi, że póki nie mam objawów typu plamienie/skurcze i inne niepokojące to zostawić to i schodzić wg. Zaleceń 1 dr.
Trochę mam stres 🫣😖 bo jednak ten próg. To żadne szaleństwo 🤔. Nie chcę wariować sama z wynikami, skoro prowadzący aktualny mnie uspokoił🤔 -
Hope_86 wrote:Dziewczyny uwaga polecajka dla tych, które planują zaopatrzyć się w butelki do karmienia 😄 mi poleciła moja fryzjerka 🥰 mówiła, że jak musiała przejść na karmienie butelką, to jej synek miał cały czas bóle brzuszka/kolki, a przy tej ani razu 😍 ja się zaopatrzę bo planuje CC i nie wiem jak będzie z karmieniem na początku i czy w ogóle będzie mi to dane 🙈
https://zapodaj.net/plik-bwBk0DuCiG
A może któraś z Was ma również jakieś doświadczenia z tymi butelkami? ☺️
Ja coś o niej na insta słyszłam. Dzięki, zapisujęJa bym chciała karmić, ale nie wiadomo jak będzie. Poza tym fajna też opcja jak dziecko umie i cyca i butelkę, to wtedy można męża na chwilę zostawić i wyjść przewietrzyć głowę
Mimi09, Hope_86, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Osa 🐝 wrote:Dziewczyny mam pytanie, lekarz z kliniki, u którego mieliśmy procedurę rozpisał schodzenie z proga, od jutra zaczynam zmniejszać besins tydzień po tygodniu, czy mam skontrolować jutro poziom? Czy sobie darować? Aktualny lekarz mówi, że póki nie mam objawów typu plamienie/skurcze i inne niepokojące to zostawić to i schodzić wg. Zaleceń 1 dr.
Trochę mam stres 🫣😖 bo jednak ten próg. To żadne szaleństwo 🤔. Nie chcę wariować sama z wynikami, skoro prowadzący aktualny mnie uspokoił🤔 -
Raz byłam u lekarki, która oficjalnie mi powiedziała, że ona się bezpłodnością nie zajmuję i nie chce na ten temat się wypowiadać. Pytałam o coś związku z jakimś badaniem. W każdym razie doceniam, jak oficjalnie lekarz przyznaję się do niewiedzy, bo to znaczy, że ma wąska specjalizacje z nadzieją, że w tej wąskiej specjalizacji jest specjalistą.
To trochę jak z immunologiem. Znanych na forum jest tylko kilka nazwisk. Jak chciałam dostać się do poradni, aby spróbować zrobić kilka badań na nfz to lekarz oficjalnie mi powiedział, że oni takich badań nie robią i żeby szukać gdzie indziej bo się tym nie zajmują. Z czegoś to wynika 🤷 więc mogą nie wiedzieć na czym polega i jak leczyć bezpłodność, bardziej skomplikowanymi metodami. Ale jeżeli lekarz w swojej ofercie ma napisane prowadzenie ciąży, leczeniem bezpłodności i nie ma pojęcia o tych podstawach to dramat 😳 i współczuję kobieta które do takiego trafią. Jeszcze jak ciąża książkowa to pół biedy. Ale jak się coś zaczyna dziać to dramat. To trochę jak z heparynę. Normalnie nikt nie robi badań na trombofilie. Nikt nie robi tak specjalistycznych badań jak my... co można powiedzieć trochę szczęście w nieszczęściu daję nam dużą szansę na urodzenie zdrowego malucha. A ile kobiet mogłoby uniknąć poronień, stresu, bólu gdyby tak lekarz profilaktycznie zlecał takie badanie. Szczególnie, że tu wystarczy 1 zastrzyk i już szansa naszego malucha wzrasta... Dlatego tak ważne, aby trafić na odpowiedniego lekarza.
I ja powiem Wam czuję trochę, że wygrałam na loterii, trafiając tu na forum na dziewczyny z tak ogromną wiedzą i doświadczeniem oraz na immunologa, który mną pokierował. Bo może gdyby nie to, nie wiadomo, czy byłabym w tym miejscu co teraz💓 -
nick nieaktualnyJa się z wami zgadzam, że lekarze powinni się doszkalać, natomiast nie jestem zdania, że muszą wszystko wiedzieć, zwłaszcza w temacie in vitro, który jest trudną i skomplikowaną działką. Same widzicie, że nawet lekarze z klinik leczenia niepłodności robią takie babole, że nogi się uginają. A teoretycznie jest to ich taka podspecjalizacja albo specjalizacja szczegółowa. Dlatego np. wielu specjalistów leczenia niepłodności nie prowadzi ciąż, bo rozwijają się w innym kierunku. A to, że na studiach kiedyś coś ktoś mówił, albo się przeczytało w książce…no właśnie, same wiedzie jak jest. O lekarzach starej daty nie będę się nawet wypowiadać, bo miałam w tej ciąży z takimi styczność. Ja znałam lepiej rekomendację ptgip odnośnie badań w ciąży niż oni i mogłam sobie podyskutować. Mimo wszystko większość pacjentek to „zwykle” kobiety, które nawet po przejściach w końcu zaszły naturalnie w ciążę i urodziły zdrowe dzieci. A ile jest pacjentek, które całe ciążę palą albo popijają, a do porodu przychodzą z małą torebką bez przygotowania, bez szkoły rodzenia czy przeczytania nastu poradników. Tylko tego się nie widzi, jak się w tym nie pracuje.
invincible👊🏻 lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Dziewczyny mam pytanie, lekarz z kliniki, u którego mieliśmy procedurę rozpisał schodzenie z proga, od jutra zaczynam zmniejszać besins tydzień po tygodniu, czy mam skontrolować jutro poziom? Czy sobie darować? Aktualny lekarz mówi, że póki nie mam objawów typu plamienie/skurcze i inne niepokojące to zostawić to i schodzić wg. Zaleceń 1 dr.
Trochę mam stres 🫣😖 bo jednak ten próg. To żadne szaleństwo 🤔. Nie chcę wariować sama z wynikami, skoro prowadzący aktualny mnie uspokoił🤔
Chyba musisz słuchać lekarza i jak coś kontrolować progesteron. Ja jakoś chwilę przed prenatalnym i zaczęłam schodzić. W każdym razie też wszystko zależy jak duże dawki miałaś i jak rozpisał schodzenie. Ciężko nam powiedzieć czy dobrze czy źle bo każda historia jest inna. Zaufaj swojemu lekarzowi i się obserwuj!izabelka90 lubi tę wiadomość
-
Mi_lusia wrote:Ja się z wami zgadzam, że lekarze powinni się doszkalać, natomiast nie jestem zdania, że muszą wszystko wiedzieć, zwłaszcza w temacie in vitro, który jest trudną i skomplikowaną działką. Same widzicie, że nawet lekarze z klinik leczenia niepłodności robią takie babole, że nogi się uginają. A teoretycznie jest to ich taka podspecjalizacja albo specjalizacja szczegółowa. Dlatego np. wielu specjalistów leczenia niepłodności nie prowadzi ciąż, bo rozwijają się w innym kierunku. A to, że na studiach kiedyś coś ktoś mówił, albo się przeczytało w książce…no właśnie, same wiedzie jak jest. O lekarzach starej daty nie będę się nawet wypowiadać, bo miałam w tej ciąży z takimi styczność. Ja znałam lepiej rekomendację ptgip odnośnie badań w ciąży niż oni i mogłam sobie podyskutować. Mimo wszystko większość pacjentek to „zwykle” kobiety, które nawet po przejściach w końcu zaszły naturalnie w ciążę i urodziły zdrowe dzieci. A ile jest pacjentek, które całe ciążę palą albo popijają, a do porodu przychodzą z małą torebką bez przygotowania, bez szkoły rodzenia czy przeczytania nastu poradników. Tylko tego się nie widzi, jak się w tym nie pracuje.
Ostatnio mi endokrynolog na wizycie opowiadała, że miała dyżur w szpitalu i trafiła kobieta z bólami brzucha, zatrzymaniem moczu i różnymi objawami, a się okazało że jest w ciąży i to przedwczesny poród 😳 kobieta nie wiedziała że jest w ciąży, a po porodzie lekarze ocenili dziecko na 34 tydzień 😳😳 myslalam, ze takie historie to urban legend, a to nawet w PL się zdarza. -
O wszechwiedzące!
Zrobiłam sobie pakiet podstawowych badań. Wszystko git. Mam tylko pytanie w sprawie tarczycy - wyniki niby w normie, ale TSH się podwyższyło (z 1,006 w I trymestrze), a FT4 spadło (z 10,86 przed transferem) . Jest jak poniżej (nie przyjmuję i nigdy nie przyjmowałam leków na tarczycę):
TSH: 2,219 uIU/ml (norma: 0,38 - 5,33)
FT4: 7,95 pmol/l (norma 7,86 - 14,41)
Konsultować to z endokrynologiem, czy nie ma potrzeby?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:O wszechwiedzące!
Zrobiłam sobie pakiet podstawowych badań. Wszystko git. Mam tylko pytanie w sprawie tarczycy - wyniki niby w normie, ale TSH się podwyższyło (z 1,006 w I trymestrze), a FT4 spadło (z 10,86 przed transferem) . Jest jak poniżej (nie przyjmuję i nigdy nie przyjmowałam leków na tarczycę):
TSH: 2,219 uIU/ml (norma: 0,38 - 5,33)
FT4: 7,95 pmol/l (norma 7,86 - 14,41)
Konsultować to z endokrynologiem, czy nie ma potrzeby?WiosnyFanka lubi tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Raz byłam u lekarki, która oficjalnie mi powiedziała, że ona się bezpłodnością nie zajmuję i nie chce na ten temat się wypowiadać. Pytałam o coś związku z jakimś badaniem. W każdym razie doceniam, jak oficjalnie lekarz przyznaję się do niewiedzy, bo to znaczy, że ma wąska specjalizacje z nadzieją, że w tej wąskiej specjalizacji jest specjalistą.
To trochę jak z immunologiem. Znanych na forum jest tylko kilka nazwisk. Jak chciałam dostać się do poradni, aby spróbować zrobić kilka badań na nfz to lekarz oficjalnie mi powiedział, że oni takich badań nie robią i żeby szukać gdzie indziej bo się tym nie zajmują. Z czegoś to wynika 🤷 więc mogą nie wiedzieć na czym polega i jak leczyć bezpłodność, bardziej skomplikowanymi metodami. Ale jeżeli lekarz w swojej ofercie ma napisane prowadzenie ciąży, leczeniem bezpłodności i nie ma pojęcia o tych podstawach to dramat 😳 i współczuję kobieta które do takiego trafią. Jeszcze jak ciąża książkowa to pół biedy. Ale jak się coś zaczyna dziać to dramat. To trochę jak z heparynę. Normalnie nikt nie robi badań na trombofilie. Nikt nie robi tak specjalistycznych badań jak my... co można powiedzieć trochę szczęście w nieszczęściu daję nam dużą szansę na urodzenie zdrowego malucha. A ile kobiet mogłoby uniknąć poronień, stresu, bólu gdyby tak lekarz profilaktycznie zlecał takie badanie. Szczególnie, że tu wystarczy 1 zastrzyk i już szansa naszego malucha wzrasta... Dlatego tak ważne, aby trafić na odpowiedniego lekarza.
I ja powiem Wam czuję trochę, że wygrałam na loterii, trafiając tu na forum na dziewczyny z tak ogromną wiedzą i doświadczeniem oraz na immunologa, który mną pokierował. Bo może gdyby nie to, nie wiadomo, czy byłabym w tym miejscu co teraz💓Bolilol, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość
-
monester wrote:TSH się podwyższyło bo ft4 spadło i pobudza tarczycę do pracy. Może być tak, że za 3 tygodnie ft4 będzie wyższe a tsh już niższe bo spełni swoją rolę. Ps- podaj normy dla ciąży, bo są inne. Nie masz na wynikach ?
TSH - Kobiety ciężarne (według zaleceń PTT,PTE,PTG):
1. trymestr - 0,009-3,180 uIU/ml
2. trymestr - 0,050-3,440 uIU/ml
3. trymestr - 0,110-3,530 uIU/ml
Dla FT4 nie mam norm dla ciężarnych na wyniku.
Czyli poczekałabyś po prostu z ewentualną konsultacją do kolejnego badania?Starania od 2019.
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
-
Trochę mam stres 🫣😖 bo jednak ten próg. To żadne szaleństwo 🤔. Nie chcę wariować sama z wynikami, skoro prowadzący aktualny mnie uspokoił🤔
Ja też schodziłam ok.miesiąc później. I mi też nie zlecano badania. Sama sobie raz zrobiłam. Badanie nie zaszkodzi w sumie...Osa 🐝 lubi tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
Bunkierka wrote:Chyba musisz słuchać lekarza i jak coś kontrolować progesteron. Ja jakoś chwilę przed prenatalnym i zaczęłam schodzić. W każdym razie też wszystko zależy jak duże dawki miałaś i jak rozpisał schodzenie. Ciężko nam powiedzieć czy dobrze czy źle bo każda historia jest inna. Zaufaj swojemu lekarzowi i się obserwuj!
Na ten moment schodzę z Besins z 3x2 na 3x1, utrogestan zostaje ze mną do marca dupek też.
Głównie chodziło mi o to, czy kontrolować poziom, nie dostałam takiego info a nie chciałabym sobie do głowy ładować 🫣 -
monester wrote:Ja schodziłam bez badania ale dużo później niż Ty. Zaczęłam po prenetalnych. I obecnie zostałam na 200 dopochwowo na noc.
Tak informacyjnie w sprawie progesteronu bo akurat dzisiaj sprawdziłam u siebie. Odstawiłam już wszystko, a poziom 80.67 ng/ml (przy normie dla II trymestru 19.41-45.3).Starania od 2019.
-
Osa 🐝 wrote:Na ten moment schodzę z Besins z 3x2 na 3x1, utrogestan zostaje ze mną do marca dupek też.
Głównie chodziło mi o to, czy kontrolować poziom, nie dostałam takiego info a nie chciałabym sobie do głowy ładować 🫣
A to spokojnie! Nie ma źle, myślałam, że całkowicie każe Ci z leków zejść. Ja bym nie badała.
Bo i tak.masz dużo tego proga, więc zabezpieczona jesteś, ale lekarzem nie jestem i jak masz być spokojna to zbadaj za jakiś czas jak to wygląda u Ciebie:)monester, Osa 🐝 lubią tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Na ten moment schodzę z Besins z 3x2 na 3x1, utrogestan zostaje ze mną do marca dupek też.
Głównie chodziło mi o to, czy kontrolować poziom, nie dostałam takiego info a nie chciałabym sobie do głowy ładować 🫣
W sumie przy takim ostrożnym schodzeniu, to nie wiem, czy bym badała. Zwłaszcza, że coś Ci zostanie.
Ja miałam zejść w dwa tygodnie do zera. Brałam tylko Besins. No i jestem taka, że nie ufam nikomu i muszę mieć wszystko pod kontrolą 😉invincible👊🏻, Osa 🐝 lubią tę wiadomość
👱39 🧔38
Starania ok.2 lat
👱 Amh 3,95,
🧔 Tetrazoospermia
1. IFV
04.2023
19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
Pgt-a: 1❄️ czeka
Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
21t1d 464 g. Synka
II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
26t2d 914 g. Synka
III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
29t4d 1561 g. Synka
32t2d 2039 g. Synka
35t2d 2631 g. Synka
38t2d 3514 g. Synka
3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
-
WiosnyFanka wrote:TSH - Kobiety ciężarne (według zaleceń PTT,PTE,PTG):
1. trymestr - 0,009-3,180 uIU/ml
2. trymestr - 0,050-3,440 uIU/ml
3. trymestr - 0,110-3,530 uIU/ml
Dla FT4 nie mam norm dla ciężarnych na wyniku.
Czyli poczekałabyś po prostu z ewentualną konsultacją do kolejnego badania?WiosnyFanka lubi tę wiadomość