X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę Wam że widzicie na usg jak Wasze maleństwa fikaja i się ruszają. Ja tego w ogóle nie widzę. Moi lekarze jakoś szybko robią to takie "zdjęcie" żeby zrobić pomiary i nie mam okazji popatrzeć jak Mala się rusza 😔 w zasadzie to że fika wiem dzięki detektorowi, w 11 tc moglam przyłożyć głowice w jednym miejscu i słuchać kilkanaście sekund, a teraz tak szybko spitala spod głowicy detektora, że nawet bieda zmierzyć tętno 😁

Ja wizytę u prowadzącego mam dopiero 7.03, zaraz po polowkowych, to byłoby aż 5 tygodni przerwy, więc ustawiłam sobie w międzyczasie wote w medicover. Ale tam są ginekolodzy którzy mają po 2 gwiazdki na 5, więc aż się boję co to będzie... A chciałabym żeby wypisał mi trochę skierowan na badania, żeby przyoszczędzić...
    Mimi jak pójdziesz do tego z pakietu to jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj 🙏✊ najważniejsze skierowania mieć. 😉
    Ja u prowadzącej jak leżę na kozetce to mam ekran przed sobą i wszystko dokładnie widzę i ostatnio też się maluszek ruszał na tym ekranie, ale jeszcze nie tak bardzo 🥺 z kolei w NFZ i klinice nie ma takiego ekranu i tylko tyle co mi ekran do mnie odwrócą widzę.

👧👦90/88 prawidłowe kariotypy
    👼💔 08/21 29+1 HRHS 🎀, 01/22 6+1,
    05/22 8+3 🎀
    2022 elektrokonizacja szyjki macicy
    2023 dwie histeroskopie, 3 transfery ❄po pgta 💔
    dwie procedury ivf/imsi
    4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    To Ty jak ja , piąteczka 🖐 prowadzę na NFZ i prywatnie i jeszcze do kliniki chodzę póki co 😃 także teraz wizyt mam na full 🙏🤭
    Ja teraz u prowadzącej dawałam świeżą wirusowke i wszystko z karty ciąży i na kolejną wizytę powtarzam, morfo, tsh, mocz, a to powinni mi teraz na NFZ w piątek zlecić czyli na wizytę zdarze zrobić 😉
    USG będzie przez brzuszek ale szyjke mierzą przez pochwę więc jak będę sprawdzać to szanowna zawsze w gotowości 😅 i paluchem grzebią i sprawdzają szyjkę później. U mnie póki co w klinice nie grzebali, prowadząca też nie, ale w NFZ od razu mnie tam sprawdził jak szyjka się ma.

Ooo dobrze wiedzieć 😅 co do NFZ, nie miałam siły i weny aby szukać (w mojej przychodni) jest jakiś stary doktor u którego byłam raz po skierowanie na usg piersi i totalnie nie wzbudził mojego zaufania 😳 natomiast patrząc na pakiet z pracy trafił mi się Doktor z dobrymi opiniami, a dodatkowo jak byłam na prenatalnych to doktor, które mi je robiła zajmuję się też ciążami zagrożonymi i wzbudziła moje zaufanie. Wszystko super tłumaczyła i miała doczynienia już z ciążami z chorobami autoimmunologicznymi. Także zapytałam się czy mogłabym u Niej ciążę prowadzić i się zgodziła. Także przez przypadek trafiłam na 2 fajnych lekarzy😅 mam nadzieję, że to był dobry wybór i zobaczę jak będzie dalej...

Już się kolejnych wizyt nie umiem doczekać, aby zobaczyć mojego malucha 💓 mam cichą nadzieję, że już największe niebezpieczeństwo za nami i ponieważ prenatalne wyszły dobrze, mogę zacząć się pomału cieszyć ciąża i uwierzyć, że jest realna 💓

A co do słuchania serducha, wiem, że od 12tc już bezpiecznie można 😁 poprostu wcześniej miałam tak wiyty, że było według lekarza za wcześnie. A mi wystarczyła świadomość, że jest i bije😉 także też miło było to na prenatalnych usłyszeć pierwszy raz 🥰

A Wy też tak macie, że jak leżycie na plecach albo rano jak wstajecie to ten brzuch jest mniejszy? A dopiero później w ciągu dnia robi się większy? 😅

Muszę ogarnąć suwaczek - jestem w 13 tc +5 😅
    I zastanawiam się czy to normalne 😂 wieczorem już bardzo brzuch jest widoczny (ale to według mnie bo to dla mnie nowość, że mi brzuch odstaję 😅), a rano jak wstaję to taki mały jest 😅

izabelka90, WiosnyFanka, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę Wam że widzicie na usg jak Wasze maleństwa fikaja i się ruszają. Ja tego w ogóle nie widzę. Moi lekarze jakoś szybko robią to takie "zdjęcie" żeby zrobić pomiary i nie mam okazji popatrzeć jak Mala się rusza 😔 w zasadzie to że fika wiem dzięki detektorowi, w 11 tc moglam przyłożyć głowice w jednym miejscu i słuchać kilkanaście sekund, a teraz tak szybko spitala spod głowicy detektora, że nawet bieda zmierzyć tętno 😁

Ja wizytę u prowadzącego mam dopiero 7.03, zaraz po polowkowych, to byłoby aż 5 tygodni przerwy, więc ustawiłam sobie w międzyczasie wote w medicover. Ale tam są ginekolodzy którzy mają po 2 gwiazdki na 5, więc aż się boję co to będzie... A chciałabym żeby wypisał mi trochę skierowan na badania, żeby przyoszczędzić...

Myślę, że skierowania dostaniesz bez problemu, a co do wizyty to nastaw sie tylko na oglądanie malucha bo możesz usłyszeć różne dziwne ciekawostki 😉 Pierwsze usg robiłam w medicoverze tylko dlatego że był koniec roku i nie miałam możliwości iść do mojej gin. Na wizycie usłyszałam, że mam za wysoką bete jak na ten tydzień ciazy( stwierdzenie padło przed zrobieniem usg) następnie usłyszałam że jestem juz w takim wieku że prenatalne będę mieć na nfz 😉 Potem były jeszcze pytania o leki i wielki zdziwienie w oczach, po czym stwierdzenie, że " po co brałam przez 3mce diphereline". Miałam ochotę odpowiedzieć " po jajco" 😉🙈
    W końcu miałam zrobione usg o które tylko mi chodziło. Po badaniu mąż zapytal dlaczego powiedziała, że beta była za wysoka? Pani doktor odpowiedziała, że jednak nie jest za wysoka jak zobaczyła że jest zarodek z ❤. Gdybym nie wiedziała tego co wiem to ta " baba" doprowadziłaby mnie do zawalu. Ostatecznie wypisała mi wszystkie skierowanie na badania które trzeba zrobić na początku ciąży: tsh, mocz, morfologia, HIV, kiła itp.

izabelka90, Nowa na forum lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Myślę, że skierowania dostaniesz bez problemu, a co do wizyty to nastaw sie tylko na oglądanie malucha bo możesz usłyszeć różne dziwne ciekawostki 😉 Pierwsze usg robiłam w medicoverze tylko dlatego że był koniec roku i nie miałam możliwości iść do mojej gin. Na wizycie usłyszałam, że mam za wysoką bete jak na ten tydzień ciazy( stwierdzenie padło przed zrobieniem usg) następnie usłyszałam że jestem juz w takim wieku że prenatalne będę mieć na nfz 😉 Potem były jeszcze pytania o leki i wielki zdziwienie w oczach, po czym stwierdzenie, że " po co brałam przez 3mce diphereline". Miałam ochotę odpowiedzieć " po jajco" 😉🙈
    W końcu miałam zrobione usg o które tylko mi chodziło. Po badaniu mąż zapytal dlaczego powiedziała, że beta była za wysoka? Pani doktor odpowiedziała, że jednak nie jest za wysoka jak zobaczyła że jest zarodek z ❤. Gdybym nie wiedziała tego co wiem to ta " baba" doprowadziłaby mnie do zawalu. Ostatecznie wypisała mi wszystkie skierowanie na badania które trzeba zrobić na początku ciąży: tsh, mocz, morfologia, HIV, kiła itp.
    Ja dalej nie mogę pojąć jak ktoś kto na codzien pracuje jako ginekolog nie potrafi swojej wiedzy poszerzyć lub uaktualnić. Skoro my możemy to oni tym bardziej. Chociażby po to, żeby przed pacjentami nie wychodzić na głupków. Albo mogliby chociaż zamilknąć lub skomentować - wie Pani procedury wspomaganego rozrodu to nie jest mój dział, więc nie będę zabierać głosu.

izabelka90, Nowa na forum, Mati W., invincible👊🏻 lubią tę wiadomość

• izabelka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Ooo dobrze wiedzieć 😅 co do NFZ, nie miałam siły i weny aby szukać (w mojej przychodni) jest jakiś stary doktor u którego byłam raz po skierowanie na usg piersi i totalnie nie wzbudził mojego zaufania 😳 natomiast patrząc na pakiet z pracy trafił mi się Doktor z dobrymi opiniami, a dodatkowo jak byłam na prenatalnych to doktor, które mi je robiła zajmuję się też ciążami zagrożonymi i wzbudziła moje zaufanie. Wszystko super tłumaczyła i miała doczynienia już z ciążami z chorobami autoimmunologicznymi. Także zapytałam się czy mogłabym u Niej ciążę prowadzić i się zgodziła. Także przez przypadek trafiłam na 2 fajnych lekarzy😅 mam nadzieję, że to był dobry wybór i zobaczę jak będzie dalej...

Już się kolejnych wizyt nie umiem doczekać, aby zobaczyć mojego malucha 💓 mam cichą nadzieję, że już największe niebezpieczeństwo za nami i ponieważ prenatalne wyszły dobrze, mogę zacząć się pomału cieszyć ciąża i uwierzyć, że jest realna 💓

A co do słuchania serducha, wiem, że od 12tc już bezpiecznie można 😁 poprostu wcześniej miałam tak wiyty, że było według lekarza za wcześnie. A mi wystarczyła świadomość, że jest i bije😉 także też miło było to na prenatalnych usłyszeć pierwszy raz 🥰

A Wy też tak macie, że jak leżycie na plecach albo rano jak wstajecie to ten brzuch jest mniejszy? A dopiero później w ciągu dnia robi się większy? 😅

I zastanawiam się czy to normalne 😂 wieczorem już bardzo brzuch jest widoczny (ale to według mnie bo to dla mnie nowość, że mi brzuch odstaję 😅), a rano jak wstaję to taki mały jest 😅
    No idealnie trafiłaś, musisz mieć dobrą opiekę przy chorobie wiadomo 🙏💓 tak sobie teraz myślę, możesz już pytać o echo serduszka bo pamiętam, że musicie kontrolować 🙏
    Ja już też mam w zaleceniach, moja prowadząca też patologią się zajmuje i dodatkowo sprawami szyjkowymi i jest perinatologiem, co prawda w trakcie specjalizacji jeszcze, ale miałam z nią do czynienia w pierwszej ciąży i bez problemu zdiagnozowala nam wadę na wczesnym echo serduszka, także wiem, że oko ma dobre i nic nam nie umknie 🙏🙏🙏 i pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić , nawet teraz mi mowiła, że jak będzie potrzeba to nawet w szpitalu mnie podejrzy, wiadomo ja nie będę tego nadużywać bo" świruje ".

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Ja w NFZ miałam pytanie dlaczego nie mam ciałka żółtego, dlaczego cykl sztuczny, już nie chciało mi się tłumaczyć i jakoś po prostu zmieniłam temat. 🤦‍♀️
    Albo pamiętam Kasiek jak była u lekarza z jedna gwiazdką to Pani jej tam powiedziała, że dziecko w jakimś dziwnym worku jest i że ma to skonsultować z lekarzem prowadzącym, a to owodnia przecież 😅 no to będę pamiętać wieki 😅

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Ja w NFZ miałam pytanie dlaczego nie mam ciałka żółtego, dlaczego cykl sztuczny, już nie chciało mi się tłumaczyć i jakoś po prostu zmieniłam temat. 🤦‍♀️
    Albo pamiętam Kasiek jak była u lekarza z jedna gwiazdką to Pani jej tam powiedziała, że dziecko w jakimś dziwnym worku jest i że ma to skonsultować z lekarzem prowadzącym, a to owodnia przecież 😅 no to będę pamiętać wieki 😅

Pamiętam to z tą owodnia 😳🤣🤣🤣 niby śmiech, ale przez łzy jednak, bo ktoś potem na tych lekarzy trafia i kogoś oni leczą 🤦‍♀️

Też mam ekran usg zwrócony do siebie i prowadzę ciąże prywatnie. Chyba po prostu muszę następnym razem poprosić doktora żeby nie był taki szybki i pozwolił mi się trochę nacieszyć brykajacym dzieciątkiem 😁

Jedna wizytę na medicover w ciąży miałam już i o dziwo super lekarz, no ale ustrzelić u niego termin to jak wygrana na loterii, nie dziwię się 😊

izabelka90 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    👩 Niedoczynność tarczycy, IO, endometrioza (torbiel jajnika), adenomioza, usunięty mięśniak macicy, AMH 1,1-1,8 (89 r.)
    🧔 Ciężka oligoteratozoospermia, IO

➡️ 1IMSI - 02.2022 - długi, 3 komórki, 3 zapłodnione, 0 blastek - brak transferu 😔
    ➡️ 2IMSI - 07.2022 - krótki, 5 komórek, 5 zapłodnionych, 0 blastek - brak transferu 😭
    ➡️ 3IMSI - 03/04.2023 - duostim, 2x krótki, łącznie 8 komórek, 7 zapłodnionych, 2x4A❄️, 0 blastek 💔
    ▪️31.10.2023 - CN, FET 2x4A(2-dniowe)+EG&AH
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    11t2d - sanco - ryzyka niskie, córeczka 😍
    37t4d - CC, 51 cm, 2720 g - nasz cud już z nami 🥰

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Pamiętam to z tą owodnia 😳🤣🤣🤣 niby śmiech, ale przez łzy jednak, bo ktoś potem na tych lekarzy trafia i kogoś oni leczą 🤦‍♀️

Też mam ekran usg zwrócony do siebie i prowadzę ciąże prywatnie. Chyba po prostu muszę następnym razem poprosić doktora żeby nie był taki szybki i pozwolił mi się trochę nacieszyć brykajacym dzieciątkiem 😁

Jedna wizytę na medicover w ciąży miałam już i o dziwo super lekarz, no ale ustrzelić u niego termin to jak wygrana na loterii, nie dziwię się 😊
    No właśnie bo jak super lekarz to termin trudno, a do takich no... to z dnia na dzień można iść 😉

Niestety kogoś leczą i później taka dziewczyna w głowie tylko niepotrzebny strach ma 🥺

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:

Taak 🤣🤣🤣 „on jest jakby w takim swoim worku. Dziwny ten worek”.
    Plus stwierdziła, że mało się rusza i nacisnęła mi na brzuch. 8 tydzień ciąży 🤦🏻‍♀️

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • PawieOczko Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja dalej nie mogę pojąć jak ktoś kto na codzien pracuje jako ginekolog nie potrafi swojej wiedzy poszerzyć lub uaktualnić. Skoro my możemy to oni tym bardziej. Chociażby po to, żeby przed pacjentami nie wychodzić na głupków. Albo mogliby chociaż zamilknąć lub skomentować - wie Pani procedury wspomaganego rozrodu to nie jest mój dział, więc nie będę zabierać głosu.
    Dla mnie też było to szokujące jak bardzo zwykli ginekolodzy nie są zaznajomieni z leczeniem niepłodności i IVF i ogólnie tymi wszystkimi zaleceniami.

monester, Kasiek789, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

Ona: 82r., Hashimoto Eutx75, jajowody drożne, CD138 ✅️
    On: 81 r., Oligoz.II, Teratoz.III ,fragmentacja 15%✅️, t(13;14) rob.
    Medart: od 2021.10 do 2022.08 3 x ivf , łącznie 33 🥚> zapłodnionych 13 > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️, (3x 5.1.1, 4.1.1, 4.2.2), wszystkie nieprawidłowe ☹️
    Eurofertil: 2023.03 do 2023.06 2x ivf mini, łącznie 10 🥚> 9 zapłodnionych > blastek ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ (2 euploidalne) :)

2023.11 FET, hcg: 6dpt 35, 10dpt 242, 14 dpt 1569, 10+2 3,87cm, 19+2 317g dziewczynki, 40+2 3650g szkraba, 41+5 CC 3830g Kluseczki
    age.png
  • xxMiaxx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:

Odnośnie brzuszka z rana to mam dokładnie to samo 😅 z rana maleńki a jak zjem to dopiero okrągły się robi i w dzień coś widać 😅

invincible👊🏻 lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 06.2019.
    💁‍♀️29
    Endometrioza I-II stopień
    Jajowody drożne
    💁‍♂️
    Badanie nasienia prawidłowe 😊
    4% -> 6%
    12.22r start w klinice niepłodności.
    Lametta przez 6 cykli.
    Podjęliśmy decyzję o in vitro 😊
    22.09.23 Start Stymulacji
    2.10 Punkcja 🥚🥚
    7.10 transfer ET😊 7dpt beta 0.16
    4.11 transfer FET, cykl naturalny, 10dpt bhcg 250,2:' 12dpt bhcg 742,4:' 18dpt pęcherzyk ciąży z żółtkowym, 25dpt❤️,26dpt❤️i krwiak, 6t5t CRL 0. 96cm, 8t1dCRL 2,15cm, 9t 2,86cm, 11tc 4,93cm
    11.01 12tc I prenatalne - wszystko ok, prawdopodobnie Chłopiec ❤️Papp-a ryzyka niskie
    19.03 21+5 II prenatalne, wszystko ok, synek 498g💙26t4d 924g 💙3 prenatalne ok, 29t 1400g, 35t3d 2300g💙
    36t4d B 2730g 53cm💙
    Mamy ❄️❄️ 2025 wracamy po rodzeństwo ♥️
    age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:

Dokładnie tak samo, do wieczora jakby kilka tygodni przybyło 🤭

Mimi09, invincible👊🏻 lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • Nowa na forum Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka90 wrote:
    Boszzz, oni egzaminy zdawali zzz ( zakuć zdać zapomnieć) 🤦

izabelka90, WiosnyFanka lubią tę wiadomość

37+3: 2600 g 🥰

age.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak mówię tej randomowej krowie (lekarce) że proszę o wyłączenie Dopplera i nie zgadzam się na jego użycie- to był chyba 8 tydzień - bo to jest niezgodne z zaleceniami ptg- proszę obrazować w mmode jeśli już, a ona na mnie patrzy tymi oczami szerokimi i widzę, że ona nic nie rozumie co ja do niej mówię. Uwierzycie ?

• Milka33 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Taak 🤣🤣🤣 „on jest jakby w takim swoim worku. Dziwny ten worek”.
    Plus stwierdziła, że mało się rusza i nacisnęła mi na brzuch. 8 tydzień ciąży 🤦🏻‍♀️
    O rany 🤯🤯🤯

1. ET 4.1.2 ❌😞

- 5 dpt beta 1.5
    -10 dpt beta <0.1 🙁

2. FET 12.2023
    poronienie zatrzymane 💔 8 tc.

3. FET 05.2024 💗

Maluszek z nami 🩵🩵🩵
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Ja pamiętam jak mówię tej randomowej krowie (lekarce) że proszę o wyłączenie Dopplera i nie zgadzam się na jego użycie- to był chyba 8 tydzień - bo to jest niezgodne z zaleceniami ptg- proszę obrazować w mmode jeśli już, a ona na mnie patrzy tymi oczami szerokimi i widzę, że ona nic nie rozumie co ja do niej mówię. Uwierzycie ?
    🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Mogłas jeszcze jej guzik na aparacie pokazać jak się przełączyć 😂

Hope_86, Nowa na forum lubią tę wiadomość

05/22 8+3 🎀
    dwie procedury ivf/imsi
    13+3 6,7 cm 💙
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:

Ja po randomowej wizycie w Medicover uwierzę 🤣
    Niestety w szpitalu na SOR też musiałam tłumaczyć, czym jest cykl sztuczny i jak się różni od naturalnego.

izabelka90 lubi tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • monester Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Ja po randomowej wizycie w Medicover uwierzę 🤣
    Niestety w szpitalu na SOR też musiałam tłumaczyć, czym jest cykl sztuczny i jak się różni od naturalnego.
    OMG! Jak to możliwe ? Skąd oni się urwali ? W czasie gdy 15 procent par ma problemy z naturalnym poczęciem.
    Jeszcze kiedyś byłam w klinice przy okazji laparoskopii i tam mieli takie USG przedpotopowe i ten biedny student miał rozpoznać torbiel i patrzył patrzył i ch. widział. W końcu mu pokazałam palcem gdzie. Ale przysięgam że obraz był jak w starym telewizorze jak nie było sygnału.
    Takie śnieżenie.

• Hope_86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwaga polecajka dla tych, które planują zaopatrzyć się w butelki do karmienia 😄 mi poleciła moja fryzjerka 🥰 mówiła, że jak musiała przejść na karmienie butelką, to jej synek miał cały czas bóle brzuszka/kolki, a przy tej ani razu 😍 ja się zaopatrzę bo planuje CC i nie wiem jak będzie z karmieniem na początku i czy w ogóle będzie mi to dane 🙈

https://zapodaj.net/plik-bwBk0DuCiG

A może któraś z Was ma również jakieś doświadczenia z tymi butelkami? ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 13:48

xxMiaxx, Kasiek789 lubią tę wiadomość

Starania 6 lat
    👱‍♀️Ona 86' MTHFR hetero,Pai1 4G homo
    👨‍🦱 on 89' niska koncentracja plemników 2mln/ml,morfologia 5%, CFTR ✅️ AZF ✅️

II ICSI -> 03.23 krótki protokół, pobrano 13🥚11 dojrzałych i zapłodnionych,7 zarodków 🥰 ->2 podane w 2 dobie, zostalo 5 ❄️❄️❄️❄️❄️,
    beta 13dpt 0 😭
    Crio 2 dwudniowców ->27.09.23, w poczekalni jeszcze 3 ❄️❄️❄️
    9dpt ⏸️
    13dpt beta 76,6 ❤️
    22dpt pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym 🥰
    30dpt crl-6,4mm i bijące ❤️
    7w+3d crl 1,21cm i ❤️
    12w+4d prenatalne ok 🍀 crl 7,4cm będzie chłopiec 💙
    Nifty ryzyka niskie 🥳
    20w+2d połówkowe ok, 379g zdrowego chłopca 🥰
    29w+1d 1232g 🐻
    33+0-1923g❤️
    36+3-2442g🥰
    39+1 Oliwier 3190g i 49cm 🩵

age.png
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_86 wrote:
    Dziewczyny uwaga polecajka dla tych, które planują zaopatrzyć się w butelki do karmienia 😄 mi poleciła moja fryzjerka 🥰 mówiła, że jak musiała przejść na karmienie butelką, to jej synek miał cały czas bóle brzuszka/kolki, a przy tej ani razu 😍 ja się zaopatrzę bo planuje CC i nie wiem jak będzie z karmieniem na początku i czy w ogóle będzie mi to dane 🙈

https://zapodaj.net/plik-bwBk0DuCiG

A może któraś z Was ma również jakieś doświadczenia z tymi butelkami? ☺️
    Tez polecam ta butelkę . A właściwie dla mam które będą karmić piersią polecam butelki medela . Nie są tanie ale świetne. I co najważniejsze, po przechyleniu mleko nie kapie, dziecko musi ssać jak piers zeby poleciało:)

Hope_86, xxMiaxx lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ