X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
Odpowiedz

udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II

Oceń ten wątek:
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Położna powiedziała, że rozdają te butelki lovi, bo je dostaja, ale żeby sobie je zostawić na wodę za parę miesięcy ;) a nie dla noworodka. Polecała Avent natural response i souvinex między innymi.
    Z tymi butelkami, tak w zasadzie, jak się rozeznaje wśród dzieci w rodzinie lub u znajomych, to najczęściej jest tak, że choćbyśmy niewiadomo co chciały, to dzieciak i tak dokona tego wyboru za nas. Polecenia położnych też swoją drogą.
    U przyjaciółki syn tylko z Avent, z innych miał gdzieś i nie jadł... U brata malucha np. tylko lovi, przy innych był taki ryk, że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli... Także, najważniejsze to się nie zaopatrywać niewiadomo ile tych butelek, bo życie zweryfikuje. Jedno dziecię tu mam takie, że bez różnicy jej było jaka butla i smoczek, aby jedzenie było. 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2024, 22:54

Kasiek789, Nowa na forum lubią tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kessa wrote:
    Z tymi butelkami, tak w zasadzie, jak się rozeznaje wśród dzieci w rodzinie lub u znajomych, to najczęściej jest tak, że choćbyśmy niewiadomo co chciały, to dzieciak i tak dokona tego wyboru za nas. Polecenia położnych też swoją drogą.
    U przyjaciółki syn tylko z Avent, z innych miał gdzieś i nie jadł... U brata malucha np. tylko lovi, przy innych był taki ryk, że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli... Także, najważniejsze to się nie zaopatrywać niewiadomo ile tych butelek, bo życie zweryfikuje.
    Tak, bo te polecane są najbardziej zbliżone to karmienia naturalnego i dziecko się musi namęczyć żeby zjeść. A nie każde będzie chciało i też problemy z wedzidelkiem mogą być plus może dostać w szpitalu już smoczek z dużym przepływem i też będzie ciężko a i pewnie jakieś napięcia itd. Nie ma reguły.

• monester Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Nie za ciekawie to wygląda. Syrop glukozowy ?!?!?
    Masakra ,tyle już wiemy o jego szkodliwości i to na dorosłych ...

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    To podobnie mamy, bo rożek zamówiłam jak mnie stary wkurzył gadaniem, żeby nic nie kupować bo wyrośnie, a kocyki kupiła moja mama. Śpiworek i kokon biorę od koleżanki po jej dziecku, używane 4 mce, a fajne bo z La Millou. Laktator - czekam na konsultacje z cdl. Remont dopiero kończymy, każdy dzień to teraz sprzątanie i odgracanie, więc rozumiem doskonale.

A co do zapeszania to wiadomo… dlatego ja kupuje te pierdoly. Łatwiej mi podejść do Rossmana i kupić paczkę wacików dla dziecka, czy zamówić sól fizjologiczną w aptece, niż kupić w końcu wózek i łóżeczko. Podświadomie boję się, że się coś wywali na przysłowiowej ostatniej prostej.

Odnośnie mężczyzn, mój powiedział, że wystarczy jak wózek będzie czarny i składany - tyle z jego wymogów. Aż się we mnie zagotowało. Dla niego zakupy to wejść, kupić, wyjść. Zero pomyślunku ;)
    A mi trochę przykro... bo o ile ok, rozumiem, że może nie znać się na ubrankach, o tyle myślałam, że w kwestii wózka mi pomoże.
    Generalnie jest kochany, ale zakupów to on zdecydowanie robić nie potrafi. Jak za jego namową kupiłam farbę do przedpokoju (weszłam i wyszłam), to nie mogę patrzeć na ten kolor i chce mi się płakać. Nie wiem już czy to taki typ, czy mężczyźni po prostu tak mają.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2024, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssGreen wrote:
    Odnośnie mężczyzn, mój powiedział, że wystarczy jak wózek będzie czarny i składany - tyle z jego wymogów. Aż się we mnie zagotowało. Dla niego zakupy to wejść, kupić, wyjść. Zero pomyślunku ;)
    A mi trochę przykro... bo o ile ok, rozumiem, że może nie znać się na ubrankach, o tyle myślałam, że w kwestii wózka mi pomoże.
    Generalnie jest kochany, ale zakupów to on zdecydowanie robić nie potrafi. Jak za jego namową kupiłam farbę do przedpokoju (weszłam i wyszłam), to nie mogę patrzeć na ten kolor i chce mi się płakać. Nie wiem już czy to taki typ, czy mężczyźni po prostu tak mają.

Mój jest taki sam, chociaż jak mu pokazuje opcje do wyboru to ma zdanie. Nawet pościel wskazał z wytypowanych przeze mnie (oczywiście expresowo). Natomiast cały „research” spoczywa na mnie.
    Też mi trochę przykro, że nie angażuje się w te przygotowania zakupowo - organizacyjne, ale przynajmniej ja mam pole do popisu ;-) Chyba gorzej by było z takim co się wtrąca i narzuca swoje zdanie.

IssGreen, WiosnyFanka, Mimi09 lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
    Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
    Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
    🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
    🔹Kariotypy oboje ✅

03/2019: 💔 👼
    2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
    2022: laparo - diagnoza endometriozy

01/2023 IVF
    20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
    25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
    03.03. 💔 7tc 💙👼

03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
    5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
    7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
    11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻

13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • Mimi09 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to u mnie zupełnie na odwrót, zaczęłam od tych dużych zakupów, które dla mnie są łatwiejsze. Kończymy woposazac pokój, także jest łóżeczko, materac, komoda z przewijakiem itd. Zamówiony wózek i fotelik. I w sumie to by było na tyle... Te małe rzeczy wyprawkowe mnie przerażają i to czarna magia dla mnie 🙈

Co do męża to ja mu pokazuje np. dwie opcje i pytam go o zdanie 😁 ale nie zamierzam w ogóle pytać go o ciuszki, itd. Za to poprosiłam go o pelny research w rzeczach elektronicznych jak np. termometr, niania elektroniczna, itd.

Dziewczyny, a oswieccie mnie po co kupuje się te kokony i różki? 🙈 Jak się ich używa, noworodek w tym śpi? To jest must have?

🔹 Łącznie 4 stymulacje, 15 komórek, 15 zarodków, 0 blastek 💔
    🔹Tylko 1 transfer 2 zarodków 2-dniowych (2x4A❄️)
    7dpt-⏸️; 8dpt-33; 10dpt-114; 13dpt-296; 15dpt-869; 17 dpt-2136; 20dpt-6934; 24 dpt-19951
    6t1d - mamy ❤️🥹
    37t4d - po 5 latach walki zostałam mamą 🥰

age.png
  • Kasia xx Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dwa pytania
    Jak to jest z wakacjami za granicą w ciąży podróżujecie czy odpuszczacie

I jeszcze jedno, jak to jest z seksem kiedy można zacząć ?

• Kasiek789 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:
    Dziewczyny, to u mnie zupełnie na odwrót, zaczęłam od tych dużych zakupów, które dla mnie są łatwiejsze. Kończymy woposazac pokój, także jest łóżeczko, materac, komoda z przewijakiem itd. Zamówiony wózek i fotelik. I w sumie to by było na tyle... Te małe rzeczy wyprawkowe mnie przerażają i to czarna magia dla mnie 🙈

Co do męża to ja mu pokazuje np. dwie opcje i pytam go o zdanie 😁 ale nie zamierzam w ogóle pytać go o ciuszki, itd. Za to poprosiłam go o pelny research w rzeczach elektronicznych jak np. termometr, niania elektroniczna, itd.

Dziewczyny, a oswieccie mnie po co kupuje się te kokony i różki? 🙈 Jak się ich używa, noworodek w tym śpi? To jest must have?

Nie jest must have, ale u mnie np szpital zaleca. No i mama i teściowa mówią, że się przydaje, szczególnie komuś kto nigdy nie trzymał noworodka na rękach 😂 Może w nim spać (bo dzieci po wyjściu z brzucha lubią ciasnotę i otulenie), możesz go w nim karmić (łatwiej trzymać takiego malucha), można go rozłożyć później i używać też jako jakiejś maty np. Akurat mama i teściowa często mają rację, łącznie 5 swoich dzieci wychowały + teściowa już dwie wnuczki niedawno więc jest na czasie, to się posłuchałam i kupiłam.
    Mam też zdjęcia swoje jak mnie przynieśli ze szpitala i ojciec mnie w takim beciku trzyma. To dla mężczyzn chyba też spore ułatwienie ;-)

WiosnyFanka, Mimi09, invincible👊🏻, Kasia xx lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • IssGreen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:

Rożek (+ kocyk) biorę do szpitala, do jego zakupu zachęcała położna. Po urodzeniu maluch będzie leżał w rożku. Dodatkowo będzie można go w nim przenosić, brać na ręce - będzie łatwiej.
    Kokon zamierzam kupić stricte do domu i kłaść w nim malucha np. w drugim pokoju na sofie, gdzie nie mam łóżeczka. Może będę brała go też do dziadków, jako przenośne miejsce do leżenia.

WiosnyFanka, Mimi09, invincible👊🏻, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • Kasiek789 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia xx wrote:

Ja byłam za granicą w 25 tc jakoś w Nicei, to był marzec. Polecieliśmy na własną rękę, bilety kupione z opcją rezygnacji, dzień przed wizytą jeszcze kontrola u lekarza. Miałam spakowaną grupę krwi i kartę ciąży oraz wyrobioną kartę EKUZ. Lokalizacja nieidealna na wakacje (dla mnie jeszcze ciut za zimno), ale polecieliśmy tam ze względu na ciążę - w razie czego szpitale i porządna opieka medyczna. Na pewno lepsza niż gdzieś na Kanarach np. Trochę się tam męczyłam bo akurat mnie wówczas plecy bardziej pobolewały, ale teraz się bardzo cieszę że byliśmy i miło to wspominam. Fajny czas we dwoje.

Seks - cóż … my mieliśmy zakaz ze względu na wcześniejsze poronienia i plamienia w obecnej ciąży, potem pojawiło się zagrożenie łożyska przodującego - zakaz utrzymany i tak zleciało w celibacie do 30 tc. Podobno w ciąży odnoszonej a nawet może już od 36 tc będziemy mogli znowu, bo współżycie dobrze działa na rozluźnianie szyjki macicy i przyspieszenie porodu. Ja się cieszę bo libido wraz z 2 trymestrem mi powróciło, ale stary to jest przerażony że „zrobimy coś złego” 🤣

Ostatni seks u nas (w wersji pełnej ;-) wiadomo .. ;-)) był u nas tuż przed transferem, w ostatni weekend września 🙈

WiosnyFanka, invincible👊🏻, Kasia xx lubią tę wiadomość

🔹Ja 38 l.:
    Endometrioza
    🔹Kariotypy oboje ✅

01/2023 IVF
    03.03. 💔 7tc 💙👼

age.png

❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.)
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia xx wrote:

Seks to sprawa indywidualna. My nie mieliśmy zakazu współżycia, ale zdecydowaliśmy się na seks po 1 trymestrze. Teraz to wręcz mamy nakaz (tyle, że przebywamy oddzielnie ze względu na remont).

Kasia xx lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

👩 40
    🧔 39
  • monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia xx wrote:

Wybierz miejsce które ma dobrą opiekę medyczna, w 3 trymestrze już bym się za granicę osobiście nie wybrała. W ogóle niestety w ciąży nie było w ogóle okazji do wyjazdów zagranicznych, ale za to byłam się nawdychać jodu nad Bałtykiem, który zawsze odkładałam, bo to za blisko. Jeśli nie masz przeciwskazan to można wspólzyc- czyli bez krwiakow, plamien, łożyska przodującego. Tutaj akurat nasze życie wygląda mniej więcej tak samo jak przed tylko, że teraz nam brzuch przeszkadza 🤣 a zaczęliśmy jakieś 3 tygodnie po transferze. Pierwsze razy były stresujące bo po się dziwnie brzuch spinał.

Mimi09, Kasia xx lubią tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 3 trymestrze - jak często wam się stawia macica ? Bo albo jestem zbyt aktywna ostatnie dni albo po prostu ona się tak często stawia teraz zwłaszcza w drugiej części dnia i wieczorem.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia xx wrote:

U nas przeciwwskazań nie było, a dr powiedziała że po transferze mamy się wstrzymać raptem 4 dni i można. Poczekaliśmy jakiś tydzień i wróciliśmy do aktywności seksualnej, jednak no takiej...mniejszej i tak.
    Jakoś w 7+5/6 pojawiło się u mnie krwawienie z niewiadomo jakiej przyczyny i od tego momentu miałam zakaz i seksu i jakiejkolwiek większej aktywności. I tak sobie odpoczywałam do 11+0, bo tak miałam wizytę...na tej wizycie dr pozwoliła wrócić lekko i do aktywności i do seksu, ale że był strach to jeszcze z tydzień, dwa w sumie nie było nic.... A potem już normalnie. I w sumie cały 2 trymestr był seks normalnie. Teraz dopiero jakoś... Nie chcę mi się 🤣 ochota jest zero xd
    Także to zależy od przypadku i czy nie ma przeciwwskazań. Jeśli nie ma to, to można.

Kasia xx lubi tę wiadomość

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Kessa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi09 wrote:

Ja też kochana zaczęłam od tych "gabarytowych" rzeczy. I potem jakoś już poszło.

U mnie mąż znalazł właśnie termometr, aspirator do nosa, znalazł jakaś lampkę, szuka już koszy na zabawki
    ..niech sobie szuka jak ma ochotę 🤣

Ja mam dwa rożki. Dwa, bo jeden kupiłam, a drugi dostałam. Do szpitala biorę z sobą ten troszkę cieńszy. U mnie w szpitalu zalecają właśnie rożek, bo to w niego zawijają malucha po urodzeniu. No i łatwiej jest dziecko wziąć na ręce. Ja mialam już z takimi maleństwami sporą styczność, ale te pierwsze dni pewnie mężowi będzie łatwiej mała wziąć na ręce jak będzie owinięta.
    No i mówią, że dzieci lubią ciasnotę... I jak są takie pozabijane , to lepiej śpią 😅 ale jak zrobiłam research wśród znajomych to z tym też różnie bywa akurat 😅
    Kokonu nie mam. Nie czuję abym potrzebowała.

Mimi09, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek789 wrote:
    Nie jest must have, ale u mnie np szpital zaleca. No i mama i teściowa mówią, że się przydaje, szczególnie komuś kto nigdy nie trzymał noworodka na rękach 😂 Może w nim spać (bo dzieci po wyjściu z brzucha lubią ciasnotę i otulenie), możesz go w nim karmić (łatwiej trzymać takiego malucha), można go rozłożyć później i używać też jako jakiejś maty np. Akurat mama i teściowa często mają rację, łącznie 5 swoich dzieci wychowały + teściowa już dwie wnuczki niedawno więc jest na czasie, to się posłuchałam i kupiłam.
    Mam też zdjęcia swoje jak mnie przynieśli ze szpitala i ojciec mnie w takim beciku trzyma. To dla mężczyzn chyba też spore ułatwienie ;-)

No tak, ale też jak się poczyta posty fizjo, czy jakichś lekarzy itp to jednak wszędzie mówią, żeby dziecko spało w pustym łóżeczku, to wtedy ten kokon/gniazdo do czego dokładnie miałoby służyć? Też się nad tym ostatnio zastanawiałam. Rożek jeszcze ok, rozumiem że przy noszeniu dziecka dla mniej wprawionych.

• Kessa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    No tak, ale też jak się poczyta posty fizjo, czy jakichś lekarzy itp to jednak wszędzie mówią, żeby dziecko spało w pustym łóżeczku, to wtedy ten kokon/gniazdo do czego dokładnie miałoby służyć? Też się nad tym ostatnio zastanawiałam. Rożek jeszcze ok, rozumiem że przy noszeniu dziecka dla mniej wprawionych.
    Rzucasz kokon na kanapę, w pokoju w którym nie ma łóżeczka i tam sobie dzidzi kładziesz i sobie leży 😅
    Tzn. no ja to tak odbieram,.mnie to niepotrzebne to nie kupuje. Można dziecko położyć na kocyku równie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 09:38

Kasiek789, invincible👊🏻, Jenny93, Nowa na forum lubią tę wiadomość

age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ja kokon kupię, bo chce mieć jak będziemy czas w salonie spędzać to kładę na kanapie i w to dziecko. Do łóżeczka nie będę tego wkładać aby spało tak samo w tym, tylko przy mnie jak będzie. Bynajmniej na chwilę obecną jest plan zakupu kokonu 😉

WiosnyFanka, Kasiek789, Jenny93, _Pina lubią tę wiadomość

4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
    (neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
    16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
    12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
    13+3 6,7 cm 💙
    21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
    31+3 III prenatalne 1969g 💙
    Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
    4❄ pgta 😊
    age.png
  • Mojra Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o zakupy to ja też zaczęłam od tych wielkogabarytowych, mamy łóżeczko, komodę, wózek do odbioru i zamówiony fotelik. Czeka mnie zakup całej reszty- drobnicy, ale do końca kwietnia powinnam to już ogarnąć😁
    Co do męża, to dzieci dla niego to czarna magia, ale jest mocno zadaniowy, więc dostał zadanie wyboru fotelika, materaca, monitora oddechu i przeczytał cały internet, opinie, obejrzał filmiki i wybrał, wózek też ze mną wybierał, a co do reszty to mam wolną rękę, chociaż może dostanie jeszcze jakieś zadanie😉 Ogólnie mam wrażenie, że dziecko to nadal dla niego abstrakcja, niby widzi brzuch, zdjęcia na usg, czuje kopniaki, ale dopiero jak dziecko będzie po drugiej stronie brzucha to wtedy to wszystko się dla niego zacznie tak naprawdę. Teraz oczywiście troszczy się o mnie, jest ogólnie nadopiekuńczy i we wszystkim mnie wyręcza co naprawdę jest mega i doceniam wszystko co robi, ale jakoś inaczej to sobię wyobrażałam, nie wiem jak ale ogólnie inaczej 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2024, 09:51

IssGreen, Mimi09, Nowa na forum lubią tę wiadomość

👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
    👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2

📌2023 Start 1. procedury🍀
    ▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
    ▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm❤

age.png

Na feriach:
    ❄❄ blastocysty po PGT-A

📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:

W nocy Maluch będzie spał w łóżeczku w sypialni - to oczywiste.
    W ciągu dnia natomiast do drzemek w drugim pokoju będzie kokon ułożony albo na kanapie, albo na podłodze, żeby Go mieć na oku.

IssGreen, izabelka90, invincible👊🏻, Jenny93, _Pina lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ