udany transfer- ciążowe rozważania - edycja II
-
WIADOMOŚĆ
-
Atika wrote:Witajcie 😊
Piękna dziś pogoda, aż chce się skakać.
Niestety nie jest to możliwe przez ból więzadeł obłych. 😉
Jestem ciekawa jaki wózek wybraliście.
Dziewczyny podzielcie się swoimi zakupami wózków i fotelików i dajcie znać, dlaczego akurat na te się zdecydowałyście. 😊
Czym różni się test PAPPA od NIFTY?
Jeśli jestem w wieku 40+ to automatycznie zrobią mi test PAPPA przy prenatalnych?
Mam skierowanie na badanie, ale nie ma tak wyszczególnionego tego testu z krwi.
Czy jest sens robić NIFTY, jeśli będą robić PAPPA?
Wózek mamy muuvo quick se2, jeździmy 3 miesiące i jestem zadowolona. Jest lekki, szybko się składa, ma bardzo dobrą wentylację gondoli i spacerowki, jestem w stanie znieść go sama z 2 piętra nawet z dzieckiem w środku, z łatwością też biorę do ręki mała w foteliku a na ramię stelaż z wózka jak jedziemy gdzieś same.
Fotelik mamy Maxi Cosi pebble pro, ale tu radziłabym pojechać do sklepu i przymierzyć fotelik do auta, nie wszystkie pasują na daną kanapę.Atika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podzielcie się swoimi zakupami wózków i fotelików i dajcie znać, dlaczego akurat na te się zdecydowałyście. 😊
Jeśli jestem w wieku 40+ to automatycznie zrobią mi test PAPPA przy prenatalnych?
Wózek venicci upline, fotelik-nosidło-orzeszek zwal jak zwał 😆 to co zabieramy do szpitala na odbiór avionaut venicci. Fotelik 9-36 lionelo Bastiaan 😊
Na razie stoi czeka, wózkiem chwilę posmigane po domu, spacerówka składana w całości. Wyjdzie w praniu z użytkowaniem 😉. My z tych wysokich, od razu wpadł w oko venicci, duża gondola, adaptery podwyższające.. zobaczymy, dziecko może się okazać nie wózkowe 🙈 wtedy poczeka na kolejne 😅Atika lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Wózek venicci upline, fotelik-nosidło-orzeszek zwal jak zwał 😆 to co zabieramy do szpitala na odbiór avionaut venicci. Fotelik 9-36 lionelo Bastiaan 😊
Na razie stoi czeka, wózkiem chwilę posmigane po domu, spacerówka składana w całości. Wyjdzie w praniu z użytkowaniem 😉. My z tych wysokich, od razu wpadł w oko venicci, duża gondola, adaptery podwyższające.. zobaczymy, dziecko może się okazać nie wózkowe 🙈 wtedy poczeka na kolejne 😅
Który kolor wózka wybraliście? Też się na niego czaimy 😁 -
Milvaaa wrote:Dzięki za info 🙂 Mi właśnie dr dołożyła jeszcze 1 Cyclogest i Dupka 2x2. Biorę od początku Agolutin i mam nadzieję, że chociaż z niego uda się zejść bo to codzienne zastrzyki domięśniowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 12:57
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Jenny93 wrote:Na jaki wózek się zdecydowaliście?
Postawiliśmy na Cybex Priam, fotelik i baza też z tej firmy, bo wszystko jest kompatybilne, bez dodatkowych adapterów itp.
Ale oglądaliśmy też Venicci, bo też mają bardzo ładne modele
Dziewczyny mam pytanie odnośnie ilości USG prenatalnych. Wczoraj pani doktor zaprosiła nas w 30 tc, namiastka kojarzę z waszych stopek badania w 20 i 30 tygodniu. Jak to wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2024, 13:22
Atika, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Wybraliśmy wózek Venicci Tinum Upline i fotelik Cybex Cloud T plus. W poniedziałek właśnie mamy plan odebrać z magazynu 🥰
Natomiast wiem, że na wątku krolowal Roan Ivi, i też go mocno brałam pod uwagę. Teraz jest jakaś wersja 2.0, chyba z ulepszoną spacerowką.Atika, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Wózek Muuvo Quick 4.0. Użytkowany pół roku, jesteśmy bardzo zadowoleni, ale jest to typowo miejski wózek. Na wertepy raczej niekoniecznie.
Fotelik Avionaut Pixel Pro z bazą. Chyba najlżejszy ze wszystkich na rynku, co dla mnie jako kobiety która jeździ z dzieckiem również sama autem, jest dużym atutem. -
Maggie. wrote:Postawiliśmy na Cybex Priam, fotelik i baza też z tej firmy, bo wszystko jest kompatybilne, bez dodatkowych adapterów itp.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie ilości USG prenatalnych. Wczoraj pani doktor zaprosiła nas w 30 tc, namiastka kojarzę z waszych stopek badania w 20 i 30 tygodniu. Jak to wygląda?
Są standardowo 3 badania prenatalne w okolicach 12 tc, 20 tc i 30 tcMaggie., Mimi09 lubią tę wiadomość
👩38 lat -PCOS, IO, Hashimoto, Kir bx - brak kilku DS - szczepienia limfocytami
👨40 lat -Tertoazoospermia, Morfologia 0%, Hlc-a - c2c2
📌2023 Start 1. procedury🍀
▪️12.04.2023 -☃️1. FET- nieudany
▪️30.10.2023- ☃️2. FET- Moja Kochana Córeczka ur. 37+5, 2,5 kg, 48 cm💗
📌2025 Wracamy po rodzeństwo🍀
❌ Cross-match 29,8%
🔥🔥🔥Prograf -->Encorton, Heparyna, Acard, Accofill, Intralipid
▪️02.06.2025 - ☃️3. FET- nieudany
Na feriach:
☃️blastocysta po PGT-A - ostatnia szansa -
Milvaaa wrote:Dziewczyny a mam szybkie pytanie o kwestie odstawienia leków (m.in. accofil, estrofem, encorton). Do 12 tc to oznacza 12+0 czy dopiero skończony 12 tydzień, czyli w sumie wychodzi 13+0? I czy jak miałyście krwiaki to progesteron był zostawiany na dłużej?💙🩷
-
Jenny93 wrote:Który kolor wózka wybraliście? Też się na niego czaimy 😁
Niezmiennie black 🙈 szary totalnie do mnie nie przemawiał. Jeszcze beżowy brałam pod uwagę, ale z praktycznego pkt. Widzenia jednak wygrał czarny.
To w rzeczywistości nie taki czarny czarny 🙈 ma inna poświatę
Ja szukałam używanego w b. Dobrym stanie i znalazłam kawałek od nas, używany 6msc. Jeszcze na ponad rocznej gwarancji w bobo
Finalnie pewnie będziemy szukać lekkiej i zwinnej spacerówki, ale to za rok będziemy kombinowaćJenny93 lubi tę wiadomość
-
Maggie. wrote:Postawiliśmy na Cybex Priam, fotelik i baza też z tej firmy, bo wszystko jest kompatybilne, bez dodatkowych adapterów itp.
Dziewczyny mam pytanie odnośnie ilości USG prenatalnych. Wczoraj pani doktor zaprosiła nas w 30 tc, namiastka kojarzę z waszych stopek badania w 20 i 30 tygodniu. Jak to wygląda?
Może pomyliła tygodnie?🙈 badań prenatalnych jest 3, w połówkowych mierzenie/sprawdzanie/przeplywy/ serduszko itp. -
Osa 🐝 wrote:Może pomyliła tygodnie?🙈 badań prenatalnych jest 3, w połówkowych mierzenie/sprawdzanie/przeplywy/ serduszko itp.
Bardzo możliwe. Zapytam w takim razie lekarza prowadzącego, czy sam będzie robił to badanie w 20 tygodniu, czy mam się gdzieś zapisać.
Na szczęście następna wizyta już za dwa tygodnie, więc ta przerwa nie będzie zbyt długa
-
Osa 🐝 wrote:Niezmiennie black 🙈 szary totalnie do mnie nie przemawiał. Jeszcze beżowy brałam pod uwagę, ale z praktycznego pkt. Widzenia jednak wygrał czarny.
To w rzeczywistości nie taki czarny czarny 🙈 ma inna poświatę
Ja szukałam używanego w b. Dobrym stanie i znalazłam kawałek od nas, używany 6msc. Jeszcze na ponad rocznej gwarancji w bobo
Finalnie pewnie będziemy szukać lekkiej i zwinnej spacerówki, ale to za rok będziemy kombinować
Aaa czyli macie ten tinum upline? Bo jeszcze jest upline SE 😅 Też szukałam, ale niestety u nas w pobliżu nic nie ma. Poczekamy może będą jakieś promki, bo teraz wchodzi od nich nowy model -
Jenny93 wrote:Aaa czyli macie ten tinum upline? Bo jeszcze jest upline SE 😅 Też szukałam, ale niestety u nas w pobliżu nic nie ma. Poczekamy może będą jakieś promki, bo teraz wchodzi od nich nowy model
Tak tinum. Nasz mąż znalazł kiedy przypadkiem i już się nie zastanawialiśmy, bo w okolicy mało ich było.
Tak widziałam wypuszczają coś nowego
My właśnie gdzieś w okolicy 20-22 sie rozglądaliśmy 🤔 -
Dziewczyny, jak smakuje Vivomix? Z czym to najlepiej wymieszać, żeby było znośne? Przed transferem brałam inne saszetki na podbicie Lactobacillusów i mam uraz do takich mieszanin 😭
I może coś polecicie na nawracające bakterie w pochwie? Wróciła do mnie E.coli i chciałabym możliwie najwięcej zrobić, żeby się tego pozbyć na zawsze 🙏🏻👩🏻 🧔🏻 🐈 🐈⬛
bez antykoncepcji od 2017, poważne starania od 2020, w klinice od 2023 ❤️🩹
11.2023 start IVF
7x❄️
28.02 I FET ❄️ 5.1.1 po PGT-A
4 dpt II • 5 dpt 25,7 • 7 dpt 96,9 • 9 dpt 233 • 13 dpt 1252 • 16 dpt 4872; GS: 7mm • 20 dpt 11638 • 7+0 GS 3,36 cm; CRL 8,6 mm • 8+5 CRL 2,25 cm, będzie synek 🩵 • 10+4 CRL 3,99 cm, 173 bpm • 12+5 I prenatalne ok, CRL 6,93 cm, 152 bpm • 14+5 14 cm, 120g • 16+5 190g • 18+5 21 cm, 300g • 20+4 II prenatalne ok, 389g • 21+6 510g • 22+5 520g • 25+5 950g, 35 cm • 28+1 IP, 1330g, 137 bpm • 29+3 III prenatalne 1473g • 30+6 1809g • 32+5 2130g • 35+3 2770g, 49 cm • 37+0 2900g • 38+3 3230g, 53 cm
Urodzony (40+0) 15.11.2024 g. 13:26 🩵
⚖️ 3860g 📏 56cm
Mamy Cię już, Maluszku 🩵 -
Luna_94🌛 wrote:Dziewczyny, jak smakuje Vivomix? Z czym to najlepiej wymieszać, żeby było znośne? Przed transferem brałam inne saszetki na podbicie Lactobacillusów i mam uraz do takich mieszanin 😭
I może coś polecicie na nawracające bakterie w pochwie? Wróciła do mnie E.coli i chciałabym możliwie najwięcej zrobić, żeby się tego pozbyć na zawsze 🙏🏻
Mi też nawracają infekcję 🫠już 3 msc. Męczę się i stosuje macmirror.. co drugi dzień invag, plus dziś kupiłam enterol.. piję wodę z ogórków kiszonych, kefiry, muszę zakupić kapustę kiszoną.. już brak mi pomysłów 😩. Rozmawiałam z położną i niestety niektóre kobiety TAK MAJĄ.. polecała obstawiać się probiotykami, żeby antybiotyk nie zepsuł mi pochwy i przy porodzie nie narobił się bałagan 😭. W pon. Zmuszę dr. Do przepisania jakiś specyfików probiotyków czegokolwiek 🙏 Po odstawieniu antybiotyków 2-3 dni i wraca świąd i na nowo 🫣 -
Luna_94🌛 wrote:Dziewczyny, jak smakuje Vivomix? Z czym to najlepiej wymieszać, żeby było znośne? Przed transferem brałam inne saszetki na podbicie Lactobacillusów i mam uraz do takich mieszanin 😭
I może coś polecicie na nawracające bakterie w pochwie? Wróciła do mnie E.coli i chciałabym możliwie najwięcej zrobić, żeby się tego pozbyć na zawsze 🙏🏻
Luna_94🌛 lubi tę wiadomość
4ty transfer po leczeniu: Tarivid, Metronidazol, Nystatyna vp
(neoparin, acard, prograf, bryophyllum, accofil)
16.12.23 FET 4AA ⭐ 5dpt 5,06 6dpt 9,62 11dpt 87,9 13dpt 339 17dpt 2061 18dpt 2605 19dpt 2870 GS 8,7mm YS 3,3mm 23dpt 7834 CRL 0,29 cm 💓
12+2 I prenatalne 5,59 cm, obraz USG prawidłowy ❤
13+3 6,7 cm 💙
21+2 II prenatalne 486g, echo serca ok ❤
31+3 III prenatalne 1969g 💙
Skarb na świecie 💙🥺 36+3 Nikoś 8.08.24 3280g, 55🌈
4❄ pgta 😊