Forum Starając się z pomocą medyczną Ureaplasma PARVUM
Odpowiedz

Ureaplasma PARVUM

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1468 1166

    Wysłany: 11 października 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:41

    🤰💜02/03.2020: 12cs
    🤱💚Rodzę w 11/12.2020 💚
    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero

    05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓ Glukoza~82,30✓Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌ ANA2~antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~Fibrynogen~Morfologia~
    Progesteron(8dpo)~22,70✓Bialko wolne S~Białko C~
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa,B12, powtórka kwasu foliowego i homocysteiny
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, cynk, cholina, JodaVit
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • AnkaBe Autorytet
    Postów: 606 402

    Wysłany: 11 października 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ascus jest związane raczej z wirusem hpv, czy była wykonana kolposkopia pobranie wycinka i Ew badanie genotypu wirusów?
    Warto byłoby zapisać się na konsultacje do pracowni chorob szyjki macicy z takim wynikiem cytologii.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października 2019, 11:32

    3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

    30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

    0d1y9n73xzorzfqf.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1468 1166

    Wysłany: 11 października 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:41

    🤰💜02/03.2020: 12cs
    🤱💚Rodzę w 11/12.2020 💚
    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero

    05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓ Glukoza~82,30✓Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌ ANA2~antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~Fibrynogen~Morfologia~
    Progesteron(8dpo)~22,70✓Bialko wolne S~Białko C~
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa,B12, powtórka kwasu foliowego i homocysteiny
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, cynk, cholina, JodaVit
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1468 1166

    Wysłany: 11 października 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:41

    🤰💜02/03.2020: 12cs
    🤱💚Rodzę w 11/12.2020 💚
    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero

    05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓ Glukoza~82,30✓Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌ ANA2~antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~Fibrynogen~Morfologia~
    Progesteron(8dpo)~22,70✓Bialko wolne S~Białko C~
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa,B12, powtórka kwasu foliowego i homocysteiny
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, cynk, cholina, JodaVit
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • AnkaBe Autorytet
    Postów: 606 402

    Wysłany: 11 października 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze ze jest wykonane badanie w kierunku genotypu hpv.
    Na kolposkopii lekarze obejrzą szyjkę, wybarwia i na pewno powiedzą co dalej.
    Z tymi staraniami bym się chwile wstrzymała do czasu wyjaśnienia wyniku.

    3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

    30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

    0d1y9n73xzorzfqf.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1468 1166

    Wysłany: 11 października 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:41

    🤰💜02/03.2020: 12cs
    🤱💚Rodzę w 11/12.2020 💚
    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero

    05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓ Glukoza~82,30✓Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌ ANA2~antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~Fibrynogen~Morfologia~
    Progesteron(8dpo)~22,70✓Bialko wolne S~Białko C~
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa,B12, powtórka kwasu foliowego i homocysteiny
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, cynk, cholina, JodaVit
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • AnkaBe Autorytet
    Postów: 606 402

    Wysłany: 11 października 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Wiem, że tak byłoby najlepiej, ale trochę ciężko mi odbierać sobie możliwość starań :( Mój lekarz powiedział, że wynik ASC-US/ASC-H nie wymaga jakby to ująć bicia na alarm. Jedynie usłyszałam prędzej, że jeśli to infekcja/stan zapalny to może być poczęcie dziecka utrudnione.

    Jeśli mowa o staraniach naturalnych to jak najbardziej, bardZiej miałam na myśli wszelkie stymulacje,Iui,ivf żeby bez ostatecznej diagnozy nie przyjmować dużych dawek hormonow.
    Oczywiście ze taki wynik nie wymaga bicia na alarm ale trzeba przeprowadzić dobra diagnostykę i być pod kontrola :) powodzenia

    3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

    30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

    0d1y9n73xzorzfqf.png
  • Kitka_87 Autorytet
    Postów: 1468 1166

    Wysłany: 11 października 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 12 listopada 2019, 19:41

    🤰💜02/03.2020: 12cs
    🤱💚Rodzę w 11/12.2020 💚
    😔💔CB 9cs

    👽🧟MTHFR A1298C hetero + PAI-1 4G/5G hetero

    05.2019:MUCHa✓
    11.2019(3dc):LH~6,69✓FSH~7,82✓E2~46,40✓ Glukoza~82,30✓Insulina~9,70🤔TSH~1,98✓FT3~3,65✓FT4~1,22✓Testosteron~28,50✓
    Prolaktyna~11,50✓
    12.2019(7dpo):Progesteron~19,90✓E2~209,00✓
    02.2020:Homocysteina~7,21✓Fe~80,30✓Mg~2,23✓
    wit.D~34,60⬆️ kwas foliowy~35,40😱 ANA1~dodatnie❌ ANA2~antyTG~23,10✓antyTPO~9,00✓Ferrytyna~Fibrynogen~Morfologia~
    Progesteron(8dpo)~22,70✓Bialko wolne S~Białko C~
    📝Dalej: krzywa cukrowa i insulinowa,B12, powtórka kwasu foliowego i homocysteiny
    💊Stare suple:Pregna DHA, Slow Mag, Wit. D Vigantoletten lek
    💊Nowe suple:Acard 75, Mio-inozytol 1500, Folian 400, metyle: B12+B6, cynk, cholina, JodaVit
    ♂️10.2019:badanie nasienia~morfo:18% 💪
  • AnkaBe Autorytet
    Postów: 606 402

    Wysłany: 11 października 2019, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ureoplasma nie pomogę bo nie miałam doświadczeń, ale akurat na temat cytologii ascus która mi wyszła w trakcie stymulacji do ivf bardzo się zorientowałam i miałam na cito konsultacje i cała diagnostykę profesorska żeby wiedzieć czy mogę przystępować do ivf wiec tylko na ten temat mogłam się Ew wypowiedzieć :)

    3x operacje- potworniaki jajników
    4xIUI
    4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc

    30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
    06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki

    0d1y9n73xzorzfqf.png
  • Tabolek Koleżanka
    Postów: 46 20

    Wysłany: 11 października 2019, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w wymazie wyszła ureaplasma SPP i dostalismy antybiotyki ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaka jest różnica między jedną a drugą

    07.2019 laparoskopia
    Endometrioza
    Niedrożność
    Mięśniak
    09.2019 zaczynamy procedurę in vitro
    14.12 punkcja
    17.12 transfer✊✊✊
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)