SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wiek zarodka a termin transferu
Odpowiedz

Wiek zarodka a termin transferu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Trochę się niepokoję. Mam 40 lat, zarodki AA ale tylko 3 i raczej na kolejne stymki u nas nie ma widoków, i jestem po przeprawie z immunologią, komórkami CD, kilkoma innymi kuracjami :/ Przygotowuję się do transferu na cyklu naturalnym, jutro (12 dc) będzie owulacja (widać z usg i testu). Biorę accofil, prograf, ogólnie lepiej by było żeby ten transfer był przemyślany. Zarodki mamy 4-dniowy i 5-dniowy, a ten trzeci albo 5- albo 6-dniowy. I teraz trochę się niepokoję, bo w klinice lekarka powiedziała, że transfer mroziaków jest zawsze u nich 7 dni od owulacji, nie biorą pod uwagę ilo dniowe to są zarodki ani jak długi cykl (owu 12 dnia to chyba dość krótki)... A podobno z wiekiem okno implantacyjne się skraca. Proszę podzielcie się, jak to u Was robili? Też 7 dnia od owu? Czy jednak dostosowywali do tego ilu dniowe są zarodki? Jutro mamy wizytę ale akurat termin trafiliśmy u szefa kliniki który jest nie za miły i nie wiem czy w ogóle podejmować dyskusję...

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podchodzić na cyklu naturalnym, ale po leku stymulującym owulację (Zivafert to samo co Ovitrelle) i zastrzyk w piątek, niedziela owulacja, transfer w piątek. Zarodek 6 dniowy transferuje się tego samego dnia co 6 dniowy, nie wiem jak z zarodkiem z 4 doby 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 14:03

Starania od 9.15, niedrożny jajowód, laparohist. ok, AMH 2,0->0,3
    nasienie-HBA ok, fragm.👎żylaki powrózka

GC:
    2019->3IUI☹️
    5.20 1MII
    8.20 1MII
    10.20 1MII->1IMSI z❄️🥚->10.20 ET 8b☹️, 11.20 FET 8b☹️

2021 Dr Paliga❤️metformina, suple, immuno (Dr Sydor)
    6.21 2.histero (zrosty)
    11.21 7MII->2IMSI->3 bl., 2❄️

11.21 ET 2AA❤️5dpt β 11,63❤️20 GS+YS, 7+3 1,18cm, FHR❤️147,synuś💙8.22 39+3 CC👦🥰age.png

11.23 3.histero (zrosty), CD138(-)

3.24 FET 6AB☹️

10.24 FET 3BB❤️(Prograf), 5dpt β 13,2❤️7+2 5mm, FHR 70-80💔☹️, 8+2👼😭

3.25 3MII->3IMSI->1 bl.

3.25 ET 2BA☹️

5.25 mezo

6.25 2MII->4IMSI->2❄️3AA, 2BB❤️

9.25 FET 3AA, 6dpt β 40🥹❤️, 27❤️7,9 mm🥰, 9+0 2,48 cm🥰córeczka😍❤️6.26 40+2 VBAC👧🥰age.png
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek dziękuję!
    Właśnie czytam, że na naturalnym cyklu wszyscy mają Ovitrelle, zastanawiam się czemu u mnie nic nie dali... 🤔 Być może kwestia wieku albo innych leków, a może jednak co klinika to inaczej... Jednak rośnie cały czas niepokój.
    I widzę że 6-dniowy mroziaczek będziesz mieć transferowany 6 dni od ovu. Wydaje mi się to logiczne 👌 A powiesz ile masz lat (około) i która klinika? Oczywiście jeśli chcesz.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ