Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wiek zarodka a termin transferu
Odpowiedz

Wiek zarodka a termin transferu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Trochę się niepokoję. Mam 40 lat, zarodki AA ale tylko 3 i raczej na kolejne stymki u nas nie ma widoków, i jestem po przeprawie z immunologią, komórkami CD, kilkoma innymi kuracjami :/ Przygotowuję się do transferu na cyklu naturalnym, jutro (12 dc) będzie owulacja (widać z usg i testu). Biorę accofil, prograf, ogólnie lepiej by było żeby ten transfer był przemyślany. Zarodki mamy 4-dniowy i 5-dniowy, a ten trzeci albo 5- albo 6-dniowy. I teraz trochę się niepokoję, bo w klinice lekarka powiedziała, że transfer mroziaków jest zawsze u nich 7 dni od owulacji, nie biorą pod uwagę ilo dniowe to są zarodki ani jak długi cykl (owu 12 dnia to chyba dość krótki)... A podobno z wiekiem okno implantacyjne się skraca. Proszę podzielcie się, jak to u Was robili? Też 7 dnia od owu? Czy jednak dostosowywali do tego ilu dniowe są zarodki? Jutro mamy wizytę ale akurat termin trafiliśmy u szefa kliniki który jest nie za miły i nie wiem czy w ogóle podejmować dyskusję...

• Agulek24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podchodzić na cyklu naturalnym, ale po leku stymulującym owulację (Zivafert to samo co Ovitrelle) i zastrzyk w piątek, niedziela owulacja, transfer w piątek. Zarodek 6 dniowy transferuje się tego samego dnia co 6 dniowy, nie wiem jak z zarodkiem z 4 doby 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2024, 14:03

Starania od 9.15, niedrożny jajowód, laparohist. ok, AMH 2,0->0,3
    nasienie-HBA ok, fragm.👎żylaki powrózka

GC:
    2019->3IUI☹️
    5.20 1MII
    8.20 1MII
    10.20 1MII->1IMSI z❄️🥚->10.20 ET 8b☹️, 11.20 FET 8b❄️☹️

2021 Dr Paliga❤️metformina, suple, immuno (Dr Sydor)
    6.21 2.histero (zrosty)
    11.21 7MII->2IMSI->3 bl., 2❄️

11.21 ET 2AA❤️5dpt β 11,63❤️,20 GS+YS, 7+3 1,18cm, FHR❤️147/min, NIFTY zdrowy synuś💙8.22👦🥰

11.23 3.histero (zrosty), CD138(-)

3.24 FET 6AB❄️☹️

10.24 FET 3BB❄️❤️(Prograf), 5dpt β 13,2❤️,7+2 5mm, FHR 70-80/min💔☹️, 8+2👼💔😭

3.25 3MII->3IMSI->1 bl.

3.25 ET 2BA☹️

5.25 mezo

6.25 2MII->4IMSI->2❄️3AA, 2BB❤️

9.25 FET 3AA❄️, 6dpt β 40🥹❤️, 27❤️7,9 mm🥰, 9+0 2,48 cm 🥰,
    Panorama - córeczka😍 1 i 2 prenatalne 👍 23+0 630 g 🥰
    preg.png
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulek dziękuję!
    Właśnie czytam, że na naturalnym cyklu wszyscy mają Ovitrelle, zastanawiam się czemu u mnie nic nie dali... 🤔 Być może kwestia wieku albo innych leków, a może jednak co klinika to inaczej... Jednak rośnie cały czas niepokój.
    I widzę że 6-dniowy mroziaczek będziesz mieć transferowany 6 dni od ovu. Wydaje mi się to logiczne 👌 A powiesz ile masz lat (około) i która klinika? Oczywiście jeśli chcesz.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ