SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wodniak jajowodu/ Laparoskopia przed Transferem
Odpowiedz

Wodniak jajowodu/ Laparoskopia przed Transferem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj na wiycie która miała być przedtransferową usłyszałam że mam wodniaka prawego jajowodu… za mną jest HSG, Punkcja, Histeroskopia. Bardzo zaskoczyła jak i zasmuciła mnie ta informacja 😢

Czy są wśród nas osoby które przed transferem miały laparoskopowe usunięcie jajowodu? Jeżeli tak możecie się proszę podzielić informacją czy zabieg wam pomogl, czy rekonwalescencja jest długa, jak długo musiałyście czekać żeby podejść do transferu?

Od poniedziałku zacznę wydzwaniać po trójmiejskich i około trojmieskich szpitalach. W jednym szpitalu usłyszałam termin 05.2029…

Rozważałam też opcję prywatnie ale ciężko mi znaleźć jakikolwiek cennik np w Luxmedzie.

Będę wdzięczna za wasze historię 🥰

Pozdrawiam!

🚺32 l.
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥17.10 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
  • Andzia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj na wiycie która miała być przedtransferową usłyszałam że mam wodniaka prawego jajowodu… za mną jest HSG, Punkcja, Histeroskopia. Bardzo zaskoczyła jak i zasmuciła mnie ta informacja 😢

Czy są wśród nas osoby które przed transferem miały laparoskopowe usunięcie jajowodu? Jeżeli tak możecie się proszę podzielić informacją czy zabieg wam pomogl, czy rekonwalescencja jest długa, jak długo musiałyście czekać żeby podejść do transferu?

Od poniedziałku zacznę wydzwaniać po trójmiejskich i około trojmieskich szpitalach. W jednym szpitalu usłyszałam termin 05.2029…

Rozważałam też opcję prywatnie ale ciężko mi znaleźć jakikolwiek cennik np w Luxmedzie.

Będę wdzięczna za wasze historię 🥰

Pozdrawiam!

Nie znam się ale może próbuj poszukać terminów przez te strone:
    https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/?search=true&Case=1&ServiceName=Laparoskopia+&State=06&Locality=&Provider=&Place=&Street=

Tyle że nie wiem co wpisać w tabeli świadczenie bo jak szukałam mężowi terminu na usunięcie migdałków to to akurat odrazu mi wyskoczyło

Staranie od 2017
    03.2020- cb
    👧:29lat
    endomkit ✅
    Amh 3.2 ✅
    HSG- ❌(po HSG 👌)
    Kir AA 😧
    👦:34lat
    Morfologia 3%
    Koncentracja: 277.58 mln/ml
    Całkowita liczba: 721.72 mln/ml

Klinika: 07.2024
    sierpień IUI ❌
    Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
    10.2024: punkcja - 🥚12, ✅ 11, zapłodniono 6
    2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
    25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
    23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌

Luty: Start 2 procedura
    (Bemfola + orgalutran)
    12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
    🥚16, ✅16, zaplodniono 10, 4 zarodki
    Zapalenie❌- wyleczone 💪
    28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9

preg.png

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi"
  • paulity Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam wodniaki jajowodu tylko ze u mnie na badaniu Hsg nie wyszły i normalnie przeleciał płyn wyszły przy laparoskopii tylko ja ze ja mam odcięte jajowody nie usunięte żeby nieobnizac amh :) nie może Ci zrobić laparoskopii lekarz do którego chodzisz z kliniki?

• Alexis93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Hej, ja mam wodniaki jajowodu tylko ze u mnie na badaniu Hsg nie wyszły i normalnie przeleciał płyn wyszły przy laparoskopii tylko ja ze ja mam odcięte jajowody nie usunięte żeby nieobnizac amh :) nie może Ci zrobić laparoskopii lekarz do którego chodzisz z kliniki?
    hej Paulity, w mojej klinice nie wykonują laparoskopii, jedynie histeroskopie. U mnie na Hsg też płyn pięknie przepłynął i jajowody generalnie są drożne.. ale na dzisiejszym obrazie usg lekarz ewidentnie stwierdził wodniaka. Ja mam AMH ponad 11 a czy będą mi odcinać czy wycinać to mi wsio ryba byle skutecznie i bez powikłań 😢 czy odcięcie jajowodu pomogło Tobie skutecznie przejść transfer? 🤞czy na jakim etapie jesteś?

🚺32 l.
    *jajowody drożne ✅️
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - morfologia 2% ❌
    -kariotypy ✅️

I IVF 2025 :
    🐓 03.10 - punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
  • Aga89! Nowa

Wysłany: 4 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja miałam usuwany jajowód laparoskopowo pod koniec lutego 2022 prywatnie w Warszawie. Umówić się wtedy było można z mca na miesiąc.
    Koszt wtedy to ok 8 tys.
    Rekonwalescencja była szybka. Przyjechałam do szpitala koło 15, ponowne badanie, znieczulenie i po 17 byłam już po operacji. Pobudka może koło 19 a powrót do domu następnego dnia rano.
    Podejść do transferu mogłam już w kwietniu, choć wtedy endometrium miałam za grube, więc podchodziłam jeszcze raz w maju i niedługo będziemy obchodzić jego 3 urodziny :)

Przed usunięciem podchodziłam raz bez usunięcia wodniaka i wtedy się nie udało.

Alexis93 lubi tę wiadomość

• Alexis93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89! wrote:
    Cześć, ja miałam usuwany jajowód laparoskopowo pod koniec lutego 2022 prywatnie w Warszawie. Umówić się wtedy było można z mca na miesiąc.
    Koszt wtedy to ok 8 tys.
    Rekonwalescencja była szybka. Przyjechałam do szpitala koło 15, ponowne badanie, znieczulenie i po 17 byłam już po operacji. Pobudka może koło 19 a powrót do domu następnego dnia rano.
    Podejść do transferu mogłam już w kwietniu, choć wtedy endometrium miałam za grube, więc podchodziłam jeszcze raz w maju i niedługo będziemy obchodzić jego 3 urodziny :)

Przed usunięciem podchodziłam raz bez usunięcia wodniaka i wtedy się nie udało.
    To bardzo pokrzepiająca wiadomość, dziękuję! ❤️

🚺32 l.
    *jajowody drożne ✅️
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - morfologia 2% ❌
    -kariotypy ✅️

I IVF 2025 :
  • paulity Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    To bardzo pokrzepiająca wiadomość, dziękuję! ❤️
    Kurcze to ciężko, ja miałam na Śląsku laparoskopie w klinice ale na NFZ z 3miesiace czekania
    Tak doczekaliśmy się szczęśliwego transferu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:57

Alexis93 lubi tę wiadomość

• Alexis93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulity wrote:
    Kurcze to ciężko, ja miałam na Śląsku laparoskopie w klinice ale na NFZ z 3miesiace czekania
    Tak doczekaliśmy się szczęśliwego transferu :)
    Gratuluję ❤️🥹

🚺32 l.
    *jajowody drożne ✅️
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹 31 l.
    - morfologia 2% ❌
    -kariotypy ✅️

I IVF 2025 :
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ