Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 14 września   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wrocław in vitro
Odpowiedz

Wrocław in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie polecacie zabieg we Wrocławiu, chodzę do invimedu, ale niestety nie uda mi się dostać do lekarza z którym chciałabym kontynuować współpracę, ten do którego chodzę nie wzbudza mojego zaufania. Wiem, że invimed ma najlepsze opinie, ale może jednak jest coś wartego uwagi?

• taśta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a możesz powiedzieć o jakich lekarzach mówisz? byłam ich pacjentką kilka lat temu, dzięki nim mam cudownego syna (IUI) i planuję wrócić po rodzeństwo dla niego i chętnie poczytam aktualne opinie :) wtedy byłam bardzo zadowolona w przeciwieństwie do wizyt w konkurencyjnej klinice

Dominisia883 lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzereśniowaMama, też jestem ciekawa Twojej opinii (dlaczego nie możesz się dostać do lekarza, z którym chciałabyś współpracować?), gdyż też jestem pacjentką Invimedu.
    Trafiłam jednak do dr Wickiewicz i będę zmieniała na Gizlera.

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Dominisia883 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśta mogłabym dodać Cię do znajomych i napisać do Ciebie? Dowiedzieliśmy się wczoraj że u nas to już tylko in vitro i chcemy próbować we Wrocławiu i mam kilka pytań bo całkiem zielona jestem w tym temacie :(

Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Lil_m Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia, jeśli Twoje pytania nie są zbyt osobiste, zadaj je proszę w wątku, aby inne dziewczyny też mogły skorzystać z rad i obserwacji doświadczonych koleżanek:)

Taśta, co było lepsze w jednej klinice w stosunku do drugiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:01

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • taśta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 oczywiście dodaj i pisz śmiało jeśli nie chcesz pytać na forum :)

Lil_m ciężko mi podać konkretne powody- po prostu tam nie poczułam się tak dobrze jak tu, mimo że w Invimedzie pierwsza diagnoza po pierwszych wynikach (morfologia 0% i wszystkie możliwe parametry poniżej normy) to było in vitro i lekko się przeraziłam ale lekarz nie naciskał i pokierował jak działać żeby spróbować podciągnąć wyniki w górę żeby było zdatne do IUI. W Invikcie miałam wrażenie że podeszli do nas bardzo szablonowo, bez wgłębienia się w wyniki a mielismy tego sporo zlecono nam sporo badań bardzo drogich które były trochę na wyrost, powiedzieli mi że bez sprawdzenia drożności nie ma szans na podejście do IUI, mimo że u mnie większym problemem było utrzymać ciążę a nie w nią zajść natomiast w invimedzie mimo że doktor jest dość "specyficzny" i można go odebrać a pierwszej wizycie jako gbura potraktował nas indywidualnie no i mamy efekty tej pracy :)

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Sandramome Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy oprócz Invicty jest gdzieś dofinansowanie in vitro?

• annaaia Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma już właśnie skorzystała z dofinansowania zapłodnienia pozaustrojowego. Leczy się w Invikcie: https://www.klinikainvicta.pl/leczenie-nieplodnosci/programy-in-vitro/program-in-vitro-we-wroclawiu/.Według mnie najlepsza placówka w Polsce jeżeli chodzi o in vitro.

• Blondie81 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandramome wrote:
    Wiecie może czy oprócz Invicty jest gdzieś dofinansowanie in vitro?

W invimed

• Alicja1105 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaaia wrote:
    Moja znajoma już właśnie skorzystała z dofinansowania zapłodnienia pozaustrojowego. Leczy się w Invikcie: https://www.klinikainvicta.pl/leczenie-nieplodnosci/programy-in-vitro/program-in-vitro-we-wroclawiu/.Według mnie najlepsza placówka w Polsce jeżeli chodzi o in vitro.
    Przepraszam,że pytam..ale jestes tu z polecenia Invicty :)?Bo polecasz w swoich postach lekarzy tylko z tej kliniki...oczywiscie w calej Polsce.

×Nieprawidłowy kariotyp

1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
    I 2020 ET 😔
    VI 2020 FET😔

2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
    VIII 2020 ET😔
    X 2020 FET😔

3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
    II 2021 ET 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ