X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wymaz z kanału szyjki
Odpowiedz

Wymaz z kanału szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!. Okazało się, że mam bakterie w szyjcie macicy. Brałam antybiotyki 20 dni po czym po 14 dniach od ostatniej tabletki mam zrobic wymaz. Akurat wypadnie, że dostane okres. Czy zamiast po 14 dniach mogę zrobić wymaz po 12 dniach ?

• magda_31 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spokojnie zrobić po 12 dniach. Antybiotyk utrzymuje się ok. tygodnia. Zalecają robić wymazy minimum 5 dni po braniu antybityku.

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serdecznie dziękuję za podpowiedź :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ