X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wymaz z pochwy-pomóżcie zinterpretować wynik
Odpowiedz

Wymaz z pochwy-pomóżcie zinterpretować wynik

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dziubek_agusia Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew wydzieliny z pochwy Organizmy:
    1.Enterococcus spp.DOŚĆ LICZNE--2.Staphylococcus koagulazo-ujemnyNIELICZNE--
    3.Streptococcus agalactiae (gr. B)NIELICZNE--

Grzybów drożdżopodobnych - nie wyhodowano.Flora mieszana.Wyizolowane drobnoustroje nie dają podstaw do wykonania antybiogramu.

dziubek_agusia
  • dziubek_agusia Znajoma

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic? :-(

dziubek_agusia
  • dziubek_agusia Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy...

dziubek_agusia
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynika z tego ze masz w pochwie bakterie, mozliwe ze przeszly z odbytu. Dziwny ten wynik, bo nie ma info o paleczkach kwasu mlekowego.
    Masz jakies objawy infekcji?

dziubek_agusia lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • dziubek_agusia Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Wynika z tego ze masz w pochwie bakterie, mozliwe ze przeszly z odbytu. Dziwny ten wynik, bo nie ma info o paleczkach kwasu mlekowego.
    Masz jakies objawy infekcji?
    Właśnie nie mam żadnych objawów, nic mi nie dolega...nie mogę znaleźć konkretnych inf na temat tych bakterii. Raz czytam ze w niewielkiej ilości mogą sobie żyć i nic się nie dzieje a gdzie indziej ze trzeba leczyć... Dla mnie też wynik dziwny, niby bakterie sa a napisane że nie dają podstaw do wykonania antybiogramu. Badanie robione w klinice leczenia niepłodności...czekam na komplet wyników i do idę na wizytę, tam sie czegoś dowiem ale ta niepewność....:-)

dziubek_agusia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ