Wynik AMH - pomoc w interpretacji
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.
We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).
To chyba nie jest dobry wynik co ? -
Tak, wynik jest ok
ciekawska_babka lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Mam podobny... Skończę w lutym 26 :p
A robiłaś do tego inhibinę B? Bo podobno ona więcej mówi.
Nie mogę się doprosić nikogo o coś sensownego na ten temat, ginka jedna mi powiedziała, że to dobry wynik i tyle.
Inhibinę mam 20... -
Mam AMH - 5,37 na normę
25 lat 0.96 - 13.34
26 lat 0.17 - 7.36
a nie, mam w sumie wyżej...
inhibine B 20 na normę 0 - 341 z dopiskiem, że w 3 dniu cyklu do 273.
I tak ciągle się zastanawiam czy to nie za mała inhibina na amh...
-
nick nieaktualnyA mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem
Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony -
ciekawska_babka wrote:A mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem
Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony
Ja miałam niewielkie antytpo bo 75 na 34 i tsh 2,3 a tak to w normie reszta... -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Ja tsh miałam 7,7 a antyTpo 460. Jestem po usunięciu guza. Zostało mi pół tarczycy
Nie, mam Hashimoto, przy hashi są dziury, nie guzy o tyle dobrego -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Ja mam Hashi i miałam guza
Mi endo powiedział, że przy hashi tarczyca wygląda jak wyżarta przez mole i nie ma wtedy guzów.... -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Dziwne
moja koleżanka też ma Hashi i ma guzki.
Ja miałam też sporą niedoczynność, ale podobno spowodowana przez Hashi. Tak czy siak biopsja wykazała, że trzeba dziada usunąć
Podobno dawanie "hasimoto" to już modaA może to być po prostu zapalenie... Nie wiem, tyle mi powiedział lekarz a jak jest to nie mam pojęcia.
-
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Jeżeli masz przekroczona normę antyTpo to jest to Hashimoto, a Hashimoto jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy
tak, ale same przeciwciała nie zawsze znaczą o hashimototak przynajmniej mi tłumaczył, no ale mniejsza
-
nick nieaktualnyciekawska_babka wrote:Cześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.
We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).
To chyba nie jest dobry wynik co ?
To jest dobry wynik.
ciekawska_babka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-