X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wynik AMH - pomoc w interpretacji
Odpowiedz

Wynik AMH - pomoc w interpretacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.

We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
    18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
    26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).

To chyba nie jest dobry wynik co ?

• Assunta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wynik jest ok :)

ciekawska_babka lubi tę wiadomość

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobny... Skończę w lutym 26 :p
    A robiłaś do tego inhibinę B? Bo podobno ona więcej mówi.
    Nie mogę się doprosić nikogo o coś sensownego na ten temat, ginka jedna mi powiedziała, że to dobry wynik i tyle.
    Inhibinę mam 20...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam AMH - 5,37 na normę

25 lat 0.96 - 13.34
    26 lat 0.17 - 7.36

a nie, mam w sumie wyżej...

inhibine B 20 na normę 0 - 341 z dopiskiem, że w 3 dniu cyklu do 273.

I tak ciągle się zastanawiam czy to nie za mała inhibina na amh...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem ;)

Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
    Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    A mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem ;)

Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
    Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony ;)

Ja miałam niewielkie antytpo bo 75 na 34 i tsh 2,3 a tak to w normie reszta...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tsh miałam 7,7 a antyTpo 460. Jestem po usunięciu guza. Zostało mi pół tarczycy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    Ja tsh miałam 7,7 a antyTpo 460. Jestem po usunięciu guza. Zostało mi pół tarczycy ;)

Nie, mam Hashimoto, przy hashi są dziury, nie guzy o tyle dobrego :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashi i miałam guza

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    Ja mam Hashi i miałam guza

Mi endo powiedział, że przy hashi tarczyca wygląda jak wyżarta przez mole i nie ma wtedy guzów....

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne ;D moja koleżanka też ma Hashi i ma guzki.
    Ja miałam też sporą niedoczynność, ale podobno spowodowana przez Hashi. Tak czy siak biopsja wykazała, że trzeba dziada usunąć ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    Dziwne ;D moja koleżanka też ma Hashi i ma guzki.
    Ja miałam też sporą niedoczynność, ale podobno spowodowana przez Hashi. Tak czy siak biopsja wykazała, że trzeba dziada usunąć ;)

Podobno dawanie "hasimoto" to już moda :P A może to być po prostu zapalenie... Nie wiem, tyle mi powiedział lekarz a jak jest to nie mam pojęcia.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz przekroczona normę antyTpo to jest to Hashimoto, a Hashimoto jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    Jeżeli masz przekroczona normę antyTpo to jest to Hashimoto, a Hashimoto jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy ;)

tak, ale same przeciwciała nie zawsze znaczą o hashimoto :P tak przynajmniej mi tłumaczył, no ale mniejsza :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawska_babka wrote:
    Cześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.

We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
    18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
    26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).

To chyba nie jest dobry wynik co ?

To jest dobry wynik :).

ciekawska_babka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Czy wynik 8.95ng/ ml w 3dc jest za wysoki
    Koncze 33lata w tym roku

• Kitty.Noir Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest sporo i moze choc nie musi swiadczyc o PCOS.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ