Wynik AMH - pomoc w interpretacji
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.
We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).
To chyba nie jest dobry wynik co ? -
Tak, wynik jest ok
ciekawska_babka lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Mam podobny... Skończę w lutym 26 :p
A robiłaś do tego inhibinę B? Bo podobno ona więcej mówi.
Nie mogę się doprosić nikogo o coś sensownego na ten temat, ginka jedna mi powiedziała, że to dobry wynik i tyle.
Inhibinę mam 20... -
Mam AMH - 5,37 na normę
25 lat 0.96 - 13.34
26 lat 0.17 - 7.36
a nie, mam w sumie wyżej...
inhibine B 20 na normę 0 - 341 z dopiskiem, że w 3 dniu cyklu do 273.
I tak ciągle się zastanawiam czy to nie za mała inhibina na amh...
-
nick nieaktualnyA mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem
Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony -
ciekawska_babka wrote:A mi się wydawało patrząc na normy, że wynik jest kiepski. Niestety nie robiłam imieniny, zrobiłam lh i fsh, ale były dobre moim zdaniem
Kurczę nie znam się na tej zależności ;( może spróbuj na jakiś forach co można lekarzy zapytać. Może ktoś coś więcej Ci powie;)
Ja też walczę z Hashimoto, ale na szczęście udało mi się opanować hormony
Ja miałam niewielkie antytpo bo 75 na 34 i tsh 2,3 a tak to w normie reszta... -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Ja tsh miałam 7,7 a antyTpo 460. Jestem po usunięciu guza. Zostało mi pół tarczycy
Nie, mam Hashimoto, przy hashi są dziury, nie guzy o tyle dobrego -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Ja mam Hashi i miałam guza
Mi endo powiedział, że przy hashi tarczyca wygląda jak wyżarta przez mole i nie ma wtedy guzów.... -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Dziwne moja koleżanka też ma Hashi i ma guzki.
Ja miałam też sporą niedoczynność, ale podobno spowodowana przez Hashi. Tak czy siak biopsja wykazała, że trzeba dziada usunąć
Podobno dawanie "hasimoto" to już moda A może to być po prostu zapalenie... Nie wiem, tyle mi powiedział lekarz a jak jest to nie mam pojęcia. -
nick nieaktualny
-
ciekawska_babka wrote:Jeżeli masz przekroczona normę antyTpo to jest to Hashimoto, a Hashimoto jest to autoimmunologiczne zapalenie tarczycy
tak, ale same przeciwciała nie zawsze znaczą o hashimoto tak przynajmniej mi tłumaczył, no ale mniejsza
-
nick nieaktualnyciekawska_babka wrote:Cześć dziewczyny, zrobiłam pierwszy raz wynik AMH. Proszę o pomoc w interpretacji.
We wrześniu skończyłam 25 lat. Mój wynik 3,69 ng/ml. Normy:
18-25 lat 0,96-13,34 (mediana 3,71)
26-30 lat 0,17 - 7,37 (mediana 2,27).
To chyba nie jest dobry wynik co ?
To jest dobry wynik .ciekawska_babka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-