Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wynik progesteronu
Odpowiedz

Wynik progesteronu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bloombloo Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuję Cyclogest 400 i dzisiaj zrobiłam badanie progesteronu 6dpo i wynik to 31ng/ml.
    Czy to za wysoki wynik? Czy przy braniu progesteronu taki może wyjść i jest ok bo nie mam pojęcia.

Normy lab:
    Faza folikularna 0,057 – 0,893
    Faza owulacyjna 0,121 – 12,0
    Faza lutealna 1,83 – 23,9
    Wcześniejsze poziomy zanim został mi przepisany Cyclo wychodziły ok 8ng/ml.
    Piszę aby się poradzić bo nie wiem czy muszę kontaktować się z lekarzem w tej sprawie czy taki wynik jest ok.

38 lat
    Starania od 2021
    2022 laparoskopia
    Endometrioza IV stopnia
    Jajowody drożne
    💊Cyclogest - na niski progesteron
    💊Dostinex: prolaktyna z 30ng na 10ng
    LDN, Acard, Avamina, Sanprobi, suple
    I owulacja prawidłowa, II leczenie stanu zapalnego
    III niepęknięty pęcherzyk, IV niedojrzałe pęcherzyki, IV ovitrelle, V stres, VI ovitrelle
    VII zabieg z kontrastem olejowym
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ