Odpowiedz

wyniki badań

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet
    Postów: 1023 1111

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Moje wyniki badań -badania w 5dc i prośba o interpretacje
    LH 8,85 (norma 2,4 - 12,6)
    FSH 7,35 (norma 35,5-12,5)
    Esttradiol 79,6 (norma 46-607)
    Prolaktyna 583,1(norma 102-496)
    Progesteron 1,12(norma 0.2-1,5)
    Testosterin 0,415(norma 0,06-0,82)

    TSH 3 gen 3,55(0,27-4,2)
    ft4 21,31(12-22)
    ft3 5,36(3,9-6,7)
    anty tpo 13,3 (<34)
    anty TG 24.45 (<115)

    ex2btv738sn49jef.png
  • Lili Autorytet
    Postów: 495 692

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko zdecydowanie za wysokie tsh. Ft4 aż 93,1 %, a powinno być w okolicy 50 z tego co się orientuję. Wybierz się do endokrynologa. No i prolaktyna! To chyba często idzie w parze z TSH. Ja tez tak miałam i lekarz stwierdził, ze ze stresu sypią mi się hormony. Stosunek lh do fsh masz ponad 1,2 więc też taki sobie. Ale generalnie wydaje mi się, ze nie masz jakichś duzych nieprawidłowości, ale lekko rozchwiane to wszytsko.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 18:30

    SunSun lubi tę wiadomość

  • SunSun Autorytet
    Postów: 1023 1111

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhm no w piątek idę do ginekologa to może rozjaśni mi sprawę-ale ja jestem z tych niecierpliwych i chciałam wiedzieć czy mam się czym martwić..

    ex2btv738sn49jef.png
  • Lili Autorytet
    Postów: 495 692

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwić to może nie, bo się wyniki pogorszą ;) Ale myślę, że warto szczególnie nad tym tsh popracować, bo staraczka nie może mieć więcej niż 1-1,5. Polecam też wygooglować sobie "test internetowy na niedoczynność tarczycy". Tam jest wiele objawów opisanych, na które nie zwracamy często uwagi, a są oznaką choroby. Zrób sobie taki test, a potem opowiedz lekarzowi, które z tych objawów występują u ciebie - moze to byc dla niego cenna wskazówka. Powodzenia :)

    SunSun lubi tę wiadomość

  • SunSun Autorytet
    Postów: 1023 1111

    Wysłany: 14 kwietnia 2014, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki-tak właśnie zrobię :)

    ex2btv738sn49jef.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego