X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wyniki HSG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelinaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem świeżo po badaniu HSG i w wypisie mam taki opis : jajowody nie poszerzone, wydają się być nie drożne - nie widać cienia wolnego kontrastu przy końcowych odcinków jajowodów. Po prawej stronie śladowa ilość kontrastu przedostająca się do jamy otrzewnowej po lewej mierna ilość.
    Lekarz powiedział że mam mocno zwężone jajowody. Czy któraś z was również miała taka sytuację i czy udało wam się zajść naturalnie w ciążę? 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 11:14

22 lata
    08.2018 - początek starań
    27.09.2019 - ⏸️
    Poronienie w 5 tygodniu..
    05.10.2019 - zabieg łyżeczkowania 😞
    01.2020 - wznowienie starań ❤️
    06.2020 - HSG
    Prawy jajowód niedrożny.
    Lewy jajowód znacznie zwężony, udało się delikatnie udrożnić.
    07.2020 - Start stymulacją Aromkiem 1x1
    14.08.20 - ⏸️ (24cs)
    14.08.20 - Beta 400
    17.08.20 - Beta 1661
    19.08.20 - Beta 3389
    ▪️ Neoparin
    ▪️ Duphaston
    ▪️ Femibion 1

28.08.20 -?

,, Rozgość się kruszynko... 🙏"

w57v3e3kfxvrg21f.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ