X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysokie D Dimery po punkcji
Odpowiedz

Wysokie D Dimery po punkcji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aileen32 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Szukam rady. 1.5 tyg temu miałam punkcję jajników generalnie udaną bo z 6 pobranych oocytów udało się uzyskać i zamrozić 6 zarodków. Jednak po punkcji miałam hiperkę. Zrobili mi w trakcie niej badania i D dimery. No i niestety one pomimo że hiperka minęła dalej rosną. Były 600, potem 1600, dzisiaj badania 2700. Oczywiście jestem na Clexane. Czy któraś z Was tak miała ? Bo się martwię 🙁

• paisley Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dość niebezpieczna sytuacja. Mi lekarz zalecił neoparin i acard w dosyć dużych dawkach i w końcu udało się opanować sytuację. Ale jeśli przy okazji rośnie obwód brzucha albo wystąpią duszności, to powinno się zgłosić do szpitala.

• Aileen32 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paisley wrote:
    To dość niebezpieczna sytuacja. Mi lekarz zalecił neoparin i acard w dosyć dużych dawkach i w końcu udało się opanować sytuację. Ale jeśli przy okazji rośnie obwód brzucha albo wystąpią duszności, to powinno się zgłosić do szpitala.

Właśnie mi już nie rośnie obwód brzucha, nie wydaje mi się żebym miała duszności. Jestem na Clexane 0.4, acardu nie mogę bo mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 17:19

• paisley Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może okaże się, że Clexane wystarczy :) Najlepiej być w kontakcie z lekarzem, żeby mógł coś przepisać dodatkowo albo zalecić zwiększenie dawki w razie czego i zwracać uwagę na samopoczucie. U mnie dobiły do ok.6500 jakieś 2 tygodnie po punkcji i wtedy dopiero zaczęły spadać.

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aileen32 wrote:
    Właśnie mi już nie rośnie obwód brzucha, nie wydaje mi się żebym miała duszności. Jestem na Clexane 0.4, acardu nie mogę bo mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy 🙁

Proszę skonsultuj to najlepiej na sor, dawka clexany jest zdecydowanie za mała jak rosną dalej trzeba zwiększyć dawkę tym bardziej, że już minęło dość sporo czasu i dobrze zrobić usg dopler czy nie rozwija się jakaś zakrzepica w przypadku duszności angio tk.

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu
    1x wlew z glutationu
    1x wlew z osocza
    400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
  • Aileen32 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paisley wrote:
    Może okaże się, że Clexane wystarczy :) Najlepiej być w kontakcie z lekarzem, żeby mógł coś przepisać dodatkowo albo zalecić zwiększenie dawki w razie czego i zwracać uwagę na samopoczucie. U mnie dobiły do ok.6500 jakieś 2 tygodnie po punkcji i wtedy dopiero zaczęły spadać.

Mam nadzieję że u mnie też będą spadać niedługo. Idę dzisiaj na kontrolę ciekawe czy dostanę większą dawkę Clexane. Boje się żeby jakiś zakrzep mi się zrobił 🙁

• Aileen32 Nowa

Wysłany: 6 sierpnia, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    Proszę skonsultuj to najlepiej na sor, dawka clexany jest zdecydowanie za mała jak rosną dalej trzeba zwiększyć dawkę tym bardziej, że już minęło dość sporo czasu i dobrze zrobić usg dopler czy nie rozwija się jakaś zakrzepica w przypadku duszności angio tk.
    Jadę dzisiaj na kontrolę do lekarza, zobaczę czy mi zwiększy dawkę leków. Trochę mnie zmartwiłaś, boje się jakiś właśnie zakrzepów. Nie wiem tylko czy na SOR mi pomogą skoro mnie nic nie boli.

• paisley Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aileen32 wrote:
    Jadę dzisiaj na kontrolę do lekarza, zobaczę czy mi zwiększy dawkę leków. Trochę mnie zmartwiłaś, boje się jakiś właśnie zakrzepów. Nie wiem tylko czy na SOR mi pomogą skoro mnie nic nie boli.

I jak, już po wizycie? Co lekarz zalecił? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

• Aileen32 Nowa

Wysłany: 7 sierpnia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paisley wrote:
    I jak, już po wizycie? Co lekarz zalecił? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
    Tak, lekarka powiedziała że najprawdopodobniej te D Dimery to pokłosie OHSS. Zwiększyła mi dawkę Clexane do 60 mg na 10 dni i za kilka dni mam zrobić kontrolnie znowu D Dimery. Mówi że one faktycznie są dosyć wysokie, ale widziała po OHSS D dimery który były po prawie 10 000 więc nie jest źle.
    Jak będę na Clexane to nie powinno być niebezpieczeństwa zakrzepu czy zatoru.

• Bambi28! Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, miałam stymulację i punkcję w poprzednim cyklu i kilka dni po punkcji niepokojące objawy w nodze (kiedyś miałam epizod zakrzepicy po zabiegu skleroterapii w nodze). Pojechałam na SOR tam mi powiedzieli, że mam czekać kilkanaście godzin na lekarza, więc zrezygnowałam i umówiłam się prywatnie na usg doppler (wszystko ok) i potem do hematologa. DDimery podwyższone. Dostałam heparynę.

W obecnym cyklu (kolejnym po stymulacji) mam wciąż powiększone jajniki i płyn w macicy, więc chyba OHSS… transfer odroczony

Jak Wasze historie się potoczyły?🙂

starania naturalne >2 lata

👩🏻 '94
    niedoczynność tarczycy
    10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
    12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
    08.2024 start IVF
    Euthyrox, Neoparin
    akupunktura 💆🏻‍♀️

🧔🏻‍♂️'92 ✅

08.2024 punkcja
    1x❄️ po PGT-A

transfer odroczony o 2 cykle
    28.10.2024 FET + EG 🤞🏻♥️
    6 dpt ⏸️ | 7 dpt 95,3 | 10 dpt 361 | 15 dpt 3851
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ