Wysokie D Dimery po punkcji
-
Witam dziewczyny. Szukam rady. 1.5 tyg temu miałam punkcję jajników generalnie udaną bo z 6 pobranych oocytów udało się uzyskać i zamrozić 6 zarodków. Jednak po punkcji miałam hiperkę. Zrobili mi w trakcie niej badania i D dimery. No i niestety one pomimo że hiperka minęła dalej rosną. Były 600, potem 1600, dzisiaj badania 2700. Oczywiście jestem na Clexane. Czy któraś z Was tak miała ? Bo się martwię 🙁
-
paisley wrote:To dość niebezpieczna sytuacja. Mi lekarz zalecił neoparin i acard w dosyć dużych dawkach i w końcu udało się opanować sytuację. Ale jeśli przy okazji rośnie obwód brzucha albo wystąpią duszności, to powinno się zgłosić do szpitala.
Właśnie mi już nie rośnie obwód brzucha, nie wydaje mi się żebym miała duszności. Jestem na Clexane 0.4, acardu nie mogę bo mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 17:19
-
Może okaże się, że Clexane wystarczy Najlepiej być w kontakcie z lekarzem, żeby mógł coś przepisać dodatkowo albo zalecić zwiększenie dawki w razie czego i zwracać uwagę na samopoczucie. U mnie dobiły do ok.6500 jakieś 2 tygodnie po punkcji i wtedy dopiero zaczęły spadać.
-
Aileen32 wrote:Właśnie mi już nie rośnie obwód brzucha, nie wydaje mi się żebym miała duszności. Jestem na Clexane 0.4, acardu nie mogę bo mam uczulenie na kwas acetylosalicylowy 🙁
Proszę skonsultuj to najlepiej na sor, dawka clexany jest zdecydowanie za mała jak rosną dalej trzeba zwiększyć dawkę tym bardziej, że już minęło dość sporo czasu i dobrze zrobić usg dopler czy nie rozwija się jakaś zakrzepica w przypadku duszności angio tk.2017. 39 tc Gaja 💔👼
2 procedury ivf
2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
2024. 3 ivf
Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.
12.07.2024 Dipherelina
29.07.2024 start stymulacja
8.08 2024 punkcja
6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
5❄️
26.08.224 endometrium scan
19.09.2024 star przygotowanie do transferu
1x wlew z glutationu
1x wlew z osocza
400mg Quensyl od pół roku
100 mg Clexana.
25.09.2024 transfer 5.1.1
2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
4.19.2024 bhcg 181
07.10.2924 bhcg 601
14.10.2024 wizyta ✔️
28.10.2024 wizyta ♥️
Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
30.10.2024 wizyta ♥️ -
paisley wrote:Może okaże się, że Clexane wystarczy Najlepiej być w kontakcie z lekarzem, żeby mógł coś przepisać dodatkowo albo zalecić zwiększenie dawki w razie czego i zwracać uwagę na samopoczucie. U mnie dobiły do ok.6500 jakieś 2 tygodnie po punkcji i wtedy dopiero zaczęły spadać.
Mam nadzieję że u mnie też będą spadać niedługo. Idę dzisiaj na kontrolę ciekawe czy dostanę większą dawkę Clexane. Boje się żeby jakiś zakrzep mi się zrobił 🙁 -
Marzena🌺 wrote:Proszę skonsultuj to najlepiej na sor, dawka clexany jest zdecydowanie za mała jak rosną dalej trzeba zwiększyć dawkę tym bardziej, że już minęło dość sporo czasu i dobrze zrobić usg dopler czy nie rozwija się jakaś zakrzepica w przypadku duszności angio tk.
-
Aileen32 wrote:Jadę dzisiaj na kontrolę do lekarza, zobaczę czy mi zwiększy dawkę leków. Trochę mnie zmartwiłaś, boje się jakiś właśnie zakrzepów. Nie wiem tylko czy na SOR mi pomogą skoro mnie nic nie boli.
I jak, już po wizycie? Co lekarz zalecił? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! -
paisley wrote:I jak, już po wizycie? Co lekarz zalecił? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
Jak będę na Clexane to nie powinno być niebezpieczeństwa zakrzepu czy zatoru. -
Cześć Dziewczyny, miałam stymulację i punkcję w poprzednim cyklu i kilka dni po punkcji niepokojące objawy w nodze (kiedyś miałam epizod zakrzepicy po zabiegu skleroterapii w nodze). Pojechałam na SOR tam mi powiedzieli, że mam czekać kilkanaście godzin na lekarza, więc zrezygnowałam i umówiłam się prywatnie na usg doppler (wszystko ok) i potem do hematologa. DDimery podwyższone. Dostałam heparynę.
W obecnym cyklu (kolejnym po stymulacji) mam wciąż powiększone jajniki i płyn w macicy, więc chyba OHSS… transfer odroczony
Jak Wasze historie się potoczyły?🙂starania naturalne >2 lata
👩🏻 '94
niedoczynność tarczycy
10.2023 sonoHSG - jajowody obustronnie niedrożne
12.2023 histeroskopia - jajowody udrożnione
08.2024 start IVF
Euthyrox, Neoparin
akupunktura 💆🏻♀️
🧔🏻♂️'92 ✅
08.2024 punkcja
1x❄️ po PGT-A
transfer odroczony o 2 cykle