X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysokie d dimery po stymulacji
Odpowiedz

Wysokie d dimery po stymulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu miałam punkcję, po niej wystąpiła lekka hiperstymulacja, obecnie większość objawów minęła, ale zaczęły dokuczać mi problemy z krążeniem, uczucie ciężkich nóg, zimne stopy I dłonie, zadzwoniłam do lekarza prowadzącego, który stwierdził, że to raczej nie ma związku z procedurą, ale mimo wszystko zlecił badania, które dziś wykonałam. D dimery wyszły 2206, norma jet do 500, bardzo się wystraszyłam. Czy któraś miała taka sytuację po stymulacji? I co było dalej?
    Dodam, że tydzień po punkcji brałam przez 7 dni Dostinex i Neoparin

• Nikusia16 Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

• JustMe Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak po punkcji i po stymulacji, niestety u mnie był to objaw uboczny. Dwukrotnie byłam z tego powodu na sorze bo doszły mi problemy z oddychaniem, duszność i osłabienie (podejrzenie zatorowości płucnej).
    Zadzwoń do swojego gina.

• mart_bart Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja rozwinęłam tzn hiperstymulację. Cały czas pobierałam (i pobieram nadal z uwagi na trombofilię) Clexane oraz Acard. Głównym zaleceniem było picie dużej ilosci wody oraz spożywanie dużej ilosci białka. Codzienne pomiary obwodu brzucha. D-Dimery w szczycie siegaly powyzej 4000, czyli słabo dość. Jezli pojawiają się duszności, należy wówczas udaćsie na cito na SOR. Po jakis 2-3 tyg chyba zaczeło sie wszystko normować, obwód brzucha zaczał maleć szybciej tj po tygodniu.

Poronienie 10 tc ciąża bliźniacza jednokosmówkowa dwuowodniowa, naturalna - zdrowe ♂️♂️ 😭😭

Heterozygota MTHFR 1298c ❌
    Homozygota PAI -1 4G ❌
    Sono-HSG prawidłowe ✅
    Gen KIR Bx ✅
    AMH ✅✅✅
    ANA +++ ❌ ➡️ Encorton ✅
    HLA-DQ2/DQ8 +++ ❌
    nietolerancja laktozy ❌
    Biopsja endometrium nieprawidłowa --> antybiotyki --> prawidłowa ✅
    ❄️❄️ zdrowe zarodki po NGS

07.02.2025 transfer ❄️ 4.1.1. 🍀
    7 dpt bHCG 101 🍀 9 dpt bHCG 359 🍀 11 dpt bHCG 1154 🍀 13 dpt bHCG 3375 🍀 15 dpt bHCG 6825 🍀 17 dpt bHCG 13500
    21 dtp pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
    7tydz+5 CRL 1,51 cm + ❤️
    9tydz+2 CRL 2,7 cm
    11+2 CRL 4,8cm
    13+3 CRL 7,8 cm

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ