X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wysokie FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola34 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po 1 IUI i czekam. W przyszłym tygodniu będę testować.
    Moje wyniki to niedoczynność tarczycy, AMH 2.64 i FSH 15.20. Czy któras z Was miała podobne wyniki? Czy warto podchodzić do IUI czy może jak najszybciej przejść do IN Vitro???

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola34 wrote:
    Hej dziewczyny jestem po 1 IUI i czekam. W przyszłym tygodniu będę testować.
    Moje wyniki to niedoczynność tarczycy, AMH 2.64 i FSH 15.20. Czy któras z Was miała podobne wyniki? Czy warto podchodzić do IUI czy może jak najszybciej przejść do IN Vitro???
    A u męża jakie wyniki? Ja podchodzilam od razu do ivf, ale z uwagi na endometrioze

Karola34 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Karola34 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A u męża jakie wyniki? Ja podchodzilam od razu do ivf, ale z uwagi na endometrioze

Wyniki u męża ok.
    A jak mogę zapytać u Ciebie za którym razem się udało?

• Atena000 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli problem leży tylko w niedoczynności tarczycy zostałabym przy IUI nie wiem czy już robiłaś badania u partnera? ja chciałam IUI ale ze względu na bardzo słabe wyniki u męża podeszliśmy do IN Vitro...

INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    16.01.2021 - test II kreski naturals???
    04.02.2021- jest serduszko :) 7tc 1 d

2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
    8p3os65g7oyt0r03.png
  • Karola34 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena000 wrote:
    Jeśli problem leży tylko w niedoczynności tarczycy zostałabym przy IUI nie wiem czy już robiłaś badania u partnera? ja chciałam IUI ale ze względu na bardzo słabe wyniki u męża podeszliśmy do IN Vitro...[/QUOTE

Tu chodź o FSH a nie TSH :(

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola34 wrote:
    Wyniki u męża ok.
    A jak mogę zapytać u Ciebie za którym razem się udało?
    Za pierwszym:)

Corka - 2018
    Syn - 2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ