X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Wysokie FSH a udane ICSI
Odpowiedz

Wysokie FSH a udane ICSI

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Założyłam nowy wątek ponieważ szukam informacji a także wsparcia.
    Jestem po nieudanym ICSI. Moje komórki były bardzo dobrej jakości.
    Nasienie partnera bardzo słabe.
    Problemem jest bardzo wysokie FSH
    19,7 przy normie do 12,4

Dzisiaj lekarz zasugerował mi, aby wziąć pod uwagę dawcę nasienia. Powinnam to rozpatrzyć ponieważ czas oraz kolejne próby pogorszą i zdrowie i jakość komórek.

Stoję zatem dzisiaj przed ogromnym dylematem: czy jestem gotowa na dawcę nasienia przy okoliczności takiej: że mój partner jest stanowczo przeciwko.

Dylematów, jak same możecie sobie wyobrazić, jest cały ogrom, więc nie będę o nich pisać.

Szukam dziewczyn, których wyniki FSH męża/partnera były także powyżej normy a jednak ICSI się udało.

Jeśli wątek już gdzieś jest, proszę o skasowanie.

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ