🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
merci wrote:@Milagro musiałam chwilę dywagować czy polubić twoją wiadomość bo jest trudna ale w pewien sposób też budująca. Masz siłę i mądrość, przykro tylko że w taki sposób przetestowane 🫂
Hey witam również z rollercoasterem emocji ♥️ tulę Cie mocno, bo sama wiem jak jest to wazne. Pozwalaj sobie na emocje, ja przestałam dusić. Przestałam się zmuszać i robić sobie wyrzuty, że moje negatywne myśli powodują tudzież przywołują te porażki. Każdy mały krok sprawia, że idziemy dalej, chociaż im wdałem w las to ciemniej, ale kiedyś powiem sobie, że przebrnęłam, że dałam radę i nawet jeśli rezultat nie będzie tym czego sobie wymarzyłam, będę mogła powiedzieć, że się nie poddałam. Dużo nauczyłam się ostatnio o sobie samej. Przestałam mówić, że coś muszę i tak jak wyżej wylata napisała pomogła mi świetna psycholog, która na prawdę pozwoliła mi się otworzyć i to sama przed soba.
Z nadzieją a czasami bez niej pozdrawiam Cię serdecznie również z ławki rezerwowej ♥️
Jeśli chodzi o zwężoną macice czy podali tzw. Kształt? Ja również miałam zwężoną i poszerzone rogi. Tzw. T-shape z tego tytułu miałam w trakcie Histeroskopii metroplastyke i poszerzenie właśnie tych boków.Ona 36, On 46
AMH: 1,08 (01.2025)
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
2026...?
In another world I am already your mom 💕 -
Dziękuję wszystkim dziewczynom za odpowiedzi i mile słowa. Miło wiedzieć, że ktoś dobrze życzy i rozumie ♥️ za każdą z Was trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
@Yahu jak przeczytałam o Twojej becie miałam łzy w oczach ♥️ i tak jak dziewczyny napisały Wasze udane transfery Ty, Lajla, sylsta - napawają nadzieją. Dziękuję Wam za to 🤍
@Domi dołączyłam do forum jak prowadziłaś watek miesięczny razem z Yahu - mam bardzo wielki sentyment ♥️
Karolaaas, Yahu lubią tę wiadomość
Ona 36, On 46
AMH: 1,08 (01.2025)
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
2026...?
In another world I am already your mom 💕 -
Tak pierwszy syn naturalnie w 2012 roku cc, później starania o drugie od 2016, wtedy pierwsze poronienie, w 2017 ciąża pozamaciczna, usunięcie jajowodu, diagnostyka, dużo badan, niedrożność drugiego jajowodu,just_a_girl wrote:Paula, jeśli mogę dopytać - czy dobrze rozumiem, że udało się z drugim synem przy 4 transferze? I teraz 5 transfer przy powrocie po rodzeństwo nieudany? Zakładam, że pierwszy syn to był naturals, ale może błędnie (?).
Coś zmienialiscie w trakcie wcześniejszego leczenia, co mogło się przełożyć na udany transfer? Poszerzaliscie diagnostykę? Jakie dalsze plany? Daj znać po wizycie.
W 2020/21 wylądowaliśmy w pierwszej klinice gdzie przeszliśmy pierwsza procedurę- 2 zarodki beta 0,
Zmiana kliniki-druga procedura- 1 zarodek beta 0,
Biopsja stan zapalny mocny 2 x leczenie antybiotykami,
Trzecia procedura i tutaj już wdrożone leki immuno od Sydora, mocna stymulacja ( wcześniej wszystkie słabe stymulację bo mam pcos amh ponad 6) zarodków 6, ale po pgta zostały 2 z czego właśnie pierwszy transfer udany, teraz drugi transfer nieudany, właśnie czekam na @ 😔
Dziś wizyta dowiem się czy doktor ma jakiś plan na mnie 🤷
Myślę że u mnie zadziałało
- histeroskopia
-Leki immunologiczne
-Badanie zarodków
-Wyleczenie stanu zapalnego
Teraz nie zrobiłam histero, sama biopsje i myślę że to był błąd plus udany transfer był na cyklu sztucznym, teraz lekarka chciała zrobić na naturalnym bo mam swoje owulację i chciała mniej obciążyć organizm ( choć poza mniejsza dawka estrofemu, leki te same co na sztucznym ) i klapa niestety, widać było, że zarodek ma problem z implantacja
Beta
4dpt 0.58
5dpt 1.66
7dpt 9.08
Widać pozna implantację, może jakieś zrosty może cos z blizna po cc... Planuje histeroskopie zobaczymy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:20

28.06.2022 FET 4BA 🙏
👶4dpt ⏸️ beta 11.50mlU
prog. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU prog. 30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU prog. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU prog.31.41ng
👶15dpt 7519mlU prog.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm