🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
merci wrote:@Milagro musiałam chwilę dywagować czy polubić twoją wiadomość bo jest trudna ale w pewien sposób też budująca. Masz siłę i mądrość, przykro tylko że w taki sposób przetestowane 🫂
Hey witam również z rollercoasterem emocji ♥️ tulę Cie mocno, bo sama wiem jak jest to wazne. Pozwalaj sobie na emocje, ja przestałam dusić. Przestałam się zmuszać i robić sobie wyrzuty, że moje negatywne myśli powodują tudzież przywołują te porażki. Każdy mały krok sprawia, że idziemy dalej, chociaż im wdałem w las to ciemniej, ale kiedyś powiem sobie, że przebrnęłam, że dałam radę i nawet jeśli rezultat nie będzie tym czego sobie wymarzyłam, będę mogła powiedzieć, że się nie poddałam. Dużo nauczyłam się ostatnio o sobie samej. Przestałam mówić, że coś muszę i tak jak wyżej wylata napisała pomogła mi świetna psycholog, która na prawdę pozwoliła mi się otworzyć i to sama przed soba.
Z nadzieją a czasami bez niej pozdrawiam Cię serdecznie również z ławki rezerwowej ♥️
Jeśli chodzi o zwężoną macice czy podali tzw. Kształt? Ja również miałam zwężoną i poszerzone rogi. Tzw. T-shape z tego tytułu miałam w trakcie Histeroskopii metroplastyke i poszerzenie właśnie tych boków.
merci lubi tę wiadomość
Ona 36, On 46
AMH: 1,08
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
Koniec marca 2026 stymulacja..
In another world I am already your mom 💕 -
Dziękuję wszystkim dziewczynom za odpowiedzi i mile słowa. Miło wiedzieć, że ktoś dobrze życzy i rozumie ♥️ za każdą z Was trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
@Yahu jak przeczytałam o Twojej becie miałam łzy w oczach ♥️ i tak jak dziewczyny napisały Wasze udane transfery Ty, Lajla, sylsta - napawają nadzieją. Dziękuję Wam za to 🤍
@Domi dołączyłam do forum jak prowadziłaś watek miesięczny razem z Yahu - mam bardzo wielki sentyment ♥️
Karolaaas, Yahu, domi_ lubią tę wiadomość
Ona 36, On 46
AMH: 1,08
Maj 2025: usunięcie obu jajowodów (wodniaki) - laparoskopia
Wrzesień 2025: ciąża rogowa - laparoskopia
Luty 2026: histeroskopia z metroplastyką macicy
IUI: marzec 2025 ❌
ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
ICSI: lipiec 2025 - Punkcja 3🥚🍀🍀🍀 - 1 zarodek🐻 z 3 doby 8A - transfer 09.08
12.09. ciąża rogowa - operacja
Koniec marca 2026 stymulacja..
In another world I am already your mom 💕 -
Tak pierwszy syn naturalnie w 2012 roku cc, później starania o drugie od 2016, wtedy pierwsze poronienie, w 2017 ciąża pozamaciczna, usunięcie jajowodu, diagnostyka, dużo badan, niedrożność drugiego jajowodu,just_a_girl wrote:Paula, jeśli mogę dopytać - czy dobrze rozumiem, że udało się z drugim synem przy 4 transferze? I teraz 5 transfer przy powrocie po rodzeństwo nieudany? Zakładam, że pierwszy syn to był naturals, ale może błędnie (?).
Coś zmienialiscie w trakcie wcześniejszego leczenia, co mogło się przełożyć na udany transfer? Poszerzaliscie diagnostykę? Jakie dalsze plany? Daj znać po wizycie.
W 2020/21 wylądowaliśmy w pierwszej klinice gdzie przeszliśmy pierwsza procedurę- 2 zarodki beta 0,
Zmiana kliniki-druga procedura- 1 zarodek beta 0,
Biopsja stan zapalny mocny 2 x leczenie antybiotykami,
Trzecia procedura i tutaj już wdrożone leki immuno od Sydora, mocna stymulacja ( wcześniej wszystkie słabe stymulację bo mam pcos amh ponad 6) zarodków 6, ale po pgta zostały 2 z czego właśnie pierwszy transfer udany, teraz drugi transfer nieudany, właśnie czekam na @ 😔
Dziś wizyta dowiem się czy doktor ma jakiś plan na mnie 🤷
Myślę że u mnie zadziałało
- histeroskopia
-Leki immunologiczne
-Badanie zarodków
-Wyleczenie stanu zapalnego
Teraz nie zrobiłam histero, sama biopsje i myślę że to był błąd plus udany transfer był na cyklu sztucznym, teraz lekarka chciała zrobić na naturalnym bo mam swoje owulację i chciała mniej obciążyć organizm ( choć poza mniejsza dawka estrofemu, leki te same co na sztucznym ) i klapa niestety, widać było, że zarodek ma problem z implantacja
Beta
4dpt 0.58
5dpt 1.66
7dpt 9.08
Widać pozna implantację, może jakieś zrosty może cos z blizna po cc... Planuje histeroskopie zobaczymy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 07:20

I IVF ❄️❄️❌
II IVF ❄️❌
III IVF ❄️✔️❄️❌
IV IVF 💉 marzec ?
28.06.2022 FET 4BA
👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
p. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶10dpt 424.01mlU p. 24.42 ng
👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
👶17dpt 15864mlU GS 1.03cm
👶20dpt GS 1.5cm + pęcherzyk żółtkowy
👶22dpt GS 1.91cm,YS 0.37cm,CRL 0.22cm
Mamy ❤️
👶24dpt CRL 0.33cm FHR 120bpm
30.01.2026 FET4BB 😓 biochem
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Marysiu, tak ciężko mi się czytało Twoją historię.. bardzo, bardzo mi przykro. Dobrze, że możesz podejść do kolejnej stymulacji, wierzę, że uda Cię się i teraz zajść w ciążę, i bezpiecznie ją rozwiązać.
U mnie spokojniej, ale niestety bez żadnych efektów. Wakacyjny transfer nieudany, w październiku podeszliśmy do stymulacji, uzyskaliśmy tylko jeden słaby zarodek, który również sobie nie poradził
Postanowiliśmy spróbować ostatni raz w marcu, ale tym razem zmieniłam dietę, ćwiczę, koksuje się suplementami. Wierzę, że to cos da, a jak nie to postaram się zamknąć ten etap starań z czystą kartą.34 lata
Azoospermia- udana biopsja mTese
2019-ICSI 🧡
2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
2026- III ICSI -
Paula24 wrote:Tak pierwszy syn naturalnie w 2012 roku cc, później starania o drugie od 2016, wtedy pierwsze poronienie, w 2017 ciąża pozamaciczna, usunięcie jajowodu, diagnostyka, dużo badan, niedrożność drugiego jajowodu,
W 2020/21 wylądowaliśmy w pierwszej klinice gdzie przeszliśmy pierwsza procedurę- 2 zarodki beta 0,
Zmiana kliniki-druga procedura- 1 zarodek beta 0,
Biopsja stan zapalny mocny 2 x leczenie antybiotykami,
Trzecia procedura i tutaj już wdrożone leki immuno od Sydora, mocna stymulacja ( wcześniej wszystkie słabe stymulację bo mam pcos amh ponad 6) zarodków 6, ale po pgta zostały 2 z czego właśnie pierwszy transfer udany, teraz drugi transfer nieudany, właśnie czekam na @ 😔
Dziś wizyta dowiem się czy doktor ma jakiś plan na mnie 🤷
Myślę że u mnie zadziałało
- histeroskopia
-Leki immunologiczne
-Badanie zarodków
-Wyleczenie stanu zapalnego
Teraz nie zrobiłam histero, sama biopsje i myślę że to był błąd plus udany transfer był na cyklu sztucznym, teraz lekarka chciała zrobić na naturalnym bo mam swoje owulację i chciała mniej obciążyć organizm ( choć poza mniejsza dawka estrofemu, leki te same co na sztucznym ) i klapa niestety, widać było, że zarodek ma problem z implantacja
Beta
4dpt 0.58
5dpt 1.66
7dpt 9.08
Widać pozna implantację, może jakieś zrosty może cos z blizna po cc... Planuje histeroskopie zobaczymy 🙂
Tak myślałam, że stopka to ułamek Twojej historii...
Tyle przeszłaś, ale wierzę, ze jak już raz się udało (a nawet dwa razy), to wierzę, że i kolejny raz się uda. Brzmi jak dobry plan z tą histero. A co miałaś od dr Sydora, co w immuno było nie tak? Kibicuje i kciuki trzymam! 🫂
Paula24 lubi tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia
diphereline x3, antybiotyki 4tyg, probiotyki
03.03.2026 transfer nr 3 🌈⌛
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Od dr Sydora dostałam accofil, przy każdym transferze miałam też encorton, heparynę.just_a_girl wrote:Tak myślałam, że stopka to ułamek Twojej historii...
Tyle przeszłaś, ale wierzę, ze jak już raz się udało (a nawet dwa razy), to wierzę, że i kolejny raz się uda. Brzmi jak dobry plan z tą histero. A co miałaś od dr Sydora, co w immuno było nie tak? Kibicuje i kciuki trzymam! 🫂
Dostałam accofil na brak Kirow implantacyjnych. Reszta w sumie ok z badań.
Dziękuję 😘 bardzo się cieszę że mogę tu z kimś porozmawiać o tym wszystkim bo tak naprawdę w życiu nie mam z kim 🫂
I IVF ❄️❄️❌
II IVF ❄️❌
III IVF ❄️✔️❄️❌
IV IVF 💉 marzec ?
28.06.2022 FET 4BA
👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
p. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
Mamy ❤️
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
dobry psycholog to zbawienie w tym procesie ♥️ chyba nikt nie wymaga od nas więcej niż my same od siebie i rozumiem, że chwile słabości też są ok i nie zawsze muszę być na 100%gotowa do działania.Marysia_ wrote:Hey witam również z rollercoasterem emocji ♥️ tulę Cie mocno, bo sama wiem jak jest to wazne. Pozwalaj sobie na emocje, ja przestałam dusić. Przestałam się zmuszać i robić sobie wyrzuty, że moje negatywne myśli powodują tudzież przywołują te porażki. Każdy mały krok sprawia, że idziemy dalej, chociaż im wdałem w las to ciemniej, ale kiedyś powiem sobie, że przebrnęłam, że dałam radę i nawet jeśli rezultat nie będzie tym czego sobie wymarzyłam, będę mogła powiedzieć, że się nie poddałam. Dużo nauczyłam się ostatnio o sobie samej. Przestałam mówić, że coś muszę i tak jak wyżej wylata napisała pomogła mi świetna psycholog, która na prawdę pozwoliła mi się otworzyć i to sama przed soba.
Z nadzieją a czasami bez niej pozdrawiam Cię serdecznie również z ławki rezerwowej ♥️
Jeśli chodzi o zwężoną macice czy podali tzw. Kształt? Ja również miałam zwężoną i poszerzone rogi. Tzw. T-shape z tego tytułu miałam w trakcie Histeroskopii metroplastyke i poszerzenie właśnie tych boków.
Również przesyłam uciski za twoją siłę 🫂
Co do kształtu to właśnie rozmawialiśmy o tym T-shape z lekarzem, i czy on faktycznie ma wpływ na problemy z płodnością. U mnie to wszystko jest opisane jako - 'nieznacznie' - trochę węższa, trochę szerzej rogi - na ten moment z tym nic nie robimy.
Dzisiaj poszłam na rekord pobranych próbówek krwi - 11. Na koniec już żyła odmawiała posłuszeństwa.
Ale jak już pobierałam genetykę i badania reumatologiczne to od razu dorzuciłam kilka.
dziewczyny które siedzicie w immunologii - czy macie jakieś sugestie co warto wykonać jeszcze przed wizytą u immunologa?
Pobrane - kariotypy, trombofilia genetyka + białka, Kir + hlc (u męża), OB, anty-CCP, dopełniacz, antykoagulant tocznia, ANCA przesiewowe, p/ciała antykardiolipinowe + AMH, kw foliowy, B12, ferrytyna.
Jeżeli chodzi o ANA to jestem od dawna w obserwacji reumatologicznej, bo miano ogólne jest dodatnie ale bez specyficznych, także to też powtarzam średnio co pół roku.
Marysia_ lubi tę wiadomość
👩 '96
PCOS, AMH 09.2024 10,8 -> 02.2026 6,9
profile ANA + ‼️
Genetyka ⏳kariotypy ✅ histeroskopia ✅ CD138 5/10❔antybiotyki
Antytrombina III, białko c i s ✅
🧑 '96
astenoteratozoospermia
starania od 09.2023
2024/2025 cykle stymulowane ❌3 x IUI ❌
09.2025 kwalifikacja do ivf
10 - punkcja - 4 ❄️❄️❄️❄️
11 - c. sztuczny ❄️4aa - beta <0,1 ❌
12 - c. naturalny ❄️2ab beta <0,1❌
26' 01- c.sztuczny ❄️4aa beta <0,1❌ -
Paula24, merci, Marysia_ witajcie wśród weteranek 🙂
Marysia_ Ciebie bardzo dobrze pamiętam z poprzednich wątków i myślałam, że zniknełaś z pozytywnego powodu a nie z powodu takiego dramatu 😞
Wszystkie Was przytulam 🫂 i wysyłam trochę pozytywnych myśli, może choć ułamek z tego do Was dotrze i zobaczycie to światełko nad głową, z dołka w którym aktualnie jesteście 😞
Ciężko się czyta takie historie, tyle niesprawiedliwości ile nas otacza i tyle trudnych sytuacjach. Mam wrażenie, że im bardziej ktoś ma pod górkę, tym bardziej los mu jeszcze dokłada i mówi "sprawdzam, zobaczymy ile jeszcze udźwigniesz".
Ja wielu rzeczy nie przeżyłam o których piszecie, mogę jedynie powiedzieć, że rozumiem ten dołek i ten miks emocji, i ten brak nadzieji i takie wrażenie, że każdy daje radę, brnie do przodu z uśmiechem i plecakiem rad na każdą okazję, tylko ja popadam w coraz większy marazm. Był moment, że przestałam się udzielać na forum, bo miałam wrażenie że moje smuty już każdy omija szerokim łukiem.
I mi akurat psycholog nie pomogła, miałam wrażenie, że słabo ją interesują moje problemy, potem zrezygnowałam z tego, miałam i tak wystarczająco napięty budżet i grafik.
Mi chyba pomógł taki miks różnych rzeczy, które mi się złożyły w całość i które właśnie zaświeciły mi to światełko nad głową i postanowiłam iść ku niemu 🙂
Dlatego bardzo bym chciała wysłać Wam choć część tego 🙂
Lunkaaway za Ciebie nieustannie trzymam mocne kciuki 🍀🤞 byłaś pierwszą prowadzącą wątek, na którą trafiłam, która dawała tyle ciepła i wsparcia wszystkim. Bardzo bym chciała, żeby Twoja determinacja przyniosła spełnienie tego jednego marzenia.
Tutaj też ukłony dla domi_, jej wsparcie też było nieocenione i tak jak kiedyś pisałam, mam nadzieję, że wszystko poukładacie sobie tak, żeby być po prostu razem szczęśliwym 🙂🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 11:13
Mary27, merci, Paula24, Karolaaas, just_a_girl, nick nieaktualny, evcix84, Mistral, Woczekiwaniu, Marysia_, Nessie, domi_ lubią tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - start 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III ⏳ marzec? -
nick nieaktualnyTotalnie nie jestem weteranką, ale mam potrzebę żeby Wam się tu wtrącić.
Znakomitą większość z Was pamiętam z wątków miesięcznych i w jakiś sposób ,,przywiązałam się do Was”. Dlatego przeglądam różne wątki na forum, żeby wiedzieć co u Was. Bardzo mocno, z całego serca Wam dopinguję i bardzo podziwiam Waszą walkę, siłę i ogromną wiedzę!
Jak najbardziej rozumiem, że na wątkach miesięcznych nie czujecie się dobrze, bo już abstrahując od wpisywanych tam USG prenatalnych to nawet ta ekscytacja z testów sikanych robionych w 5dpt i doszukiwanie się i dopytywanie się jest męcząca. Ale każdy jest na innym etapie i potrzebuje czegoś innego - dlatego bardzo dobrze, że Domi założyła ten wątek i jest tu tyle wsparcia i dobra (ja też pamiętam miesięczny wątek Domi i Yahu 🥹).
Postanowiłam napisać swoje przemyślenie do mojej dewizy życiowej, o której niejednokrotnie pisałam tutaj na forum ,,myślenie przyciąga zdarzenie” - trochę ją zrewidowałam przez upływ czasu.
W moim życiu bardzo często się sprawdzała, zarówno w aspekcie pozytywnym jak i negatywnym, ale uważam teraz, że każdy dla swojej głowy, w różnych okresach życia i po różnych doświadczeniach potrzebuje czegoś innego i nie ma tutaj uniwersalnego podejścia. Zmierzam do tego, że trzeba myśleć tak jak w danym momencie czujemy i chcemy, absolutnie na nic się nie nastawiać (to co tu od wczoraj niektóre z Was pisały). Napinanie się, że muszę myśleć pozytywnie, bo jak pomyślę negatywnie to przyciągnę złe zdarzenie nie ma sensu - bo jest napinaniem się. A najważniejsze to próbować dać luz swojej głowie (nie utożsamiajcie tego proszę z ,,wyluzuj głowę to zajdziesz w ciążę”). Pisząc ,,dać luz głowie” mam na myśli, że w zależności od tego jak się czuję, czego potrzebuję, co przeżyłam mam prawo myśleć i pozytywnie i negatywnie - to nic nie zmienia. To moja indywidualna sprawa. Być może to egoistyczne, ale trzeba robić tak żeby pamiętać o swojej głowie i nie nakładać na siebie dodatkowych obciążeń w postaci - muszę myśleć pozytywnie, bo to przyciągnie to zdarzenie. Jeżeli komuś to pomaga to może tak myśleć, ale to nie jest uniwersalne! Każdy ma prawo czuć to co czuje i myśleć to co myśli i nie trzeba się samemu oszukiwać.
Myślę, że na zmianę mojego podejścia miało wpływ forum, a zwłaszcza właśnie Wy weteranki, za co chciałabym Wam podziękować.
Jest to dla mnie teraz ważne, kiedy hormony mi szaleją i bardzo boję się tego co będzie w przyszłym tygodniu gdy urodzę to moje wymarzone dziecko (z IVF miałam krótką przygodę, ale całościowo to od 2019 roku się staraliśmy i dla głowy to nie łatwe) W końcu się nie spinam na tym, że muszę myśleć pozytywnie, że dziecko będzie się przystawiało do piersi itd tylko po prostu będzie jak będzie i nie muszę się napinać i myśleć pozytywnie, bo to niczego nie zmieni. A wiele zmienić może moja spokojna głowa.
Przepraszam, za ten długi wywód. Już wracam do czytania Was bez odzywania
Mocno trzymam za Was kciuki i wspieram. I po raz ostatni przesyłam ciążowe wirusy w dużym stężeniu 🥰 🦠
PS. Przepraszam, absolutnie nie chciałam nikogo urazić. Właśnie o zmianie mojego podejścia dzięki Wam miałbyć ten post. Tak jak pisałam powyżej - milczę i znikam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 16:52
Marz91, merci, Karolaaas, Milagro ❤️🩹, evcix84, Mary27, Yahu, Mistral, MagdaLena88, Cara, Marysia_, Honorka, Nessie lubią tę wiadomość
-
Ja trochę nie czaję powyższego postu.
Udało Ci się za pierwszym razem to po co zaglądasz na wątek weteranek IVF?
Pierwsza procedura, pierwszy transfer udany, termin niebawem. To jest super, od początku życzyłam jak najlepiej, ale dla mnie to jest jednak inny świat.
Nie wiem czy to dobre miejsce żeby pisać o obawach związanych z rodzeniem i "przystawianiu dziecka do piersi" za tydzień.
Dostałaś kilka lajków ale mi niekoniecznie zrobiło się lepiej widząc ten wpis.
Zaraz zacznę się bać zaglądać i na ten wątek.
Za wiruski ciążowe dziękuję bo tego nigdy za wiele.
Ifka, Marz91, Mq1991, MagdaLena88, Woczekiwaniu, sylstaa, Karolaaas, just_a_girl, Nessie lubią tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
10.24 FET I 5.1.1❌
11.24 FET II 4.1.1❌
12.24 histeroskopia: cd138✅️ NK⬆️
03.25 FET III 3.1.1❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
04.25 FET IV 4.2.3❌
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, Zoladex✔️
16.02 🌈FET V🌈 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
7dpt 71🥹 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 , usg⏳️
🔹️akupunktura, fizjoterapia, Indiba🔹️
usunięta przegroda, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖NK, IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
cross (APC) 52%,(Prokocim) negatywny🧐, allo-MLR 41%
♂️m.0% -
krakowiankq wrote:Ja trochę nie czaję powyższego postu.
Udało Ci się za pierwszym razem to po co zaglądasz na wątek weteranek IVF?
Pierwsza procedura, pierwszy transfer udany, termin niebawem. To jest super, od początku życzyłam jak najlepiej, ale dla mnie to jest jednak inny świat.
Nie wiem czy to dobre miejsce żeby pisać o obawach związanych z rodzeniem i "przystawianiu dziecka do piersi" za tydzień.
Dostałaś kilka lajków ale mi niekoniecznie zrobiło się lepiej widząc ten wpis.
Zaraz zacznę się bać zaglądać i na ten wątek.
Za wiruski ciążowe dziękuję bo tego nigdy za wiele.
krakowiankq ja w sumie polubiłam za zmianę podejścia. Bo pamiętam, że wtedy mega się wkurzałam za teksty typu myśl pozytywnie przyciągniesz pozytywne zdarzenia. Zwłaszcza, że wtedy ktoś w mojej bardzo bliskiej rodzinie zmagał się głęboką depresją i nie wybaczyłabym sobie mówić komuś, że ma myśleć pozytywnie, nie wiedząc w jakim momencie psychicznie jest.
Co do reszty zgadzam się z Tobą, ale nie chciałam "burzyć spokoju" wątku 🙂🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF III ⏳ marzec? -
Just_a_girl jak po wizycie u dr Sydora ? 😉
sylstaa, Karolaaas lubią tę wiadomość
👧 ’87 🐈
AMH: 1,31
Kariotyp 🆗
KIR Bx, brak 2DS1, 2DS5, 3DS1 ❌
CD56 ❌
cross match 51,7% & negatywny 🤷♀️
MTHFR C677T (C/T) ❌ PAI-1 4G/5G ❌
Podejrzenie adenomiozy
👦 ’85 🐕🦺
Kariotyp 🆗
morfologia 1%❌
HBA 75% MSOME 2% ➡️ 0%❌
SCSA 🆗
I IVF
🍀 Invimed Wrocław 🍀
I FET 3AA cb💔
II FET 4AA ❌
III FET 4AA❌
IV FET 4AA + 4BB❌
II IVF protokół ultra długi
🍀FERTILITA Ruda Śląska🍀
Vixpo, diphereline x 2, Gonal f 225 IU, Mensinorm 150IU
07.01 punkcja 8 oocytów, 🥚6MII IMSI ➡️ ❄️ 3AA
09.01 ET 2x4A (2dn) (Prograf, Accofil, SMOFlipid, Duphaston, Neoparin, Utrogestan)
✨12dpt 319,78 ✨14dpt 760,13 ✨17dpt 1919,75 ✨20dpt 6168,61✨26dpt 29843,34
28dpt CRL 0,37 ♥️ CRL 0,45 ♥️
7w1d CRL 0,98 CRL 1,02
9w0d CRL 2,34 CRL 2,48
19.03 USG prenatalne

-
Lajla87_87 wrote:Just_a_girl jak po wizycie u dr Sydora ? 😉
Właśnie, też jestem ciekawa jak wizyta u Sydora. 🙂
sylstaa, Karolaaas lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
On r. 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
Ona r. 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA
❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.
I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8.10 😞
II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
➡️II FET 28/01/2025 (zdrowy zarodek)
Accofil, Smoflipid
BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 😥
➡️III FET 28/04/2025 (mozaika)
Immunosupresja (Equoral 2x25, Encorton 2x10), Accofil, Smoflipid
BetaHCG: 8dpt-15.30, 10dpt-13. 😥
III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️❄️
IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
"Walcz dopóki jest nadzieja..." -
Hej ja już po wizycie, w tym cyklu teraz będziemy robić histeroskopie o ile uda się ogarnąć jakiś termin, jutro będę dzwonić, mam się zgłosić w 18 DC na USG i będziemy rozpisywać stymulację, na razie suple, suple winyj supli 🙂🤞✊
sylstaa, Marz91, just_a_girl, Marysia_ lubią tę wiadomość

I IVF ❄️❄️❌
II IVF ❄️❌
III IVF ❄️✔️❄️❌
IV IVF 💉 marzec ?
28.06.2022 FET 4BA
👶4dpt ⏸️ 11.50mlU
p. 28.39ng
👶6dpt 45.19mlU p.30.61ng
👶7dpt 80.08 mlU
👶8dpt 128.67mlU
👶13dpt 2550mlU p.31.41ng
👶15dpt 7519mlU p.43.67ng
Mamy ❤️
Syn 11.09.2012 ❤️
Syn 10.03.2023 ❤️ -
Ja tak szczerze polubiłam, ale czytając głównie wstęp i już od środka chyba odpuściłam dalsze czytanie, bo praując w domu zaglądam często ale nie chciałam też się rozkojarzyć za bardzo🫣. Ale zapamiętałam ten nick bo na wątku miesięcznym była niedawno dyskusja na temat 🍸 przed transferem, a po tym wpise tej dziewczyny zamurowało mnie😳.Marz91 wrote:krakowiankq ja w sumie polubiłam za zmianę podejścia. Bo pamiętam, że wtedy mega się wkurzałam za teksty typu myśl pozytywnie przyciągniesz pozytywne zdarzenia. Zwłaszcza, że wtedy ktoś w mojej bardzo bliskiej rodzinie zmagał się głęboką depresją i nie wybaczyłabym sobie mówić komuś, że ma myśleć pozytywnie, nie wiedząc w jakim momencie psychicznie jest.
Co do reszty zgadzam się z Tobą, ale nie chciałam "burzyć spokoju" wątku 🙂
Marz91 lubi tę wiadomość
86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
🩺VLeiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️białko C i S✔️
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
crossmatch negatywny✔️subpopulacja✔️cytokiny ✔️NK 5% ✔️kariotypy✅ d3 ✅ b12 ✅homocysteina ✅
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
15.10 Barska minihistero + udrożnienie jajowodu ✅
cd56 + cd138 = przewlekły stan zapalny
4x💉Reseligo/Diphereline
IV FET 5BB marzec ⏳ 🙏 ✊
„Każdego dnia rób coś, co przybliży cię do lepszego jutra” 🌸 -
Ja tak samo 🤭😆Woczekiwaniu wrote:Właśnie, też jestem ciekawa jak wizyta u Sydora. 🙂86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
09.2020 8t puste jajo💔
01.2021 7t cp💔laparo
04.2022 laparo zrosty
🩺VLeiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️białko C i S✔️
KIR BX ❌ 2DS2, 2DS3
crossmatch negatywny✔️subpopulacja✔️cytokiny ✔️NK 5% ✔️kariotypy✅ d3 ✅ b12 ✅homocysteina ✅
I procedura IVF 2024
5AA❄️5AB❄️
08.11 biopsja cd138+cd56
05.12 FET cb
27.03 FET cb
II procedura IVF 2025
❄️4BA ❄️5BB (6 doba)
2x💉Zoladex
13.08 FET 4BA PGT-A🩵 cb
15.10 Barska minihistero + udrożnienie jajowodu ✅
cd56 + cd138 = przewlekły stan zapalny
4x💉Reseligo/Diphereline
IV FET 5BB marzec ⏳ 🙏 ✊
„Każdego dnia rób coś, co przybliży cię do lepszego jutra” 🌸 -
Lajla87_87 wrote:Just_a_girl jak po wizycie u dr Sydora ? 😉
Na razie mam tylko accofil.
Doktor trochę zaraził mnie dziś optymizmem i spokojem. Gdyby coś dalej nie wychodziło to będę badać allo-mlr, cytokiny jeszcze raz i kolejna wizyta. Bardzo fajny kontakt i tłumaczenie 🙂
Miło bardzo było usłyszeć od kogoś, że dużo się zrobiło, i że serio następny raz może się udać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 19:58
Marz91, Karolaaas, Paula24, Lajla87_87, Woczekiwaniu, krakowiankq, sylstaa, merci, Yahu, MagdaLena88, Marysia_, Honorka, Nessie lubią tę wiadomość
starania od 04.2023
03.2025 IVF nr 1
14.03 punkcja: 8🥚, 2❄️: 3AB, 6BB
19.03 I transfer ❄️3AB ❌
18.04 biopsja endometrium:
CD138 ❌, CD56 ✅, antybiotyk 2 tyg
25.07 II transfer ❄️6BB ❌
09.2025 IVF nr 2 (IMSI+FC)
22.09 punkcja: 12🥚, 5❄️: 2x4AB, 2x4BB, 5BB
po PGT-A: zdrowe 2x4AB, 4BB, 5BB, niska mozaika 4BB
07.11 minihisteroskopia
diphereline x3, antybiotyki 4tyg, probiotyki
03.03.2026 transfer nr 3 🌈⌛
👩🏻'95 (30)
AMH = 1,6 (08.2025)
hiperprolaktynemia (Dostinex) ✅
adenomioza ❌
👨🏻'95 (30)
morfologia 0% / 4% / 1% ❌
MSOME 0% ❌ -
Karolaaas wrote:Ja tak samo 🤭😆
Wszystkie tu zaglądamy z niecierpliwością, kiedy dowiemy się jak wrażenia po wizycie 🫣 🙂
Karolaaas lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF III ⏳ marzec? -
Yahu, mam pytanie, u Twojego męża była azoospermia i plemniki z biopsji, czy udało Wam się jakoś przywrócić produkcję, żeby pojawiły się też w nasieniu? Mam nadzieje, że dobrze pamiętam Wasz problem, i nie pomyliłam osób😊34 lata
Azoospermia- udana biopsja mTese
2019-ICSI 🧡
2025- II ICSI - walka o drugie 🧡
2026- III ICSI -
just_a_girl wrote:Na razie mam tylko accofil.
Doktor trochę zaraził mnie dziś optymizmem i spokojem. Gdyby coś dalej nie wychodziło to będę badać allo-mlr, cytokiny jeszcze raz i kolejna wizyta. Bardzo fajny kontakt i tłumaczenie 🙂
Czyli dobrze im mniej leków tym lepiej 🙂 ja też lubię lekarzy, którzy potrafią optymizmem i wiarą nas zarazić 🙂 to już niedługo będziemy trzymać kciuki za transfer 🙂
just_a_girl lubi tę wiadomość
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF III ⏳ marzec?