🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Rafiki wrote:Dziękuję za wyjaśnienia i szerzenie tej wiedzy. Jeśli jeszcze jakaś ciąża u mnie zakończy się poronieniem to na pewno wykonam IPKoD.
Ostatnie zdanie jakie napisałaś jest w punkt - mimo trudnej diagnozy lepiej znać przeciwnika, z którym trzeba walczyć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤️
Dziękuję
. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała wykonywać tego badania, natomiast ono samo w sobie jest bardzo obszerne, to nie tylko badanie wykrywające to zapalenie, ale też szereg jest tam opisany szereg innych czynników. Jest bardzo kompleksowe i uważam, że jeśli ktoś ma wskazania, to bardzo dobrze byłoby je zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 23:13
Rafiki lubi tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
04.2025 9 tydzień 💔
07.2025 8 tydzień 💔
09.2025 5 tydzień cb 💔
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.
06.2026 4 tydzień cb IVF 💔
Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.
02.2025 punkcja
Dwa ❄️ 2AA i 4AA
03.26 histeroskopia dr Janowiec
3 zastrzyki Diphereline
08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2 -
Domi spokojnej rekonwalescencji! Mam nadzieję ,że z każdym dniem będziesz czuła się lepiej !
Woczekiwaniu mam pytanie o Iple. Chciałam zrobić po tym transferze, dzwoniłam do Krosna jak mam to ogarnąć z drugiego końca kraju. I pani powiedziała mi ,że muszę mieć skierowanie od lekarza, który z nimi współpracuje. Tych lekarzy jest bardzo mało, a w Polsce północnej w ogóle nie ma nikogo. Najbliżej jest klinika w Łodzi i pani mi doradziła pojechać do Łodzi, poprosić o skierowanie na badanie, następnie w odpowiednim dniu cyklu miałabym pojechać na pobraniw próbki i wtedy wyślą ją do Krosna. Ja myślałam ,że pobiorę materiał na miejscu w Trójmieście i im wyślę. Ale pani mi powiedziała, że jest to nie możliwe. Zauważyłam ,że masz próbkę zabezpieczoną i chcesz ją wysłać, i masz jakiś pomysł jak to ogarnąć? Ja znalazłam w Invikcie badanie immunoreceptywności z badaniem okna implantacyjnego. Ale jednak Krosno ma renomę🫣Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
On 41 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Smoflipid, Accofil, Cyclogest,Duphaston,Besins 6dp beta 0,2✖️
✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️ -
Hej! Ja rozmawiałam z Krosnem, to mówili, że można wysłać kurierem. Mają na to nawet całą swoją procedurę. Ale trochę się to nie opłaca, moim zdaniem, bo do lekarza, który zleciłby mi biopsję, za wizytę zapłacę 400zł, za biopsję 500, a jeszcze musiałabym go poprosić, żeby zabezpieczył mi materiał i wysłać ten kurierem. I nie mam pewności, czy lekarz zrobi to zgodnie z instrukcją Krosna. Na przykład materiał poronny zabezpieczyli mi w szpitalu i opłaciłam wysyłkę, a nie dało się zbadać przyczyny poronienia z tego materiału, bo źle coś było zebrane, czy zabezpieczone.
Ja mam zalecenie od Sydora i mówili w Krośnie, że to zaakceptują.
Łatwiej chyba wsiąść w pociąg/samochód i tam dojechać. Dla mnie to też drugi koniec Polski, ale właśnie tych ceregieli i kosztów z wysyłką też nie jest mało. Także jeżeli już będę robić IPLE, to pojadę tam..
Natomiast co do Invicty i ich testu immunoreceptywności - Sydor mówił, że to jest jednak trochę inne badanie. Że IPLE mu więcej pokaże. Invicta jest innego zdania i uważają, że nie ma sensu robić już IPLE.. Ostatecznie nie zrobiłam.
Mam nadzieje, że coś Ci ta odp. pomoze.
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
1️⃣ UCZKiN, 3 x IUI ☹️
2️⃣ INVIMED
👉ivf (prot.krótki) - 2 zarodki, świeży cykl, beta 0 ☹️
👉ivf (prot.długi ❄️5 x blast.)
1. Beta 0 ☹️
2. Biochem ☹️
3. Poronienie w 7tc.💔
4. Biochem ☹️
5. Biochem ☹️
6. Beta 0 ☹️ (włączona suplementacja)
👉ivf (prot.krótki +orgalutran), 35 lat i spadek AMH (1,00), 3 komórki, 1 zapłodniona, zarodek przestał się rozwijać po 3 dobie.
3️⃣ NOVUM histeroskopia OK; AMH 1,14
4️⃣ Invicta (prot. długi), 2xblast❄️, 1 ok po PGT-A
6dpt - beta 20; 7dpt - beta 40; 10dpt - beta 90
12dpt - beta 218; 14dpt - beta 354; 17dpt - beta 491; 19dpt - beta 445 💔
💃
✅️ ok CD138, drożność, KIRy, panel ANA i ENA, zespół antyfosfolipidowy, kariotypy, grubość endo, tarczyca, celiakia, trombofilia
✅️ Własne cykle
Cross match 23,5%❓️
Adenomioza ❌️
CD56: 78/1 (60/1 - dodatni) ❓️
TEST UMA ❌️ wysoka kurczliwość
🏃♂️
Wyniki partnera OK (suplementacja, dieta) -
Rafiki wrote:Woczekiwaniu, ostatnio słuchałam podcastu dra Lewandowskiego z Novum (dr Płodność) i bardzo dużo razy podkreślali to, że najważniejsza w leczeniu niepłodności jest powtarzalność cykli i według nich in vitro na podstawowych lekach w większości przypadków uda się, tylko jest to kwestia czasu i podchodzenia „ciurkiem” do transferów. Immunologia to wymysły, brak dowodów naukowych na skuteczność leczenia i tylko bez sensu pacjenci wydają pieniądze na drogie badania, które nic nie wnoszą…
Dążę do tego, że chyba po prostu takie są zalecenia PTMRiE i dlatego lekarze nie drążą tematu dlaczego się nie udało, a Ci którzy zlecają badania, wysyłają do immunologa albo sami zlecają badania immunologiczne to ta garstka, która idzie pod prąd i chwała im za to.
Dobrze, że trafiłaś na zaangażowanego lekarza teraz i jednocześnie szkoda, że nie spełnia Twoich oczekiwań w 100%. Chyba po porażkach tak już mamy, że oczekujemy od lekarzy na prawdę konkretnego planu i nieszablonowych propozycji. Przerobiłam już 5 lekarzy (do jednego z transferów miałam zalecenia od 3 różnych 🙈) i teraz już doszłam do ściany i nie kombinuję.
Wybierasz się na histero do Barskiej?
Widziałam jakiś urywek tego podcastu. Oni mają inne podejście zarówno do badania zarodków jak i do immunologii. Trochę ciężko mi zaakceptować, to że zalecają robienie transferów za transferem. Jeśli ktoś w jednej procedurze uzyskuje sporą ilość zarodków to jest na całkowicie innej pozycji niż ten kto tych zarodków ma mało lub w ogóle ich nie uzyskuje.
Jestem w szoku, że przerobiłaś 5 lekarzy. Chociaż patrząc na moją sytuację, to aktualnie miałam 3 ginekologów, 2 immunologów i teraz chce skonsultować się jeszcze z Sydorem. Nie dziwię Ci się, że doszłaś do ściany. 🙁
Tak, wybieram się do Barskiej, ale to pewnie za około 2-4 miesiące.Starania od 11.2018
🧔♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
👱♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA ❌Cross-match luty 2025:30,1%, maj 2025:36.9%.
I IVF 12/2023
🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy
➡️I FET 17/06/2024, BetaHCG: 8dpt: 13,50, 10dpt: CB 💔
II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️
PGT-SR (zdrowy, trisomia 21, mozaika niskiego stopnia chromosomu 2)
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
BetaHCG: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 💔
➡️III FET 28/04/2025
Immunosupresja,Accofil, Smoflipid
BetaHCG: 8dpt 15,30, 10dpt: CB 💔
III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️ ❄️ (1 zdrowy, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
IV IVF 01.2026 🥚13 pobranych, 7 dojrzałych, ❄️❄️❄️❄️
(4 zdrowe)
➡️IV FET 08.06.2026
BetaHCG: 8dpt-31,90, 10dpt-CB 💔 -
MagdaLena88 wrote:Domi spokojnej rekonwalescencji! Mam nadzieję ,że z każdym dniem będziesz czuła się lepiej !
Woczekiwaniu mam pytanie o Iple. Chciałam zrobić po tym transferze, dzwoniłam do Krosna jak mam to ogarnąć z drugiego końca kraju. I pani powiedziała mi ,że muszę mieć skierowanie od lekarza, który z nimi współpracuje. Tych lekarzy jest bardzo mało, a w Polsce północnej w ogóle nie ma nikogo. Najbliżej jest klinika w Łodzi i pani mi doradziła pojechać do Łodzi, poprosić o skierowanie na badanie, następnie w odpowiednim dniu cyklu miałabym pojechać na pobraniw próbki i wtedy wyślą ją do Krosna. Ja myślałam ,że pobiorę materiał na miejscu w Trójmieście i im wyślę. Ale pani mi powiedziała, że jest to nie możliwe. Zauważyłam ,że masz próbkę zabezpieczoną i chcesz ją wysłać, i masz jakiś pomysł jak to ogarnąć? Ja znalazłam w Invikcie badanie immunoreceptywności z badaniem okna implantacyjnego. Ale jednak Krosno ma renomę🫣
Mam zalecenia od Sydora, które są podobno wystarczające. Takie info mam z Krosna.
Próbkę mam pobraną przez lekarza z kliniki, bo przed transferem badałam cd138 i cd56 (w okienku implantacyjnym- 21dc). Dzwoniłam do laboratorium w którym jest ta próbka i powiedzieli mi, że można u nich wypożyczyć bloczki parafinowe, ale wcześniej trzeba im zgłosić, że ten bloczek chce się odebrać. Po odebraniu próbki wyślę ją kurierem do Krosna.
Dodatkowo z Krosna dostałam informację, że mogę tą próbkę pobrać w dowolnym miejscu. Natomiast jeśli będę wypożyczyć próbkę z labo to ważne, aby lekarz histopatolog wybrał bloczek, który będzie zawierał kosmówki i doczesną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 10:39
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
I IVF 12/2023
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
➡️III FET 28/04/2025
III IVF 11.2025 🥚15 pobranych, 10 dojrzałych, ❄️❄️ ❄️ (1 zdrowy, 1 mozaika, 1 nieinformatywny)
(4 zdrowe)
➡️IV FET 08.06.2026
Faktycznie trzeba mieć skierowanie, ja miałam od dr Sydora. A sam materiał wysłałam do Krosna kurierem, ale były to już zabezpieczone wypożyczone bloczki histopatologiczne. Wysyłałam bloczki wraz ze skierowaniem i pozostałą dokumentacją kurierem w taki sposób, żeby dostawa była na następny dzień do godziny 12:00.MagdaLena88 wrote:Domi spokojnej rekonwalescencji! Mam nadzieję ,że z każdym dniem będziesz czuła się lepiej !
Woczekiwaniu mam pytanie o Iple. Chciałam zrobić po tym transferze, dzwoniłam do Krosna jak mam to ogarnąć z drugiego końca kraju. I pani powiedziała mi ,że muszę mieć skierowanie od lekarza, który z nimi współpracuje. Tych lekarzy jest bardzo mało, a w Polsce północnej w ogóle nie ma nikogo. Najbliżej jest klinika w Łodzi i pani mi doradziła pojechać do Łodzi, poprosić o skierowanie na badanie, następnie w odpowiednim dniu cyklu miałabym pojechać na pobraniw próbki i wtedy wyślą ją do Krosna. Ja myślałam ,że pobiorę materiał na miejscu w Trójmieście i im wyślę. Ale pani mi powiedziała, że jest to nie możliwe. Zauważyłam ,że masz próbkę zabezpieczoną i chcesz ją wysłać, i masz jakiś pomysł jak to ogarnąć? Ja znalazłam w Invikcie badanie immunoreceptywności z badaniem okna implantacyjnego. Ale jednak Krosno ma renomę🫣
W ich instrukcji jest informacja, że można wysłać kurierem nawet świeżo pobrany materiał. Wkleję dla informacji:
Test IPLE - immunohistochemicznego profilu leukocytów endometrialnych wykonywana jest z biopsji endometrium, którą pobiera lekarz ginekolog:
- biopsję endometrium można wykonać w fazie proliferacyjnej lub w fazie sekrecyjnej; lepiej w fazie sekrecyjnej, w "okienku implantacyjnym" z zastrzeżeniem, że nie ma wczesnej ciąży,
- rekomendowana ilość pobranego podczas biopsji endometrium materiału nie powinna być mniejsza niż 6 mm x 6 mm x 6 mm,
- pobrane endometrium włożyć do dedykowanego, odpowiednio dużego, plastikowego naczynia,
- niezwłocznie zalać materiał 10% zbuforowaną formaliną o pH 7,2-7,4,
- objętość materiału : objętości formaliny = 1:10 (!),
- należy opisać naczynie z materiałem oraz dołączyć skierowanie wg załączonego poniżej wzoru
- zalany formaliną materiał z biopsji endometrium należy dostarczyć jak najszybciej do Centrum Zdrowia MedLifeCover, ul. Korczyńska 31, 38-400 Krosno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 12:51
Woczekiwaniu, MagdaLena88 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰

-
Woczekiwaniu wrote:Widziałam jakiś urywek tego podcastu. Oni mają inne podejście zarówno do badania zarodków jak i do immunologii. Trochę ciężko mi zaakceptować, to że zalecają robienie transferów za transferem. Jeśli ktoś w jednej procedurze uzyskuje sporą ilość zarodków to jest na całkowicie innej pozycji niż ten kto tych zarodków ma mało lub w ogóle ich nie uzyskuje.
Jestem w szoku, że przerobiłaś 5 lekarzy. Chociaż patrząc na moją sytuację, to aktualnie miałam 3 ginekologów, 2 immunologów i teraz chce skonsultować się jeszcze z Sydorem. Nie dziwię Ci się, że doszłaś do ściany. 🙁
Tak, wybieram się do Barskiej, ale to pewnie za około 2-4 miesiące.
To prawda, jest trochę łatwiej przejść przez niepowodzenia jak się ma kilka zarodków dla depozycie. Ale niektórzy jakby zapomnieli o koszcie emocjonalnym, który jest ogromny. Leczenie niepłodności potrafi doprowadzić do stanów lękowych, depresji czy rozpadu małżeństwa, bo jest cholernie trudnym procesem..
U mnie było trochę zawirowań ze względu na to, że pierwsza procedurę miałam w Czechach. Dokładnie w dniu mojego drugiego transferu lekarz, który mnie prowadził „porzucił” pracę w klinice. Rozminęliśmy się na korytarzu, powiedział mi tylko, że zadzwoni popołudniu, ale tu źle się dzieje i on wychodzi i nie wraca. Jakbym miała mało stresu przez sam transfer.. 😢
W Czechach nie uznają immunologii, stosują utarte schematy i minimum leków do transferu, więc musiałam znaleźć kogoś w Polsce, kto mi pomoże więc konsultowałam się w PL z dwoma lekarzami (jeden z kliniki niepłodności a drugi ginekolog-perinatolog i immuno w jedym) i w Czechach z nowym prowadzącym.
W końcu skończyły mi się zarodki i poszłam do kliniki w PL, gdzie mam od roku już swoją lekarkę prowadzącą i dr S immunologa. Na plus jest to, że rozmawiają o moim przypadku miedzy sobą, ustalają wspólnie plan działania i mam takie poczucie, że szanują wzajemnie swoje decyzje i nikt nie podważa słów drugiego, więc nie mam wody z mózgu
Niestety, czym dłużej siedzimy w tym procesie tym więcej różnych ścieżek leczenia szukamy i tak od jednego do drugiego lekarza leci czas.. Jak biorę kolejny pojedynczy dzień urlopu na wizytę/transfer/punkcje/wlew/histero to mam ochotę skreślić z wniosku urlopowego słowo „wypoczynkowy” 🙄
Będziesz podchodzić do transferu jeszcze przez histeroskopia w Barskiej czy robicie sobie przerwę?✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
@Domi dobrze, że juz za Tobą. Wracaj do zdrówka❤️
@Anika1983 bardzo mi przykro. Szczęscie w nieszczęściu, że tak sie skończyło ❤️
@Piękno dzięki za podzielenie się historią. Nie miałam o tym pojęcia. Oby leczenie przynioslo oczekiwany skutek❤️
Piękno lubi tę wiadomość
👩🦰 84' 🧔🏻82' ✅
Prawy jajowód niedrożny, niedoczynność tarczycy IO, trombofilia, AMH 6,2 Kariotypy ok
2020 - starania naturalne - stymulacja owulacji
04.2023 - ciąża 💔 10tc - trisomia 18, z.łyżeczkowania
12.2023 - ciąża 💔 5tc - zabieg łyżeczkowania
08.2024 - 1 stymulacja, 04.09.24 - punkcja - pobrane 22 🥚➡️❄️❄️ 02.10.24 - FET ❄️12.10.24 ➡️beta <0,2 04.11.24 - FET ❄️ ➡️8dpt beta 17,4, 10dpt beta 8,6
23.11.24 - 2 stymulacja, 06.12 24 - punkcja - pobrane 10 🥚➡️❄️❄️ 08.01.25 - FET ❄️➡️17.01.25 - 9dpt beta 0
22.04.25 - FET❄️➡️10dpt beta 54, 13dpt beta 316, 15dpt beta 948, 17dpt beta 1887, 20dpt beta 3809, 24dpt beta 7500, 27dpt beta 9300 ➡️06.25 poronienie chybione 💔
12.08.25 - 3 stymulacja, 23.08 punkcja ➡️❄️PGTA ➡️0
10.2025 decyzja o AZ ➡️8.06.2026 FET❄️➡️8dpt beta 15, 10dpt 32, 12dpt 129, 14dpt 242, 16dpt 518, 19dpt 1459 -
Rafiki wrote:To prawda, jest trochę łatwiej przejść przez niepowodzenia jak się ma kilka zarodków dla depozycie. Ale niektórzy jakby zapomnieli o koszcie emocjonalnym, który jest ogromny. Leczenie niepłodności potrafi doprowadzić do stanów lękowych, depresji czy rozpadu małżeństwa, bo jest cholernie trudnym procesem..
U mnie było trochę zawirowań ze względu na to, że pierwsza procedurę miałam w Czechach. Dokładnie w dniu mojego drugiego transferu lekarz, który mnie prowadził „porzucił” pracę w klinice. Rozminęliśmy się na korytarzu, powiedział mi tylko, że zadzwoni popołudniu, ale tu źle się dzieje i on wychodzi i nie wraca. Jakbym miała mało stresu przez sam transfer.. 😢
W Czechach nie uznają immunologii, stosują utarte schematy i minimum leków do transferu, więc musiałam znaleźć kogoś w Polsce, kto mi pomoże więc konsultowałam się w PL z dwoma lekarzami (jeden z kliniki niepłodności a drugi ginekolog-perinatolog i immuno w jedym) i w Czechach z nowym prowadzącym.
W końcu skończyły mi się zarodki i poszłam do kliniki w PL, gdzie mam od roku już swoją lekarkę prowadzącą i dr S immunologa. Na plus jest to, że rozmawiają o moim przypadku miedzy sobą, ustalają wspólnie plan działania i mam takie poczucie, że szanują wzajemnie swoje decyzje i nikt nie podważa słów drugiego, więc nie mam wody z mózgu
Niestety, czym dłużej siedzimy w tym procesie tym więcej różnych ścieżek leczenia szukamy i tak od jednego do drugiego lekarza leci czas.. Jak biorę kolejny pojedynczy dzień urlopu na wizytę/transfer/punkcje/wlew/histero to mam ochotę skreślić z wniosku urlopowego słowo „wypoczynkowy” 🙄
Będziesz podchodzić do transferu jeszcze przez histeroskopia w Barskiej czy robicie sobie przerwę?
Też zrobiliście pierwszą procedurę w Czechach, bo naczytaliście się, że tam są super kliniki i byliście przekonani, że tam to się na bank uda? My takie mieliśmy myślenie jak wybieraliśmy klinikę.
Nie chcę już marnować zarodków, więc przed kolejnym transferem chcę zrobić iple i histeroskopię. Teraz czekam na wynik badania ebiom+, bo to zalecił mój lekarz prowadzący. Dalsze etapy działania będą trochę zależały od tego wyniku. Jeśli będzie potrzebne jakieś leczenie to będę musiała pobrać nową próbkę endometrium.
Przerwy chyba nie będziemy robić. W tamtym roku zrobiliśmy sobie roczną przerwę od transferów, teraz jak mamy zarodki, to wolałabym rozszerzyć diagnostykę i podejść do transferu z nowymi informacjami. Samo czekanie na wyniki badania ebiom to 2 tyg, iple to około 8tyg to jest już długa przerwa. Powiem też szczerze, że mam dość takiego życia w zawieszeniu i tak jak Ty brania urlopu „wypoczynkowego” na te wszystkie sprawy związane ze staraniami.Starania od 11.2018
I IVF 12/2023
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
➡️III FET 28/04/2025
(4 zdrowe)
➡️IV FET 08.06.2026
Woczekiwaniu wrote:Też zrobiliście pierwszą procedurę w Czechach, bo naczytaliście się, że tam są super kliniki i byliście przekonani, że tam to się na bank uda? My takie mieliśmy myślenie jak wybieraliśmy klinikę.
Nie chcę już marnować zarodków, więc przed kolejnym transferem chcę zrobić iple i histeroskopię. Teraz czekam na wynik badania ebiom+, bo to zalecił mój lekarz prowadzący. Dalsze etapy działania będą trochę zależały od tego wyniku. Jeśli będzie potrzebne jakieś leczenie to będę musiała pobrać nową próbkę endometrium.
Przerwy chyba nie będziemy robić. W tamtym roku zrobiliśmy sobie roczną przerwę od transferów, teraz jak mamy zarodki, to wolałabym rozszerzyć diagnostykę i podejść do transferu z nowymi informacjami. Samo czekanie na wyniki badania ebiom to 2 tyg, iple to około 8tyg to jest już długa przerwa. Powiem też szczerze, że mam dość takiego życia w zawieszeniu i tak jak Ty brania urlopu „wypoczynkowego” na te wszystkie sprawy związane ze staraniami.
Chyba jesteśmy w podobnym miejscu mentalnie i historia też trochę podobna - zaczynałyśmy „przygodę” z in vitro nawet w podobnym czasie, a zaraz minie 3 lata od pierwszej wizyty związanej z in vitro..
Nasi bliscy znajomi podchodzili do procedury w Czechach po wielu latach starań naturalnych i szerokiej diagnostyce i bum, w Czechach uzyskali chyba 12 wysokiej klasy zarodków, pierwszy transfer udany, zaraz wracają po rodzeństwo. Wtedy nie było programu w PL, a do Ostrawy mamy blisko, więc po co dalej szukać skoro rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki. Nawet lekarze w Polsce wysyłali nas do Czech, dziewczyny poznane w klinice też miały lepsze wyniki niż w PL..
Dalej nie wiemy czemu się nie udaje i jestem tymi staraniami już zmęczona. Na szczęście wyszłam już ze stanu obsesyjnego analizowania swojego przypadku i w pewnym sensie godzę się z losem, wróciłam do aktywności, które lubię i już nie planuję przyszłości z chochlikiem szepczącym mi do ucha „a co jak będziesz wtedy w ciąży?”.
Ja na wynik IPLE czekałam mniej niż 10 dni, więc może u Ciebie uda się też szybciej
Rozumiem, że nie chcesz się spieszyć i super, że macie zdrowe zarodki w depozycie. Twój plan wygląda na bardzo rozsądny i mam nadzieję, że diagnostyka, którą zaplanowałaś postawi Waszą sytuację w nowym świetle. Mocno trzymam kciuki ❤️✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Rafiki wrote:Chyba jesteśmy w podobnym miejscu mentalnie i historia też trochę podobna - zaczynałyśmy „przygodę” z in vitro nawet w podobnym czasie, a zaraz minie 3 lata od pierwszej wizyty związanej z in vitro..
Nasi bliscy znajomi podchodzili do procedury w Czechach po wielu latach starań naturalnych i szerokiej diagnostyce i bum, w Czechach uzyskali chyba 12 wysokiej klasy zarodków, pierwszy transfer udany, zaraz wracają po rodzeństwo. Wtedy nie było programu w PL, a do Ostrawy mamy blisko, więc po co dalej szukać skoro rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki. Nawet lekarze w Polsce wysyłali nas do Czech, dziewczyny poznane w klinice też miały lepsze wyniki niż w PL..
Dalej nie wiemy czemu się nie udaje i jestem tymi staraniami już zmęczona. Na szczęście wyszłam już ze stanu obsesyjnego analizowania swojego przypadku i w pewnym sensie godzę się z losem, wróciłam do aktywności, które lubię i już nie planuję przyszłości z chochlikiem szepczącym mi do ucha „a co jak będziesz wtedy w ciąży?”.
Ja na wynik IPLE czekałam mniej niż 10 dni, więc może u Ciebie uda się też szybciej
Rozumiem, że nie chcesz się spieszyć i super, że macie zdrowe zarodki w depozycie. Twój plan wygląda na bardzo rozsądny i mam nadzieję, że diagnostyka, którą zaplanowałaś postawi Waszą sytuację w nowym świetle. Mocno trzymam kciuki ❤️
A u Ciebie jaki plan na kolejny transfer? Czy test iple coś wniósł? U Ciebie allo nie jest jakieś wysokie, czy dr S coś na to proponuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 16:41
Starania od 11.2018
I IVF 12/2023
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
➡️III FET 28/04/2025
(4 zdrowe)
➡️IV FET 08.06.2026
Woczekiwaniu wrote:A u Ciebie jaki plan na kolejny transfer? Czy test iple coś wniósł? U Ciebie allo nie jest jakieś wysokie, czy dr S coś na to proponuje?
Dziękuję, że pytasz
U mnie IPLE wyszło ideolo, ani jeden parametr nie był przekroczony. Wydaje mi się, że dr jakoś za bardzo nie komentował mojego allo, ale po przedstawieniu mu negatywnego cross match, wyniku allo i IPLE zaproponował immunoglobuliny. Ostatnie allo MLR robiłam jakieś 7mies po poronieniu, więc nie wiem czy taki wynik jest dobry czy nie - ja w ogóle nie rozumiem tego badania i nie wiem jak je interpretować. Muszę dopytać na kolejnej wizycie..
A teraz jestem miesiąc po histero w Barskiej. Obraz był z zaczerwienieniami i plamkami krwotocznymi, które mogą wskazywać na początki adeno podsluzówkowej, ale w USG tego nie widać, CD138 0/10.
Czekam na wyniki cytokin (dwie wersje), bo chciała moja prowadząca i dr S.
Będzie długo, ale plan jest taki:
1. krótkie wyciszenie: albo gonapeptyl daily albo 1 Zoladex
2. wlew domaciczny z osocza bogatopłytkowego, bo tego jeszcze nie próbowaliśmy, a może wpłynąć na środowisko endometrium pozytywnie
3. chyba wrócimy do Agolutinu, bo jestem progesteronooporna i tylko na nim miałam wysokie wartości proga
4. Leki immuno - dowiem się, jak dostanę wyniki cytokin.
5. Mam też mieć telekonsultacje z dr Janowcem
Jak nic się złego lub niespodziewanego nie podzieje po drodze to jakoś w sierpniu transfer.
Jeśli któraś z Was dotrwała do końca 🙈 to przy okazji zapytam, czy miałyście może wlew z PRP przed transferem? Wiem, że się stosuje czasem na cienkie endometrium 🤷♀️ macie jakieś doświadczenia?
Mary27 lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
evcix84 wrote:@Domi dobrze, że juz za Tobą. Wracaj do zdrówka❤️
@Anika1983 bardzo mi przykro. Szczęscie w nieszczęściu, że tak sie skończyło ❤️
@Piękno dzięki za podzielenie się historią. Nie miałam o tym pojęcia. Oby leczenie przynioslo oczekiwany skutek❤️
Dziękuję
. Ja za Ciebie też trzymam kciuki, bo pamiętam Cię z wątków miesięcznych
. Ogólnie właśnie dlatego napisałam o moim przypadku - nie widziałam nigdzie, żeby ktoś o tym badaniu mówił albo pisał, a jest naprawdę przydatne. Bez niego i bez tej wiedzy, którą mam dzięki wynikowi byłoby mi naprawdę dużo ciężej.
Cudownie byłoby, gdyby leczenie przyniosło efekty; z tego, co czytałam, to jest to jednak duża loteria, choć oczywiście są też sukcesy i to nawet w moim przedziale wiekowym. Pozostaje brać leki i mieć nadzieję
. Problem rozwiązałaby surogacja, jednak niestety w Polsce nie jest to legalne, a za granicą ogromny koszt.
evcix84, Mary27 lubią tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
04.2025 9 tydzień 💔
07.2025 8 tydzień 💔
09.2025 5 tydzień cb 💔
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.
06.2026 4 tydzień cb IVF 💔
Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.
02.2025 punkcja
Dwa ❄️ 2AA i 4AA
03.26 histeroskopia dr Janowiec
3 zastrzyki Diphereline
08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2 -
Rafiki wrote:Dziękuję, że pytasz
U mnie IPLE wyszło ideolo, ani jeden parametr nie był przekroczony. Wydaje mi się, że dr jakoś za bardzo nie komentował mojego allo, ale po przedstawieniu mu negatywnego cross match, wyniku allo i IPLE zaproponował immunoglobuliny. Ostatnie allo MLR robiłam jakieś 7mies po poronieniu, więc nie wiem czy taki wynik jest dobry czy nie - ja w ogóle nie rozumiem tego badania i nie wiem jak je interpretować. Muszę dopytać na kolejnej wizycie..
A teraz jestem miesiąc po histero w Barskiej. Obraz był z zaczerwienieniami i plamkami krwotocznymi, które mogą wskazywać na początki adeno podsluzówkowej, ale w USG tego nie widać, CD138 0/10.
Czekam na wyniki cytokin (dwie wersje), bo chciała moja prowadząca i dr S.
Będzie długo, ale plan jest taki:
1. krótkie wyciszenie: albo gonapeptyl daily albo 1 Zoladex
2. wlew domaciczny z osocza bogatopłytkowego, bo tego jeszcze nie próbowaliśmy, a może wpłynąć na środowisko endometrium pozytywnie
3. chyba wrócimy do Agolutinu, bo jestem progesteronooporna i tylko na nim miałam wysokie wartości proga
4. Leki immuno - dowiem się, jak dostanę wyniki cytokin.
5. Mam też mieć telekonsultacje z dr Janowcem
Jak nic się złego lub niespodziewanego nie podzieje po drodze to jakoś w sierpniu transfer.
Jeśli któraś z Was dotrwała do końca 🙈 to przy okazji zapytam, czy miałyście może wlew z PRP przed transferem? Wiem, że się stosuje czasem na cienkie endometrium 🤷♀️ macie jakieś doświadczenia?
Plan jest długi, ale mam nadzieję, że będzie skuteczny. W sierpniu będziemy trzymać kciuki i oczywiście później też.
Podziwiam Cię za siłę walki.
Teraz już będziesz podchodziła z immunoglobulinami czy na razie się na to nie zdecydujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:41
Starania od 11.2018
I IVF 12/2023
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
➡️III FET 28/04/2025
(4 zdrowe)
➡️IV FET 08.06.2026
Mam dopiero teraz trochę więcej siły żeby coś napisać.
Nie jestem obecnie w stanie wczytać się z uwagą w forumowe posty, ale @Rafiki gdzies mi mignęła informacja, że obecnie dr S i prowadząca ze sobą wymieniają informacje i nie podważają swoich opinii i mam głębokie przekonanie, że to jest kluczowe! To holistyczne podejście kilku lekarzy to powinien być standard. Dlatego tyle spokoju miałam, jak się okazało, że mój doktor był przy operacji bo dzięki temu jest takim moim pomostem pomiedzy działaniami M.P i moja D.P. Z kliniki. Ma informacje z pierwszej ręki, a to jest dla mnie rzecz kluczowa. Przepychanki pomiędzy lekarzami totalnie mnie nie interesują.
@Woczekiwaniu - widziałam, że w ostatnich dniach wiele się u Ciebie działo. Napisz mi proszę na whats app co i jak, bo tu nie mam siły wertować wstecznych postów, a jestem bardzo ciekawa i chętnie zajmę głowę czymś innym.
Mój update. Operacja trwała bardzo długo i wyniknęły nieprzewidziane rzeczy. Usunęli mi wyrostek robaczkowy. A jeśli chodzi o jelito to ani shaving ani dyskowa resekcja nie wchodziła w grę. Skończyło się na resekcji odcinkowej, bo w jelicie pojawił się drugi guzek i były masywne zrosty.
W sprawie tego wyrostka dopytywałam lekarkę dyżurną po operację o co chodzi z tym wyrostkiem czy to była kwestia zrostów i powiedziała mi, że nie względu na zrosty nie porywają się na usuwanie wyrostka. Mam jeszcze porozmawiać z M.P. ale zazwyczaj usuwają wyrostek jak jest zajęty głębokimi zmianami albo są guzki. Podobno te zmiany na wyrostku jak się je zostawi to mają tendencję do przekształcania się w coś paskudnego.
A w ogóle zanim pojechałam na blok to położna mówi, że słyszała, że jestem weteranką. Miała na myśli ilość operacji, ale uśmiechnęłam się w duchu i pierwsze co sobie pomyślałam, że ta łatka weteranki zostanie już ze mną do końca życia.
Piękno, MagdaLena88, Milagro ❤️🩹, sylstaa, Lorii, Rafiki, Karolaaas, Yahu, Valletta, evcix84, Loraa, Cień, just_a_girl, Mandi41, Mary27, Puszkina lubią tę wiadomość
👩,👦34 l.//starania >10 lat
Endometrioza 4 st, Adeno. '20 i '25 laparo.
AMH:0,45>0,66
MTHFR, PAI-1, Leiden, R2❌ Anemia
Kariotypy✔️ KIR BX: 2DS1,2DS2,2DS5✔️ 2DS3,3DS1❌ On HLA-c:C1,C2
CD138 ✔️ Cross match 26,7%>24,6%
Interleukin 6 4,3pg/ml⬆️ ANA1(+)
I procedura IMSI - 2023, krótki prot.
📅 11.2023 💉 5 kom.>>❄️❄️3AB, 5BC
FET I 12.2023 3AB CS, 12 dpt <0,1❌
FET II 07.2024 5BC CS, EG. 6 dpt <0,2❌
II procedura ICSI+FC - 2024, długi prot.
📅10.2024 💉 2 kom. >> ❄️3BB
FET III 11.2024 CS, EG, AH 9 dpt <0,2❌
III procedura ICSI+FC - 2025, długi prot. z hormonem wzrostu
📅31.01 💉 2 kom. >> ❄️❄️3BA, 3BB
FET IV 19.07.2025, 3BA CS, AH
Encorton, Clexane, Acard, Accofil, Prograf, Relanium, Prolutex, Besins, Utrogestan, Estrofem
6dpt 22,7, 9dpt 110, 12dpt 540, 20dpt 1902,9, 23dpt 1818, GS 0,48, 6+0 ciąża zatrzymana ❌
FET V 15.12.2025, 3BB CS, AH, 8dpt <0,2 ❌
💊Ryeqo od 01.03. 🏥 07.2026, 3. operacja. DaVinci. -
Woczekiwaniu wrote:Plan jest długi, ale mam nadzieję, że będzie skuteczny. W sierpniu będziemy trzymać kciuki i oczywiście później też.
Podziwiam Cię za siłę walki.
Teraz już będziesz podchodziła z immunoglobulinami czy na razie się na to nie zdecydujesz?
Dziękuję, kciuki i dobre słowa zawsze chętnie przyjmuję 🥰
Nie mam już siły, bo zbyt nierówna ta walka..
Nie zdecydujemy się na immunoglobuliny w kolejnych transferach - gdybym czarno na białym miała wskazania to pewnie rozważyłabym jeszcze raz podanie, ale koszt jest wysoki a ciąża się nie rozwinęła. Lekarze też nie proponują kolejny raz tego zestawu leków.
Woczekiwaniu lubi tę wiadomość
✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
domi_ wrote:Mam dopiero teraz trochę więcej siły żeby coś napisać.
Nie jestem obecnie w stanie wczytać się z uwagą w forumowe posty, ale @Rafiki gdzies mi mignęła informacja, że obecnie dr S i prowadząca ze sobą wymieniają informacje i nie podważają swoich opinii i mam głębokie przekonanie, że to jest kluczowe! To holistyczne podejście kilku lekarzy to powinien być standard. Dlatego tyle spokoju miałam, jak się okazało, że mój doktor był przy operacji bo dzięki temu jest takim moim pomostem pomiedzy działaniami M.P i moja D.P. Z kliniki. Ma informacje z pierwszej ręki, a to jest dla mnie rzecz kluczowa. Przepychanki pomiędzy lekarzami totalnie mnie nie interesują.
@Woczekiwaniu - widziałam, że w ostatnich dniach wiele się u Ciebie działo. Napisz mi proszę na whats app co i jak, bo tu nie mam siły wertować wstecznych postów, a jestem bardzo ciekawa i chętnie zajmę głowę czymś innym.
Mój update. Operacja trwała bardzo długo i wyniknęły nieprzewidziane rzeczy. Usunęli mi wyrostek robaczkowy. A jeśli chodzi o jelito to ani shaving ani dyskowa resekcja nie wchodziła w grę. Skończyło się na resekcji odcinkowej, bo w jelicie pojawił się drugi guzek i były masywne zrosty.
W sprawie tego wyrostka dopytywałam lekarkę dyżurną po operację o co chodzi z tym wyrostkiem czy to była kwestia zrostów i powiedziała mi, że nie względu na zrosty nie porywają się na usuwanie wyrostka. Mam jeszcze porozmawiać z M.P. ale zazwyczaj usuwają wyrostek jak jest zajęty głębokimi zmianami albo są guzki. Podobno te zmiany na wyrostku jak się je zostawi to mają tendencję do przekształcania się w coś paskudnego.
A w ogóle zanim pojechałam na blok to położna mówi, że słyszała, że jestem weteranką. Miała na myśli ilość operacji, ale uśmiechnęłam się w duchu i pierwsze co sobie pomyślałam, że ta łatka weteranki zostanie już ze mną do końca życia.
Mi też endo-menda odebrała wyrostek 😂
Ja się pocieszałam, że to i tak mało potrzebny narząd, także lepsze to, niż coś bardziej kluczowego.
Mi lekarz też tak mówił, lepiej usunąć wyrostek bo ma tendencję do gorszych rzeczy. Mój podczas pierwszej operacji był w zaroście z jajnikiem, jajowodem i go zostawili a rok czy dwa później już w nim była zmiana endometrialna, która nie dawała żadnych objawów. Na szczęście mój ginekolog był czujny i zauważył powiększony organ i skierowali mnie od razu na operację.
Teraz dbaj o siebie 🩷👩36l endometrioza, niedoczynność tarczycy, Amh 0.9 🧔🏻♂️35l zdrowy
🖇 Starania z przerwami od 10/2019
🩺 2021-2023 leczenie endometriozy (III laparoskopie, 6m sztucznej menopauzy 💉Zoladex).
☘️ I IVF 07/2023 ❄️
08/2023 - histeroskopia diagnostyczna, NK, CD138, EndoBiome, próbny transfer. Leczenie stanu zapalnego endometrium 💊
FET- 03/2024 - 6dpt - 7.2, 8dpt - 31,30- cb 💔 (accofil)
☘️ II IVF 11/2024 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, intralipid).
☘️ III IVF 02/2025 ❄️ - ET <2.3 (accofil, encorton, neoparin, acard, atosiban)
🍀 IV IVF 04/2025 ❄️❄️ - FET 22/04 ❄️- 6dpt - ⏸ 7dpt - 52 🥹, 10dpt - 236 🥹 13dpt - 1362, 16dpt - 5134 (acard, neoparin, prograf, accofil, 2x immunoglobuliny).
4 IVF / 4 transfery / jeden 4BB -Baby Girl 🩷 🍼
Styczeń 2026 - jest już z nami 🫠✨🩷 -
Dziewczyny od 7 dni na menopur 75. . Dziś 11 dc endometrium 10mm ładne soczyste. Pęcherzyk 12 mm, estrogeny 176, progesteron 0,31 a LH 12.36 i te LH mnie zastanawia czy coś się nie odstawi prze ovitrelle. Jutro dopiero lekarz z kliniki da znać co dalej. Jak było u was z tym LH04/2025 Diphereline
🪴I FET 23.06.25 ❄️4.1.2
⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,❌
🪴II FET31.10.25 ❄️4.1.1., progesteron 33,6
10 dpt beta 0.2 ❌
🪴III FET 15.12.25 ❄️ 4.1.1. prog 19,7
2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;7 dpt beta 27,9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
14 dpt beta 1253 prog 37.10
18 dpt 💔 nagle poronienie ❌
❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61✅białko c,s, antytrombina
Cross 22,2 %
Nk w endometrium 350/1 mm podwyższone
CD 138 ✅Kir bx
🪴IV FET 24.04.26. ❄️4.1.1. (Estrofem, encorton,dexametrasone,smoflipid,Accofil, prograf, besins,utrogestan,prolutex,acard,Neoparin)8 dpt beta 0 ❌
🪴V FET 07/2026?? 5.1.1. Po PGT-A
cykl naturalny, menopur 75, ovitrelle immuno ⬆️ -
Malutka_111 wrote:Dziewczyny od 7 dni na menopur 75. . Dziś 11 dc endometrium 10mm ładne soczyste. Pęcherzyk 12 mm, estrogeny 176, progesteron 0,31 a LH 12.36 i te LH mnie zastanawia czy coś się nie odstawi prze ovitrelle. Jutro dopiero lekarz z kliniki da znać co dalej. Jak było u was z tym LH
Malutka, Menopur to LH+FSH, więc trochę podnosi wynik LH we krwi. Wg mnie hormony ok, tylko jeśli masz mieć cykl naturalny to trzeba jeszcze troszkę poczekać żeby pęcherzyk podrósł
daj znać co powie lekarz 🤞
12.2023 FET cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
Zoladex x2
04.2026 FET 4AA+4BB cb -
Dziękuję dziewczyny za wyjaśnienie. Myślałam, że jakiś lekarz z północy z nimi współpracuje i właśnie dostanę skierowanie i wyślę próbkę kurierem. Ale pani powiedziała, że najlepiej próbkę pobrać w rekomendowanym przez nich miejscu i najbliżej będzie Łódź. Na miejscu jest Invicta, ale intryguje mnie różnica w cenie, tutaj jest o połowę taniej, a próbki pobierane są 5 i 7 dnia po włączeniu progesteronu, więc wygląda to naprawdę fajnie. Ale nie wiem jak to się ma do Iple i czy warto w to iść.
Dziś miałam wlew z intralipidów, w środę transfer. Dziwnie mi z myślą, że musimy przez to przejść by podjąć dalsze kroki. Teraz to taka medyczna procedura i staram się odrzucić emocje. Po prostu przetrwać do Bety i zakończyć 3 procedurę.
Mandi41, Mary27 lubią tę wiadomość
Ona 38 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX, Homocysteina 11,86❗️ 10.25. 13,8- 04.26
On 41 lat-morfoglia 0%❗️
Kariotypy prawidłowe
10-12. 24' 3×IUI ❌️
Styczeń 25-1 procedura-6🥚 1 zarodek 4.1.1
10.02. 1 Transfer beta 9dpt 0,3✖️
Marzec 25'-2 procedura 6🥚 1❄️3.2.2
22.05. 2 Transfer beta 6dpt 0,7✖️
Zmiana kliniki Invicta➡️Bocian
biopsja endometrium CD56 >200❌️
Cross Match-10.25 60,2%04.26-28,5
1/26'-3 procedura-Ovaleap 300 i Mensinorm 75, 6 🥚, 2 dojrzałe- 2 zarodki, 2 zdrowe po PGTA ❄️❄️
Immunosupresja -Equoral i Encorton -11tygodni
07.05.26- 3 Transfer, Encorton, Smoflipid, Accofil, Cyclogest,Duphaston,Besins 6dp beta 0,2✖️
✨️czyli tak wygląda nasz koniec...✨️