🍀✨ Z plecakiem doświadczeń 🎒 Weteranki IVF ✨🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś w Czechach święto wiec nie pracująMq1991 wrote:@Cara o kurcze, konsultowalas to z ginekologiem? 🫤 na pewno po lekach rozrzedzajacych krew jest większa szansa, ale wyglada to jak okres? Współczuję Ci tego stresu 😞
Umówiłam się prywatnie na USG, moze będzie widać źródło tego krwawienia. Wynik oczywiście wyślę do kliniki, pewnie dopiero rano jutro odpowiedzą.
A ja mam mieć w środę wlew z IVIG...
Po prostu jakies fatum wisi nade mną. Powinnam byc teraz kwiatem lotosu na tafli jeziora a jestem strzępkiem nerwów
-
Daj znać koniecznie co Ci powie lekarz po usgCara wrote:Dziś w Czechach święto wiec nie pracują
Umówiłam się prywatnie na USG, moze będzie widać źródło tego krwawienia. Wynik oczywiście wyślę do kliniki, pewnie dopiero rano jutro odpowiedzą.
A ja mam mieć w środę wlew z IVIG...
Po prostu jakies fatum wisi nade mną. Powinnam byc teraz kwiatem lotosu na tafli jeziora a jestem strzępkiem nerwów
Cara lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻37l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-08.03/08.04 I i II FET❌️
-08.05 III FET poronienie 21dpt💔
-17.07 IV FET❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
-30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
-? Histeroskopia nr 3, Barska Clinic⏳️
-07.10 Konsultacja dr Sydor⏳️
4 x ❄️ na zimowisku -
Mq1991 wrote:U mnie niestety też nic nie idzie zgodnie z planem 🫤 miałam mieć w tym tygodniu wizytę u dra S i histeroskopię w Barskiej i musialam odwołać jedno i drugie 🫤 minęło już prawie 8 tygodni, a nie dostałam jeszcze wynikow IPLE. Na szczescie do dra udalo mi się dorwać termin w przyszłą środę, mam nadzieję ze do tego czasu już będę miec wyniki...
Gorzej z tą histeroskopią, bo jak na złość spóźnił mi się okres 😞 jak będę miała odrobinę szczęścia, to byc moze cos się zwolni w przyszłym tygodniu, ale jak na razie nie ma wolnych terminów... poprosiłam dra Janowca o przepisanie AH na ten cykl 😞
Ja prawdopodobnie będę musiała zwolnić termin histeroskopii 7 października. I to wcale nie z powodu braku okresu, tylko przez moją pracę.
Nowy dyrektor dał ciała z zarządzaniem i teraz mamy do przygotowania bardzo ważną ofertę w absurdalnie krótkim terminie. Oczywiście wszystko wypada dokładnie wtedy, kiedy mam zaplanowaną histeroskopię i czas na rekonwalescencję.
Całe życie podporządkowuję pracy i ludziom, którzy jak widać mnie nie szanują. W pracy niemal wszyscy mają po dwoje czy troje dzieci, swoje rodziny i życie poza pracą. Tylko ja jestem bezdzietna — poza dwiema niezamężnymi paniami, które mają prawie 60 lat.
Jestem kierownikiem i doskonale wiem, że jeśli nie przygotuję tej oferty, to nie będę miała po co pokazywać się w pracy. I najbardziej wkurza mnie to, że znowu moje życie, moje zdrowie i moje starania o dziecko schodzą na dalszy plan, bo trzeba ratować sytuację, którą ktoś inny zawalił. A ja po raz kolejny mam za to zapłacić własnym kosztem.
Mam żal do samej siebie, że nie umiem teraz powiedzieć nie.
Wybaczcie, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
Edit.
Mq1991
współczuję z tymi wynikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 16:47
Mq1991 lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
🧬 MTHFR C677T | PAI-1 4G/5G | KIR Bx (2DS1+, brak 2DS3)
💉 IVF od 2019 r.
9× IVF/ICSI • 6× ET/KET • 2× CB 🤍 • AZ 🌱
🤍 VI 2025 – poronienie (8. tc.) 💔
V 2026 – transfer na lekach immunologicznych → β-hCG 0 ❌
Spróbujemy jeszcze raz…🌱🤍
X 2026 – histeroskopia | Barska Clinic -
Cara wrote:Z cyklu - co u mnie jeszcze może się wykrzaczyć przed transferem. Otóż dostałam dziś krwawienia 🤡 Jakieś 3-4 h po włączeniu proga dopochwowo. I nie wygląda to na plamienie po podrażnieniu globulką. Trochę za dużo tego i w miarę świeża krew.
Przypomnę ze jestem na wyciszeniu 3xDiphereline, 16 dni przyjmowania estrofemu I dzis mialam zaaplikować pierwszy prog.
Biorę Acard i Sildenafil dopochowo. Moze to przez to??
Załamana jestem dziewczyny, serio, wszystko idzie nie tak. Juz myślałam, ze wyczerpałam limit pecha, ale krwawienie na wyciszeniu i estrofemie?? No rzesz... 😔
Możesz mieć rację, że to efekt Sildenafilu + Acardu. Do tego nawet lekkie podrażnienie Cyclogest i poleciało:(
Oczywiście nie wiem czy tak jest i ważne będzie co powie lekarz.
Masz jeszcze kilka dni do transferu żeby wszystko sie uspokoiło 🤞
Cara lubi tę wiadomość
👱♀️88' 👱81' starania od 10.2022
IVF I: 03.24 14/10🥚5z 0️⃣❄️
IVF II: 08.24 16/11🥚6z 4️⃣❄️
FET I, FET II ❌, histeroskopia✔️
FET III, FET IV ❌ Accofil,Smoflipid,Encorton, heparyna,HCQ-Jarosz
IVF III 05.25 14/9🥚6z 2️⃣❄️->PGT-A0️⃣
IVF IV 08.25 16/13🥚11z 7️⃣❄️->3️⃣❄️❄️❄️ PGT-A✅️
11.25 histeroskopia: polipy, adeno, cd138❌️
antybiotyki, 3msc Zoladex✔️
02.26 FET V 5.1.1 Prograf, Accofil-Sydor
7dpt 71 12dpt 684 14dpt 1457 18dpt 3269 32dpt 4807 brak zarodka 8tc❌️
06.26 FET VI 4.1.2 6.d.7dpt 70 10dpt 299 14dpt 2062 18dpt 3560 21dpt 3270⬇️
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
usunięta przegroda macicy, AMH 2,2
❌️endometrioza III, adenomioza
KIR Bx tylko 2DS2✔ ♀️C2 ♂️C1/C2
✖IL-10, PAI-1, V R2, ferrytyna, PRL
IPKoD ⬆️⬇️ hiperreceptywność
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Mq, łącze się z Tobą w gronie pechowców. Jak nie urok to... A najgorsze, ze jak jedna rzecz sie przesunie, to zaczyna wszystko się walić jak domino 🤷♀️Mq1991 wrote:U mnie niestety też nic nie idzie zgodnie z planem 🫤 miałam mieć w tym tygodniu wizytę u dra S i histeroskopię w Barskiej i musialam odwołać jedno i drugie 🫤 minęło już prawie 8 tygodni, a nie dostałam jeszcze wynikow IPLE. Na szczescie do dra udalo mi się dorwać termin w przyszłą środę, mam nadzieję ze do tego czasu już będę miec wyniki...
Gorzej z tą histeroskopią, bo jak na złość spóźnił mi się okres 😞 jak będę miała odrobinę szczęścia, to byc moze cos się zwolni w przyszłym tygodniu, ale jak na razie nie ma wolnych terminów... poprosiłam dra Janowca o przepisanie AH na ten cykl 😞
Mq1991 lubi tę wiadomość
-
Mq1991 wrote:U mnie niestety też nic nie idzie zgodnie z planem 🫤 miałam mieć w tym tygodniu wizytę u dra S i histeroskopię w Barskiej i musialam odwołać jedno i drugie 🫤 minęło już prawie 8 tygodni, a nie dostałam jeszcze wynikow IPLE. Na szczescie do dra udalo mi się dorwać termin w przyszłą środę, mam nadzieję ze do tego czasu już będę miec wyniki...
Wczoraj zastanawiałam się czy masz już wyniki IPLE.
Dają ciała w tym Krośnie. Raz wyniki są po 4 tygodniach, inni czekają 8 i dalej nic:/ Dzwoniłaś do nich dopytać co i jak?
Trzymam kciuki żeby zwolnił się dogodny termin🤞
U mnie jutro mija tydzień od histeroskopii i nie dostałam opisu ze zdjęciami. Jestem bardzo ciekawa jak to wyglądało. Szczególnie ta przegroda. Jutro do nich zadzwonię. Wycieczka na balonikowanie w piątek ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 16:55
Mq1991 lubi tę wiadomość
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
Cień wrote:Ja prawdopodobnie będę musiała zwolnić termin histeroskopii 7 października. I to wcale nie z powodu braku okresu, tylko przez moją pracę.
Nowy dyrektor dał ciała z zarządzaniem i teraz mamy do przygotowania bardzo ważną ofertę w absurdalnie krótkim terminie. Oczywiście wszystko wypada dokładnie wtedy, kiedy mam zaplanowaną histeroskopię i czas na rekonwalescencję.
Całe życie podporządkowuję pracy i ludziom, którzy jak widać mnie nie szanują. W pracy niemal wszyscy mają po dwoje czy troje dzieci, swoje rodziny i życie poza pracą. Tylko ja jestem bezdzietna — poza dwiema niezamężnymi paniami, które mają prawie 60 lat.
Jestem kierownikiem i doskonale wiem, że jeśli nie przygotuję tej oferty, to nie będę miała po co pokazywać się w pracy. I najbardziej wkurza mnie to, że znowu moje życie, moje zdrowie i moje starania o dziecko schodzą na dalszy plan, bo trzeba ratować sytuację, którą ktoś inny zawalił. A ja po raz kolejny mam za to zapłacić własnym kosztem.
Mam żal do samej siebie, że nie umiem teraz powiedzieć nie.
Wybaczcie, ale musiałam to z siebie wyrzucić.
Edit.
Mq1991
współczuję z tymi wynikami.

Wiem co czujesz. Przytulam.
Podjęłaś już decyzję, że przekładasz zabieg czy dopiero się zastanawiasz?
Ja cały czas robię tak samo. Po każdym transferze, punkcji nigdy nie brałam tyle wolnego ile powinnam. Zależy mi żeby nie stracić pracy, która swoją drogą jest super, ale bez przesady. 2 poronienia w ciągu 4 miesięcy i ani dnia l4. Nie mówiąc już o skróconym macierzyńskim. Podczas drugiej straty pracowałam non stop, jeszcze przez 2 tyg. zastępując koleżankę. Ledwo dawałam radę wysiedzieć przed komputerem bo co chwilę mnie bolało. Nie wiem jak to przeżywałam. Teraz chyba zbieram owoce tego poświęcenia bo mam stany depresyjne.
Po ostatniej histeroskopii miałam 1 dzień l4 i nawet anestezjolog zapytała zdziwona dlaczego tylko tyle i że powinnam przynajmniej kilka dni odpocząć. Odpowiedziałam, że jakbym brałam zawsze tyle ile mi się należy to już bym nie miała pracy.
U mnie w dziale tylko ja jedna nie mam dzieci. Mam za to wrażenie, że teraz po ślubie wszyscy czekają na radosne info.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 17:07
24dpt ❤️, 8+1/7+1, 10tc🩶
allo-MLR 41%
♂️m.0% -
krakowiankq wrote:

Wiem co czujesz. Przytulam.
Podjęłaś już decyzję, że przekładasz zabieg czy dopiero się zastanawiasz?
Ja cały czas robię tak samo. Po każdym transferze, punkcji nigdy nie brałam tyle wolnego ile powinnam. Zależy mi żeby nie stracić pracy, która swoją drogą jest super, ale bez przesady. 2 poronienia w ciągu 4 miesięcy i ani dnia l4. Nie mówiąc już o skróconym macierzyńskim. Podczas drugiej straty pracowałam non stop, jeszcze przez 2 tyg. zastępując koleżankę. Ledwo dawałam radę wysiedzieć przed komputerem bo co chwilę mnie bolało. Nie wiem jak to przeżywałam. Teraz chyba zbieram owoce tego poświęcenia bo mam stany depresyjne.
Po ostatniej histeroskopii miałam 1 dzień l4 i nawet anestezjolog zapytała zdziwona dlaczego tylko tyle i że powinnam przynajmniej kilka dni odpocząć. Odpowiedziałam, że jakbym brałam zawsze tyle ile mi się należy to już bym nie miała pracy.
U mnie w dziale tylko ja jedna nie mam dzieci. Mam za to wrażenie, że teraz po ślubie wszyscy czekają na radosne info.
Jeszcze nie przełożyłam, ale pewnie to zrobię. Dziś miałam okropny dzień w pracy i nie chcę podejmować takiej decyzji w nerwach. Ale mojego szefa niespecjalnie obchodzi, że mam jakiś zabieg.
Rok temu, kiedy już właściwie było wiadomo, że zostanie nowym dyrektorem — przez rok przygotowywał się do objęcia tego stanowiska (tak, konkurs oczywiście też był 😏) — byłam tydzień po poronieniu. Przyszłam awaryjnie do pracy coś zrobić, bo w Dziale nikt poza mną nie potrafił tego ogarnąć. I wtedy rzucił do mnie pytanie, kiedy wracam do pracy.
Byłam tak wściekła, że odpowiedziałam mu, że najchętniej nigdy, ale niestety nie ma tak dobrze 😅 Wtedy byliśmy jeszcze na równorzędnych stanowiskach, więc mogłam sobie na taki tekst pozwolić. Teraz to już dyrektor na całego.| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
@krakowiankq
Przykro mi. Ja wiem, że ta praca nie jest tego warta. Tylko nie umiem przerwać tego schematu i powiedzieć: „teraz ja”, mimo że doskonale wiem, że właśnie to powinnam zrobić.
Przykro mi z powodu Twoich stanów depresyjnych.
To wszystko jest okropnie trudne.| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
@Cien To jest szalenie niesprawiedliwe, ze musisz gasić pożar, którego ktos inny nie dopilnował... Z całego serca Ci życzę, zebys jednak nie musiała odwoływać tej histeroskopii, ale gdyby sytuacja Cię zmusiła, to dałabyś mi proszę znac? Teoretycznie mają o mnie w Barskiej pamietac, a w praktyce to wiadomo, ze samemu czesto trzeba sobie tego pilnować 🫤
@Krakowiankq do Krosna dzwoniłam raz w tygodniu od kiedy minęły 4 tyg. od badania 🫣 od dawna są niby w końcowej fazie, ale nie bylo lekarza który je zatwierdza 🫤 I nic nie mogli zrobic 🤷🏼♀️
Z tą pracą to nie od dzis wiadomo, ze kobiety mają przerąbane... nie dosc, ze czesto musimy duzo wiecej pracować i udowadniać niż mężczyźni, to jeszcze takie problemy 🫤 mam nadzieję, ze masz pomoc w sprawie tych stanów depresyjnych ❤️👱♀️ 34l👦🏻37l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia
2025 I IVF
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-17.07 IV FET❌️
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf) poronienie 20dpt💔
-30.06 VII FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Hydroxychloroquine) CB💔
4 x ❄️ na zimowisku -
Mq1991 wrote:@Cien To jest szalenie niesprawiedliwe, ze musisz gasić pożar, którego ktos inny nie dopilnował... Z całego serca Ci życzę, zebys jednak nie musiała odwoływać tej histeroskopii, ale gdyby sytuacja Cię zmusiła, to dałabyś mi proszę znac? Teoretycznie mają o mnie w Barskiej pamietac, a w praktyce to wiadomo, ze samemu czesto trzeba sobie tego pilnować 🫤
@Krakowiankq do Krosna dzwoniłam raz w tygodniu od kiedy minęły 4 tyg. od badania 🫣 od dawna są niby w końcowej fazie, ale nie bylo lekarza który je zatwierdza 🫤 I nic nie mogli zrobic 🤷🏼♀️
Z tą pracą to nie od dzis wiadomo, ze kobiety mają przerąbane... nie dosc, ze czesto musimy duzo wiecej pracować i udowadniać niż mężczyźni, to jeszcze takie problemy 🫤 mam nadzieję, ze masz pomoc w sprawie tych stanów depresyjnych ❤️
Pewnie, że dam Ci wcześniej znać. W sumie też po to o tym napisałam — trochę, żeby się wygadać, a trochę po to, żeby w razie czego ktoś mógł skorzystać z tego terminu.
Mq1991 lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Ja tam jeszcze liczę na to, ze Ci się poukłada ❤️Cień wrote:Pewnie, że dam Ci wcześniej znać. W sumie też po to o tym napisałam — trochę, żeby się wygadać, a trochę po to, żeby w razie czego ktoś mógł skorzystać z tego terminu.
Cień lubi tę wiadomość
👱♀️ 34l👦🏻37l
2025 I IVF
-10.02 punkcja, 5 x ❄️
-17.07 IV FET❌️
-20.12 V FET CB💔
2026 II IVF
-22.01 punkcja, 6 x ❄️
4 x ❄️ na zimowisku -
Hej. Dziewczyny piłyście po transferze normalnie kawę/matche ? Jedną.. dwie czy to faktycznie absolutnie zabronione?🧍🏻♀️39 ♥️🧍🏻31
Kariotypy ✅
2025 Start starań
Amh 06.25 1.1
Amh 07.26 0,655 -.-
31.07.26 Kwalifikacja in vitro
02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie -
Mq1991 wrote:Ja tam jeszcze liczę na to, ze Ci się poukłada ❤️
Masz dobre serduszko ♥️😘
Dziękuję
Mq1991 lubi tę wiadomość
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Bemfolka wrote:Hej. Dziewczyny piłyście po transferze normalnie kawę/matche ? Jedną.. dwie czy to faktycznie absolutnie zabronione?
Jak już nie mogłam wytrzymać, to piłam bezkofeinową 😅 A Ty lubisz matchę? Dla mnie to smakuje jak surowa ryba w mleku 😂| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
Cień wrote:Jak już nie mogłam wytrzymać, to piłam bezkofeinową 😅 A Ty lubisz matchę? Dla mnie to smakuje jak surowa ryba w mleku 😂
Wiesz co ja pije matche z moya matche tę luksusową i ma smak słodki pyszny. Ale jak kupię inna albo tradycyjną to się tego nie da za bardzo wypić..
Cień lubi tę wiadomość
🧍🏻♀️39 ♥️🧍🏻31
Kariotypy ✅
2025 Start starań
Amh 06.25 1.1
Amh 07.26 0,655 -.-
31.07.26 Kwalifikacja in vitro
02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie -
Bemfolka wrote:Wiesz co ja pije matche z moya matche tę luksusową i ma smak słodki pyszny. Ale jak kupię inna albo tradycyjną to się tego nie da za bardzo wypić..
Ja piję kawę po transferze. Jedna kawa rozpuszczalna w pracy, a w weekend słaba kawa z mlekiem z ekspresu raczej nie jest w stanie wpłynąć na niepowodzenie. 🙂
Bemfolka, Cień, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
🧔♂️ 90: nieprawidłowy kariotyp: translokacja 14/21, oligozospermia
👱♀️ 93: AMH: (07.2023)- 2.96, (10.2025)-1.91
Komórki NK z krwi 21.3%❌, KIR AA ❌, Cross-match❌
IPLE ❌, Ebiom+✅
I IVF 12/2023
10 🥚, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 1x ❄️zdrowy
➡️I FET 17/06/2024,
Beta: 8dpt: 13,50, 10dpt: CB 💔
II IVF 10/2024 (zmiana kliniki)
16 🥚, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, 3x ❄️,
(1 prawidłowy, 1 mozaika)
➡️II FET 28/01/2025
Accofil, Smoflipid
Beta: 8dpt-97.40, 10dpt-174, 13dpt-163, 14dpt-115 💔
➡️III FET 28/04/2025
Immunosupresja,Accofil, Smoflipid, Encorton
Beta: 8dpt 15,30, 10dpt: CB 💔
III IVF 11.2025 -15 🥚, 10 dojrzałych, 3x❄️ (1 prawidłowy)
IV IVF 01.2026 -13 🥚, 7 dojrzałych, 4x❄️(4 prawidłowe)
➡️IV FET 08.06.2026
Beta: 8dpt-31,90, 10dpt-CB 💔 -
Warszawianki! Gdzie zrobię monitoring cyklu nie za miliony?42👩💻 👨🚀38
❌AMH 0,05 🥹
❌Endometrioza 4 st. z cechami adenomiozy
❌Hashimoto
❌Anty TG w skali do 4,11 - 7
❌Homocysteina 11,40
❌MTHFR hetero, PAI-1 - hetero
❌insulinoopronosc - glucophage
❌Prolaktyna
Cross 28,4 %
❌KIR AA brak wszystkich implantacyjnych
on HLA- C 👨🚀C1C2
✅Ferrytyna 33 -> 72
✅Kariotypy
✅Krzywa cukrowa
✅Witamina D
✅Witamina B12 i B9
✅pasożyty
✅ANA1
✅Bialko C i S
✅Cytokiny
✅Immunofenotyp
✅TSH ok
✅Ureaplazma
histeroskopia 31.10 -cd56 80 i cd138 ✅
16.08. punkcja - 0 MII 😹(Elonva, Menopur, Orgalutran)
zmiana kliniki
31.01.2026 punkcja (Rekovelle, menopur)
1 MI dojrzala do blastocysty 06.02 transfer ❌
zmiana kliniki
29.07.2026 punkcja 0 MII
03.09.2026 HSG - jeden jajowod drozny, drugi nie
Laparoskopia? -
Mandi41 wrote:Warszawianki! Gdzie zrobię monitoring cyklu nie za miliony?
Gabinety lekarskie Łucka 18.
Monitoring cyklu:
pierwsze USG 250zł
kolejne USG 130 zł
https://gabinetylucka.pl/cennik/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 20:34
| Hashi 🌺 | Endo + adeno
💉 IVF od 2019 r.
W sumie to nie wiadomo skąd krwawienie. Na USG nic nie widać, mimo że sonda - przepraszam że tak to plastycznie opiszę- ubrudzona. Dziś zużyłam 3 wkładki.Mq1991 wrote:Daj znać koniecznie co Ci powie lekarz po usg
Za to martwi mi grubość endomettium, nie wiem, czy to kwestia sprzętu czy lekarza, ale jest duzo niższe niz w zeszłym tygodniu 🤯 Czy to w ogóle możliwe?? W zasadzie z takim endo nie powinnam podchodzić do transferu. Tak więc na jutro umówiłam się na kolejne USG,, tym razem w Gamecie 🫠 Pewnie Czechy będą chciały jeszcze raz żeby sprawdzić. I potem decyzja, co robimy.
Natomiast ten przypadkllowy lekarz od razu zauważył moją adenomiozę, bardzo szczegółowo ją opisał. Trochę liczyłam, ze na Diphereline te zmiany będą uspokojone i mniej widoczne na USG. A wychodzi na to, że menopauza niewiele zmieniła.