Zagnieżdżenia zarodkow
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, pisze bo troszkę oparłam z sił... Wczoraj odebrałam wynik bety zojego 13 transferu i niestety znów porażka, myślałam że jestem silna obiecałam sobie że nie będę płakać, niestety emocje dają górę i nie umiem się pozbierać. Myślałam że przy żelaznym zestawie leków ( encorton, intralipod, acoffil, heparyna, inofem, wit.d,estrogen, prolutex, crinone, lutinus, metfirnina) już pójdzie jakoś, ale niestety..... Czy uważacie że dzień cyklu też wpływa na implantację.
Czy macie jeszcze jakoś pomysł co można zrobić, czy jeszcze kupić jakieś suplementy... czy poprostu trzeba czekać na cud.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 09:21
-
Efcia84 13 transfer ? Boże ile Ty już przeszłaś. Ja jestem po drugim nieudanym i jakoś psychicznie zle to znoszę. Ale musimy mieć nadzieje i sile, aby nam się udało😊
Fajny wątek, ja również chętnie się dowiem czy jakoś możemy same wpłynąć na powodzenie.
Ściskam i trzymam kciuki 😊AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
efcia84 wrote:Hej dziewczyny, pisze bo troszkę oparłam z sił... Wczoraj odebrałam wynik bety zojego 13 transferu i niestety znów porażka, myślałam że jestem silna obiecałam sobie że nie będę płakać, niestety emocje dają górę i nie umiem się pozbierać. Myślałam że przy żelaznym zestawie leków ( encorton, intralipod, acoffil, heparyna, inofem, wit.d,estrogen, prolutex, crinone, lutinus, metfirnina) już pójdzie jakoś, ale niestety..... Czy uważacie że dzień cyklu też wpływa na implantację.
Czy macie jeszcze jakoś pomysł co można zrobić, czy jeszcze kupić jakieś suplementy... czy poprostu trzeba czekać na cud.....
Ja średnio kojarzę temat ale wiem ze dziewczyny wspominały o jakimś badaniu okna implantacyjnego. Na wątku miesięcznym ivf padło takie sformułowanie. Nie wiem czy badaliscie coś takiego?AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Estrella wrote:Ja średnio kojarzę temat ale wiem ze dziewczyny wspominały o jakimś badaniu okna implantacyjnego. Na wątku miesięcznym ivf padło takie sformułowanie. Nie wiem czy badaliscie coś takiego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2021, 10:35
-
efcia84 wrote:Też już badałam nawet dwa razy...AntyTPO Anty Tg⚠️💊 Euthyrox 25, Thyrozol 5 mg, hiperinsulinemia 💊metformax, mutacja MTHFR, PAI-1 4G- układ heterozygotyczny, rozjechane cytokiny, komórki NK - 19,13 %, immunosupresja
6 IVF beta 0
"Ciągle mamy nadzieję – i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić..." -
efcia84 wrote:Hej dziewczyny, pisze bo troszkę oparłam z sił... Wczoraj odebrałam wynik bety zojego 13 transferu i niestety znów porażka, myślałam że jestem silna obiecałam sobie że nie będę płakać, niestety emocje dają górę i nie umiem się pozbierać. Myślałam że przy żelaznym zestawie leków ( encorton, intralipod, acoffil, heparyna, inofem, wit.d,estrogen, prolutex, crinone, lutinus, metfirnina) już pójdzie jakoś, ale niestety..... Czy uważacie że dzień cyklu też wpływa na implantację.
Czy macie jeszcze jakoś pomysł co można zrobić, czy jeszcze kupić jakieś suplementy... czy poprostu trzeba czekać na cud.....starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Estrella wrote:Ja średnio kojarzę temat ale wiem ze dziewczyny wspominały o jakimś badaniu okna implantacyjnego. Na wątku miesięcznym ivf padło takie sformułowanie. Nie wiem czy badaliscie coś takiego?
Nie, w ciul kasy to kosztuje, około 3500 zł, jak nie więcej.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Eweszy wrote:Na czym polega to badanie ?
Eweszy lubi tę wiadomość
👱♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
antytpo ⬆️ euthyrox 💊
MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)
OviKlinika od '02.2021:
SonoHSG ✅
2x cykl stymulowany ❌
07.07.21 - 1IUI ❌
05.08.21 - 2IUI ❌
ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
20.11.21 - histeroskopia ✅
23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741
25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
21.09.22 - 👶 4300g, 61cm -
Eweszy wrote:Na czym polega to badanie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 13:34
Eweszy lubi tę wiadomość
-
Dorin123 wrote:Ja też nie podejrzewałam. Ale wolałam spróbować. I uważam że to pomogło. Czwarty transfer. Obecnie 18tc.
Oczywiście poza tym encorton/metypred, zarzio, duże dawki proga, heparyna.
A immuno nie było takie złe. Dodatnie Ana 1:320, APA i mutacje Pai-1 i mthfr. -
Dorin123 wrote:Ja też nie podejrzewałam. Ale wolałam spróbować. I uważam że to pomogło. Czwarty transfer. Obecnie 18tc.
Oczywiście poza tym encorton/metypred, zarzio, duże dawki proga, heparyna.
A immuno nie było takie złe. Dodatnie Ana 1:320, APA i mutacje Pai-1 i mthfr.Pola_96 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ten test receptywności endometrium, to się nazywa test Era i co do godziny ci potrafią wyliczyć godzinę, kiedy zarodek powinien być podany. W InviMed np taki zabieg kosztuje 4200zl. Jest tak drogi, bo wysyłają próbkę do badania do Hiszpanii. Tam te metodę wymyślono. W innych klinikach cena jest podana w euro i wynosi ok 850. Ja jestem po 4 nieudanych transferach i też się tym teraz zaczęłam interesować. Są jeszcze badania Emma i Alice, które kosztują ok 3000 zł i one mają za zadanie zbadać, czy nie masz jakichś stanów zapalnych endometrium, a których przy np scratchingu czy histeroskopii ci nie wyłapią.
Krakowska lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Rybka85 wrote:Jeśli chodzi o ten test receptywności endometrium, to się nazywa test Era i co do godziny ci potrafią wyliczyć godzinę, kiedy zarodek powinien być podany. W InviMed np taki zabieg kosztuje 4200zl. Jest tak drogi, bo wysyłają próbkę do badania do Hiszpanii. Tam te metodę wymyślono. W innych klinikach cena jest podana w euro i wynosi ok 850. Ja jestem po 4 nieudanych transferach i też się tym teraz zaczęłam interesować. Są jeszcze badania Emma i Alice, które kosztują ok 3000 zł i one mają za zadanie zbadać, czy nie masz jakichś stanów zapalnych endometrium, a których przy np scratchingu czy histeroskopii ci nie wyłapią.
-
efcia84 wrote:Ty po 4 a ja po 13 w GC kosztuje 3500zl. Zapalenie endometrium już badałam i już jestem po leczeniu. Ale dalej jest coś nie tak.... W innej klinice jak miałam transfery to zazwyczaj 16, 18 dc, a teraz 12, 13 i tu mnie zastanawia co jest.... Tam miałam dwie udane próby w prawdzie zakończone poronieniami ale załapało.... A teraz 3 transfer i nic....starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
efcia84 wrote:(...) Ja podejrzewam bardziej wadę zarodków, albo nieodpowiedni dzień na wykonywanie transferu
Niektóre dziewczyny (zdaje się również, że Krakowska) badały zarodki zanim je podano - żeby właśnie wykluczyć część wad. Może to jest temat do zainteresowania się?
Robicie zawsze transfery z własnych zarodków? Myśleliście może o zarodkach z pomocą (w sensie albo komórka dawczyni albo nasienie dawcy albo w ogóle zarodki z adopcji)? Bo może akurat coś z nimi ruszy.
Oczywiście, nie namawiam - jak nie chcecie, kłóci się to z Waszymi decyzjami, to tematu nie ma. I sorry za dociekliwość.
-
MyŚliwa wrote:A podejrzewasz wadę zarodków na jakiejś podstawie? W sensie - jak z wynikami męża? Jakie masz AMH? Czy prowadzą zarodki do 5tej doby (sporo zarodków odpada pomiędzy 3 a 5 dobą ze względu na wady genetyczne)?
Niektóre dziewczyny (zdaje się również, że Krakowska) badały zarodki zanim je podano - żeby właśnie wykluczyć część wad. Może to jest temat do zainteresowania się?
Robicie zawsze transfery z własnych zarodków? Myśleliście może o zarodkach z pomocą (w sensie albo komórka dawczyni albo nasienie dawcy albo w ogóle zarodki z adopcji)? Bo może akurat coś z nimi ruszy.
Oczywiście, nie namawiam - jak nie chcecie, kłóci się to z Waszymi decyzjami, to tematu nie ma. I sorry za dociekliwość. -
Ja dzisiaj po teście Bety, po 3 transferze (zarodki z adopcji). Znowu nic.... A tak strasznie wierzyłam że tym razem sie uda, 3 miesiące przygotowań bo najpierw endometrium za cienkie, potem progesteron za niski... A dzisiaj mój świat po raz kolejny się zawalił Nie myślałam że to będzie aż tak bolało