X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zagnieżdżenia zarodkow
Odpowiedz

Zagnieżdżenia zarodkow

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaTop wrote:
    Ja dzisiaj po teście Bety, po 3 transferze (zarodki z adopcji). Znowu nic.... A tak strasznie wierzyłam że tym razem sie uda, 3 miesiące przygotowań bo najpierw endometrium za cienkie, potem progesteron za niski... A dzisiaj mój świat po raz kolejny się zawalił :( Nie myślałam że to będzie aż tak bolało
    Doskonale cię rozumiem ja dowiedziałam się w sobotę że 3 transfer z KD się nie udał :( teraz mysle nad testem era...

• Zmykam z polski Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też mam problem z implantacja zarodka. Myślę że zrobilam juz wszystkie możliwe badania i ogólnie nic nie wyszlo. Cd138 dodatnie- leczone antybiotykiem, zarodki przebadane genetycznie, test emma I alice , no i test Era.
    Zalecenia immunologiczne tez byly.
    U mnie duży problem z cienkim endometrium. Tylko w tym juz teraz doszukuje sie przyczyny niepowodzen

Dwie nieudane procedury w Polsce
    Transfer swiezy ❌
    Transfer na cyklu sztucznym ❌

Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
    ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    3 zarodki przebadane genetycznie
    Problem cienkiego endometrium
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2

10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
    Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷‍♀️
  • efcia84 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    Hej dziewczyny, ja też mam problem z implantacja zarodka. Myślę że zrobilam juz wszystkie możliwe badania i ogólnie nic nie wyszlo. Cd138 dodatnie- leczone antybiotykiem, zarodki przebadane genetycznie, test emma I alice , no i test Era.
    Zalecenia immunologiczne tez byly.
    U mnie duży problem z cienkim endometrium. Tylko w tym juz teraz doszukuje sie przyczyny niepowodzen
    A ten test era coś ci powiedział, gdzie go robiłaś. Czy on jest robiony w jakimś znieczuleniu ?

Wysłany: 26 listopada 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam w reprofit ostrava. Test powiedzial mi tylko tyle że moje okno implantacyjne jest wtedy kiedy powinno być.
    Nie jest robiony w znieczuleniu, praktycznie siw tego nie czuje.

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez miałam problem z cienkim endo problem nie problem jeden lekarz widział w tym problem i dostałam estrofem inny kazał mi to odstawić bo podobno leki do stymulacji od razu stymulują endo wiec nie wiem kto mówił prawdę . De facto zaszłam w ciąże bez leków i zastrzyków i jesCze nie mam kirów odpowiedzialnych za implantację

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰

Wysłany: 26 listopada 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja28 wrote:
    Hej, ja tez miałam problem z cienkim endo problem nie problem jeden lekarz widział w tym problem i dostałam estrofem inny kazał mi to odstawić bo podobno leki do stymulacji od razu stymulują endo wiec nie wiem kto mówił prawdę . De facto zaszłam w ciąże bez leków i zastrzyków i jesCze nie mam kirów odpowiedzialnych za implantację

Ja mam powazny problem z endometrium. Moje endo nigdy jeszcze nie osiągnęło w pierwszej fazie cyklu 7mm. Takze uwazam ze moj problem to endometrium, które zupelnie nie reaguje na żadne leki. Ani viagre, ani estrofem, ani lamette, zupełnie na nic

Transfer swiezy ❌

ja 34 lata , maz 35 lat
    2021:
    Mutacje pai i czynnik V
    Problem w cytokinach
    Allo mlr ponad 40%
    KIR Bx brak dwóch DS-ow

Test Emma prawidlowy
    Test Alice prawidlowy
    Test Era prawidlowy

FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
    FET 02.2022 ❌😰

• efcia84 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam z polski wrote:
    Robilam w reprofit ostrava. Test powiedzial mi tylko tyle że moje okno implantacyjne jest wtedy kiedy powinno być.
    Nie jest robiony w znieczuleniu, praktycznie siw tego nie czuje.[/QUOTEa mam jeszcze jedno pytanko czy jakoś specjalnie się przygotowywałaś do tego badania i w którym dniu miałaś robione badanie. Ja teraz jestem na duphastonie 3x1 i w 15 DC mam mieć badanie.

• calistas Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :),
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.

https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ