Zagnieżdżenia zarodkow
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaTop wrote:Ja dzisiaj po teście Bety, po 3 transferze (zarodki z adopcji). Znowu nic.... A tak strasznie wierzyłam że tym razem sie uda, 3 miesiące przygotowań bo najpierw endometrium za cienkie, potem progesteron za niski... A dzisiaj mój świat po raz kolejny się zawalił Nie myślałam że to będzie aż tak bolało
-
Hej dziewczyny, ja też mam problem z implantacja zarodka. Myślę że zrobilam juz wszystkie możliwe badania i ogólnie nic nie wyszlo. Cd138 dodatnie- leczone antybiotykiem, zarodki przebadane genetycznie, test emma I alice , no i test Era.
Zalecenia immunologiczne tez byly.
U mnie duży problem z cienkim endometrium. Tylko w tym juz teraz doszukuje sie przyczyny niepowodzenDwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
Transfer na cyklu sztucznym ❌
Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
3 zarodki przebadane genetycznie
Problem cienkiego endometrium
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
Zmykam z polski wrote:Hej dziewczyny, ja też mam problem z implantacja zarodka. Myślę że zrobilam juz wszystkie możliwe badania i ogólnie nic nie wyszlo. Cd138 dodatnie- leczone antybiotykiem, zarodki przebadane genetycznie, test emma I alice , no i test Era.
Zalecenia immunologiczne tez byly.
U mnie duży problem z cienkim endometrium. Tylko w tym juz teraz doszukuje sie przyczyny niepowodzen -
Robilam w reprofit ostrava. Test powiedzial mi tylko tyle że moje okno implantacyjne jest wtedy kiedy powinno być.
Nie jest robiony w znieczuleniu, praktycznie siw tego nie czuje.Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Hej, ja tez miałam problem z cienkim endo problem nie problem jeden lekarz widział w tym problem i dostałam estrofem inny kazał mi to odstawić bo podobno leki do stymulacji od razu stymulują endo wiec nie wiem kto mówił prawdę . De facto zaszłam w ciąże bez leków i zastrzyków i jesCze nie mam kirów odpowiedzialnych za implantacjęStart 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Nadzieja28 wrote:Hej, ja tez miałam problem z cienkim endo problem nie problem jeden lekarz widział w tym problem i dostałam estrofem inny kazał mi to odstawić bo podobno leki do stymulacji od razu stymulują endo wiec nie wiem kto mówił prawdę . De facto zaszłam w ciąże bez leków i zastrzyków i jesCze nie mam kirów odpowiedzialnych za implantację
Ja mam powazny problem z endometrium. Moje endo nigdy jeszcze nie osiągnęło w pierwszej fazie cyklu 7mm. Takze uwazam ze moj problem to endometrium, które zupelnie nie reaguje na żadne leki. Ani viagre, ani estrofem, ani lamette, zupełnie na nicDwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Zmykam z polski wrote:Robilam w reprofit ostrava. Test powiedzial mi tylko tyle że moje okno implantacyjne jest wtedy kiedy powinno być.
Nie jest robiony w znieczuleniu, praktycznie siw tego nie czuje.[/QUOTEa mam jeszcze jedno pytanko czy jakoś specjalnie się przygotowywałaś do tego badania i w którym dniu miałaś robione badanie. Ja teraz jestem na duphastonie 3x1 i w 15 DC mam mieć badanie. -
Dzień dobry ,
przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
Bardzo proszę o Twoją pomoc w tym badaniu.
https://forms.gle/quP93Gt7csuce1HU6 -