Zajscie w ciaze po poronieniu? IUI
-
Hej dziewczyny wracam, 2 tyg temu poronilam w 5TC… na USG nie było widoczne nic i beta zaczeła spadac.. zaczelam krwawic w pracy.. i tak sie to skończyło, w szpitalu ale samoistnie. Pare dni temu beta 2.7 juz…
Po 10 dniach juz zaczelam owulacje
Wczesniejsza ciaza IUI za pierwszym razem
Niewiem jaki byl powod poronienia, podobno problem z zarodkiem? Niewiem, bo nie nie było na usg?
Czy udalo sie wam zajsc w ciaze po takim poronieniu?
Jesli tak to za ktorym razem?
Jesli nie to czemu?
Zastanawiam sie czy cykle 25/26 dniowe moga byc przyczyna takiej sytuacji?
Nikt nie umie odpowiedziec
Bede probowac za 2-3 miesiace znowu ale czuje ze zwariuje chyba ze stresem.. ze znowu to sie stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 22:22
-
LemonkazWro wrote:Hej dziewczyny wracam, 2 tyg temu poronilam w 5TC… na USG nie było widoczne nic i beta zaczeła spadac.. zaczelam krwawic w pracy.. i tak sie to skończyło, w szpitalu ale samoistnie. Pare dni temu beta 2.7 juz…
Niewiem jaki byl powod poronienia, podobno problem z zarodkiem? Niewiem, bo nie nie było na usg?
Jesli nie to czemu?
Bede probowac za 2-3 miesiace znowu ale czuje ze zwariuje chyba ze stresem.. ze znowu to sie stanie
Ja też to przeszłam i również po IUI. W następną ciążę prawidłową zaszłam po kolejnym IUI w cyklu po poronieniu.LemonkazWro lubi tę wiadomość
-
LemonkazWro wrote:Hej dziewczyny wracam, 2 tyg temu poronilam w 5TC… na USG nie było widoczne nic i beta zaczeła spadac.. zaczelam krwawic w pracy.. i tak sie to skończyło, w szpitalu ale samoistnie. Pare dni temu beta 2.7 juz…
Jesli nie to czemu?
Bede probowac za 2-3 miesiace znowu ale czuje ze zwariuje chyba ze stresem.. ze znowu to sie stanie
Ciężko cokolwiek powiedzieć gdy nie widzimy wyników z badań jakie robiłaś, bo to może być wszystko. Ja co prawda naturalnie nigdy nie zaszłam ale miałam 3 takie ciąże biochemiczne po in vitro, a 2 gdzie beta nie ruszyła więc nie można nazwać tego ciążą, ale tak czy siak straciłam 5 zarodków. Udało się teraz za 6 razem po przeleczeniu stanu zapalnego endometrium. Dużo z nas zostaje bez odpowiedzi co mogło być przyczyną, bo nie da się dojść do tego. Diagnozujemy się same bo robimy ogrom badań na własną rękę. Tu kasa idzie w tysiącach.
Cykle 25-26 dni ale zależy kiedy masz owulacje, może faza lutealna jest za krótka i trzeba wspomóc się progesteronem.
Może masz problem z krzepliwością krwi i trzeba brać heparyne / acard. Może problemy immunologiczne - tu jest potrzebna kilkumiesięczna diagnostyka. Może problemy z chorymi zarodkami - warto zbadać chociażby kariotypy, ale to i tak nie daje dużo bo wady mogą być nowe mimo dobrych kariotypem. To tylko takie pierwsze myśli, powodów może być setki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 11:49
👩94👦87. Starania od 2018, klinika od 2024:
🍀I procedura:
🐮07/04 - punkcja, 5❄️
❌07/31 - I FET, cb 4+3
❌09/04 - II FET
❌10/30 - III FET, cb 4+2
❌12/04 - IV FET
2025:
❌01/08 - V FET, cb 5+0
❌02/03 - histeroskopia i biopsja, CD138+++ >10/10,
🍀II procedura:
🐮03/13 punkcja, 4❄️
❌04/14 biopsja kontrolna, CD138++5-10/10, CD56 <5%🆗
❔06/20 biopsja kontrolna, CD138+<5/10
🐄07/22 - VI FET, 9dpt 202, 11dpt 535, 13dpt 1200, 18dpt 11816, CRL: 31dpt 0,97cm, 37dpt 1,6cm 9+6 3cm
❌KIR: Bx ➕2DS2
PAI-1, mthfr - homo
❌Tężyczka
❌Niedoczynność tarczycy
Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp, ana2, asa 🆗
AMH 2.6-3.6 🆗
"Odwaga bycia nielubianym to odwaga bycia wolnym." -