SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,
Odpowiedz

Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi

Starania od 2017 roku
    Ja - 42 lat, on- 44 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -13,90
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
    Witaj. Ja może nie skończyłam, alw również bardzo słabo reagowalam na stymulację. Miałam dwukrotnie po dwa pecherzyki i ani razu nie udalo mi się uzyskac zarodka. 🥺

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    ➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️
    age.png
    age.png
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    jak tam Blanka?

• Evelynna Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Вітаю! Для тих, хто шукає дитячий психолог онлайн, психолог для дитини в польщі, важливо знайти фахівця, який допоможе зрозуміти потреби дитини та підтримати її розвиток. Гарним вибором є платформа online-psycholog.pl/services/dityachij-psiholog-onlajn/. Тут працюють досвідчені спеціалісти, які надають підтримку дітям у подоланні стресу, тривожності та інших викликів. Завдяки онлайн-формату консультації доступні з будь-якого місця, де є Інтернет, а довірлива атмосфера допоможе дитині відкрито ділитися своїми переживаннями.

• Justyna84P Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2025, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Mnie w ubiegłym roku lekarz przerwał stymulację bo pęcherzyki nie rosły. Była to moja pierwsza stymulacja, dawki miałam "końskie". Z każdą kolejną rosły ale nie dużo. Za drugim razem miałam 7 na innych lekach, w kolejnej 4, a ostatnio 3 :(
    Jak mam podchodzić do kolejnej to mi się flaki wywracają, czy to będzie TA? i w końcu coś się uda :)
    Mam dość już twierdzenia lekarzy "bo to ten wiek"

rocznik 84 Kraków

-08.2022 - 8tc :(
    -10.2023 - 9tc :(
    AMH - 0,77
    KIR- BX (brak 4 impl)
    HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
    -01.2024 stymulacja -brak odp organizmu (Elonva, Menopur, Gonal, Gonapeptyl)
    -04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja (Provera, Menopur, Clostylbegyt)
    -05-06-2024 szczepienia limfocytami (po szczepieniach (ALLO 11,9%)
    -07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja (Bemfola, Menopur, Gonapeptyl)
    -12.2024 - stymulacja - do pobrania 3 komórki (z czego 2 pękły noc przed punkcją ) - finalnie pobrana 1 komórka, nie zapłodniła się (Elonva, Gonal, Menopur, Orgalutran)
    02.2025 - stymulacja - pobranych 6, 2 blastocysty, pod badaniu PGT-A 1 zdrowy zarodek
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ