X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,
Odpowiedz

Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka Ekspertka

Wysłany: 19 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 19 września, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
    Witaj. Ja może nie skończyłam, alw również bardzo słabo reagowalam na stymulację. Miałam dwukrotnie po dwa pecherzyki i ani razu nie udalo mi się uzyskac zarodka. 🥺

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt mamy ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm Maleństwa ❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    preg.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ