X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,
Odpowiedz

Zakończenie stymulacji - brak pęcherzyków,

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem załamana. Mialam dzisiaj pierwszy monitoring. Niestety nie reaguje na stymulację. Dzisiaj 7 dzień stymulacji (9 dzień cyklu) a mam tylko jeden pęcherzyk 5 mm. Dodatkowo przez cały czas utrzymuje się lekkie krwawienie, które nasila się po wieczornych zastrzykach. Lekarz ustawił kolejną wizytę na sobotę i zlecił przyjmowanie większej dawki - Bemfola 300 i Menopur 300 oraz Gonapeptyl ( dotychczas dawka Bemfola 225-150 i Menopur 150) do soboty. Lekarz stwierdza, że prawdopodobnie nic nie urośnie ale spróbujemy. Jeśli nic nie urośnie to kończymy stymulację i następnym razem zaczniemy od krótkiego protokołu. Tak podejrzewałam, że coś jest nie tak. Boli mnie lewa strona brzucha, u dołu. Myślałam, że to może pęcherzyki ale tam nic nie ma więc umówiłam się na usg jamy brzusznej aby wykluczyć ewentualny stan zapalny. Trudno, zobaczymy. Będziemy dalej próbować. Czy może któraś z Was też kończyła stymulację ponieważ pęcherzyki nie urosły?Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
    Witaj. Ja może nie skończyłam, alw również bardzo słabo reagowalam na stymulację. Miałam dwukrotnie po dwa pecherzyki i ani razu nie udalo mi się uzyskac zarodka. 🥺

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    jak tam Blanka?

• Evelynna Debiutantka

Wysłany: 14 grudnia 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Вітаю! Для тих, хто шукає дитячий психолог онлайн, психолог для дитини в польщі, важливо знайти фахівця, який допоможе зрозуміти потреби дитини та підтримати її розвиток. Гарним вибором є платформа online-psycholog.pl/services/dityachij-psiholog-onlajn/. Тут працюють досвідчені спеціалісти, які надають підтримку дітям у подоланні стресу, тривожності та інших викликів. Завдяки онлайн-формату консультації доступні з будь-якого місця, де є Інтернет, а довірлива атмосфера допоможе дитині відкрито ділитися своїми переживаннями.

• Justyna84P Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Mnie w ubiegłym roku lekarz przerwał stymulację bo pęcherzyki nie rosły. Była to moja pierwsza stymulacja, dawki miałam "końskie". Z każdą kolejną rosły ale nie dużo. Za drugim razem miałam 7 na innych lekach, w kolejnej 4, a ostatnio 3 :(
    Jak mam podchodzić do kolejnej to mi się flaki wywracają, czy to będzie TA? i w końcu coś się uda :)
    Mam dość już twierdzenia lekarzy "bo to ten wiek"

rocznik 84 Kraków

-08.2022 - 8tc :(
    -10.2023 - 9tc :(
    AMH - 0,77
    KIR- BX (brak 4 impl)
    HLA-C - 03,06 C1C2, Mąż HLA-C - 02,03 - C1C2
    -01.2024 stymulacja -brak odp organizmu (Elonva, Menopur, Gonal, Gonapeptyl)
    -04.2024 punkcja -pobrane 7 komórek , w 5 dobie 1 zarodek degeneracja (Provera, Menopur, Clostylbegyt)
    -05-06-2024 szczepienia limfocytami (po szczepieniach (ALLO 11,9%)
    -07.2024 -punkcja-pobrane 4 komórki, zapłodniona 1, w 4 dobie degeneracja (Bemfola, Menopur, Gonapeptyl)
    -12.2024 - stymulacja - do pobrania 3 komórki (z czego 2 pękły noc przed punkcją ) - finalnie pobrana 1 komórka, nie zapłodniła się (Elonva, Gonal, Menopur, Orgalutran)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ