Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zamiast okresu to owulacja po duphastonie
Odpowiedz

Zamiast okresu to owulacja po duphastonie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Jestem tutaj od niedawna. Staramy się z mężem o drugą dzidzię. Jestem właśnie w trakcie bardzo dziwnego cyklu ....
    Od 3 dc brałam aromek przez 5 dni
    Od 16 dc brałam duphaston przez 10 dni...
    Według ovufrend owulacja nie została wykryta więc wybrałam duphaston i czekałam na okres....
    A tu zamiast okresu 3 dnień wysokich temperatur i ovufrend zaznaczył iż 26 dc była owulacja czyli dzień po skączeniu duphastonu....
    Czy któraś tak miała?? Słyszałam, że duphaston blokuje owulacje choć zdania są podzielone...

Druga sprawa... czy powinnam znów sięgnąć po duphaston ? drugi raz w cyklu?? Dzwoniłam do gin z nadzieją że da mi recepne na duphaston ale powiedział, że nie ma takiej potrzeby... tylko że ja się martwię... w pierwszej ciąży brałam duphaston przez całą ciąże a i tak urodziłam wczesniaka... W domu mam tylko luteinę.... brać na własną rękę?

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ