Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zamiast okresu to owulacja po duphastonie
Odpowiedz

Zamiast okresu to owulacja po duphastonie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Jestem tutaj od niedawna. Staramy się z mężem o drugą dzidzię. Jestem właśnie w trakcie bardzo dziwnego cyklu ....
    Od 3 dc brałam aromek przez 5 dni
    Od 16 dc brałam duphaston przez 10 dni...
    Według ovufrend owulacja nie została wykryta więc wybrałam duphaston i czekałam na okres....
    A tu zamiast okresu 3 dnień wysokich temperatur i ovufrend zaznaczył iż 26 dc była owulacja czyli dzień po skączeniu duphastonu....
    Czy któraś tak miała?? Słyszałam, że duphaston blokuje owulacje choć zdania są podzielone...

Druga sprawa... czy powinnam znów sięgnąć po duphaston ? drugi raz w cyklu?? Dzwoniłam do gin z nadzieją że da mi recepne na duphaston ale powiedział, że nie ma takiej potrzeby... tylko że ja się martwię... w pierwszej ciąży brałam duphaston przez całą ciąże a i tak urodziłam wczesniaka... W domu mam tylko luteinę.... brać na własną rękę?

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ