X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zapomniana tabletka
Odpowiedz

Zapomniana tabletka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, ze to pisze, bo normalnie takie rzeczy mi sie nie zdarzają;D Mam w piątek transfer. Od dziś miałam brac cyclogest i progesteron besins. Totalnie zapomnialam o porannej dawce i wzięłam dopiero o 17h. Myślicie, ze to będzie miało duzy wplyw na transfer? Poza tym biore estrofem x6 i metypred 2x dziennie (o nich nie zapomnialam)... Zastanawiam sie tez, czy w niedługim czasie po prostu nie dobrać tych zaległych tabletek.

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Endometrioza, adenomioza, niedoczynność tarczycy
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane
    W trakcie drugiego transferu - pozostały 2 zarodki.

Diagnoza immunologiczna w trakcie (raczej kolorowo nie będzie :))
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewadb wrote:
    Dziewczyny, nie wierzę, ze to pisze, bo normalnie takie rzeczy mi sie nie zdarzają;D Mam w piątek transfer. Od dziś miałam brac cyclogest i progesteron besins. Totalnie zapomnialam o porannej dawce i wzięłam dopiero o 17h. Myślicie, ze to będzie miało duzy wplyw na transfer? Poza tym biore estrofem x6 i metypred 2x dziennie (o nich nie zapomnialam)... Zastanawiam sie tez, czy w niedługim czasie po prostu nie dobrać tych zaległych tabletek.
    Po lekach, które bierzesz domyślam się, że jesteś na cyklu sztucznym. Moim zdaniem powinnaś skontaktować się z kliniką. Nie wiem jak Twoja podchodzi do momentu otwarcia okienka transferowego (czyli wzięcia pierwszej dawki progesteronu), ale w mojej było to bardzo ważne. Zwłaszcza, że transfer miałam wykonywany zgodnie z wynikami testu ERA, a tam była określona dokładna ilość godzin (+/- 3 h), jaka miała upłynąć od wzięcia pierwszej dawki progesteronu do transferu.
    Dodam, że też mi się to nigdy wcześniej nie zdarzyło, ale przy ostatnim transferze spóźniłam się godzinę z wzięciem pierwszej dawki proga (Prolutex + Cyclogest) i z tego powodu transfer był przesunięty o godzinę.

Ewadb lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:)

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane

• Gimba Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewadb wrote:

Według mnie nie na spokojnie jedynie może wpłynąć na niższy wynik progesteronu chociaż wątpię aby po jednej dawce progesteron zawsze można podnieść i to w szybkim tempie .

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gimba wrote:
    Według mnie nie na spokojnie jedynie może wpłynąć na niższy wynik progesteronu chociaż wątpię aby po jednej dawce progesteron zawsze można podnieść i to w szybkim tempie .
    Zgodziłabym się, gdyby to była jakakolwiek dawka proga. Raczej nic się nie wydarzy, jeśli weźmie się ją później czy wręcz pominie.
    Ale tutaj mowa o pierwszej dawce progesteronu na cyklu sztucznym. Dawka ta, to dla organizmu informacja, że właśnie nastąpiła “owulacja” (której nie ma na cyklu sztucznym). Dlatego ważne jest, żeby wziąć ją o odpowiedniej porze.
    Przynajmniej według mojej wiedzy, którą mam od mojego lekarza z kliniki.

Edit: ewadb, daj znać co powie klinika. Jestem ciekawa jakie ma podejście do tego tematu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 10:40

age.png

preg.png
  • Gimba Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Zgodziłabym się, gdyby to była jakakolwiek dawka proga. Raczej nic się nie wydarzy, jeśli weźmie się ją później czy wręcz pominie.
    Ale tutaj mowa o pierwszej dawce progesteronu na cyklu sztucznym. Dawka ta, to dla organizmu informacja, że właśnie nastąpiła “owulacja” (której nie ma na cyklu sztucznym). Dlatego ważne jest, żeby wziąć ją o odpowiedniej porze.
    Przynajmniej według mojej wiedzy, którą mam od mojego lekarza z kliniki.

Edit: ewadb, daj znać co powie klinika. Jestem ciekawa jakie ma podejście do tego tematu 🤔

Jeżeli pierwsza dawka progesteronu to ok po części się zgodzę z tego co wiem na cyklu sztucznym jest inna sytuacja niż na naturalnym tutaj ściśle się pilnuje daty ,cykl sztuczny duża rozpiętość i możliwość transferowania .Więc jeden dzień w jedną czy druga stronę nie robi różnicy .

• Kluska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej klinice było wyraźnie zaznaczone że pierwsza dawka proga musi być o określonej godzinie (120h przed transferem)

preg.pngage.png[/url]

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880, 30dpt zarodek z ❤️🍀

02.25 histeroskopia

11.24 transfer ❄️, biochem

11.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    09.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 5 sierpnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Napisałam do kliniki, ale oni są srednio responsywni. W piątek rano mam badanie krwi i pewnie wtedy się wszystko wyjasni :) dam znać

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane

• Ewadb Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z updatem. Wg mojej kliniki ominięcie dawki nie ma dużego znaczenia

Poziomka91 lubi tę wiadomość

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewadb wrote:
    Wracam z updatem. Wg mojej kliniki ominięcie dawki nie ma dużego znaczenia
    Super, że się odezwałaś, bo byłam ciekawa 😊

Trzymam kciuki za powodzenie transferu 🍀🍀

Ewadb lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Ewadb Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki! :)

33 lata
    Ponad 2 lata staran
    Obniżone AMH
    Kariotyp ok
    2 IUI - nieudane

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ