X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną zdiagnozowane PCOs
Odpowiedz

zdiagnozowane PCOs

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia12335 Nowa

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!
    Lekarz ginekolog zdiagnozował u mnie zespół policystycznych jajników.
    Mam 23 lata i co prawda jeszcze nie chcę zachodzić w ciąże, ale chciałam się od was dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.

Nie mam jakichś większych problemów z otyłością, a wiem, że przy tym zespole zalecane jest obniżenie wagi.(60kg/176cm)

Czy możecie mi coś doradzić ponieważ chciałabym kiedyś mieć dziecko.

Czy jestem w stanie jakoś to wyleczyć, albo zrobić cokolwiek aby w przyszłości było po prostu łatwiej?

Lakarz zapisał mi tabletki antykoncepcyjne ale też nie jestem do nich przekonana.
    Wiem, że lekarz to lekarz, ale nikt nie zna się na tym lepiej niż osoby, które doświadczają tego na włanej "skórze."

Z góry wam dziękuję!
    Pozdrawiam i ściskam!
    Misia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:28

Misia123
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest już założony post na forum "Wygrałyśmy z PCOS. Tam na pewno dowiesz się wszystkiego.

Misia12335 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ