Aneciulka1989 wrote:
DZiękuje bardzo ze mi odpisałaś a stosowałaś osobiscie ten żel? pomógł CI> stosuje się od razu po zabiegu? narazie nie mam informacji jak bardzo jest u mnie to zaawansowane bardzo się boje bo naczytałam się w internecie że bardzo ciężko to wyleczyć

Czy po zabiegu dostałaś jakieś leki antybiotyki? czy u ciebie już nie ma zrostów?
póki są zrosty to niestety ono będzie bardzo cienkie. Po ich usunięciu można pracować nad odbudową błony. Ja miałam najpierw jeden zabieg usunięcia zrostów u lekarza z kliniki niepłodności, gdzie się leczę. Wówczas nie stosowaliśmy żelu. Potem drugi zabieg u prof. Ludwina na Starynkiewicza w Warszawie w szpitalu i przywiozłam swój żel i mi podali. Nie dostawałam wówczas żadnych antybiotyków. W kolejnym cyklu już u mojego lekarza zrobiliśmy usg 3d (sis z konrastem) i macica wyglądała niemalże jak wyjściowo. Prawdopodobnie coś zostało w lewym rogu ale na tyle jest ok, że dostałam zielone światło do transferów. Jeśli chodzi o suple na przyrost endometrium to: medargin 2x dziennie, wit e 400 2 x dziennie, agapurin 2 x dziennie, reserwatrol 250 x 2 dziennie i do tego całe wiadro probiotyków. Do tego też bardzo dbałam o dietę i chodziłam na akupunkturę. Ostatecznie udało się dociągnąć do około 7.7 mm co na mnie jest bardzo dobrym wynikiem
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌cienkie endo❌MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅ kariotyp✅ Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 % ❌
Kir Bx ✅ ANA 3 ✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
krzywa insulinowa i cukrowa ✅ homocysteina 4,45✅ zespół antyfosfolipidowy ✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
Kariotyp ✅Badanie urologiczne ✅genetyka ✅
INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 puste jajo płodowe 💔
Medart
II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
zespół ashermana

usunięte zrosty
transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium) - 8+1 puste jajo płodowe 💔
III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚
starania od 06.2022
👩🏼31 lat
hashimoto ❌cienkie endo❌MTHFR, PAI-1 ❌
AMH 4,1✅ kariotyp✅ Owulacje✅
cross match 12% ▶️24,5 % ❌
Kir Bx ✅ ANA 3 ✅
ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
krzywa insulinowa i cukrowa ✅ homocysteina 4,45✅ zespół antyfosfolipidowy ✅
👦🏻 33 lata
Ciężka oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
Kariotyp ✅Badanie urologiczne ✅genetyka ✅
INVIMED POZNAŃ I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 puste jajo płodowe 💔
Medart
II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️❄️❄️po PGT-a 2 prawidłowe
zespół ashermana

usunięte zrosty
transfer ❄️5.1.1. (Atosiban, encorton, acard, intralipid, clexane, relanium) cb 💔
transfer ❄️5.2.1(Atosiban, encorton, acard, immunoglouliny, clexane, relanium) - 8+1 puste jajo płodowe 💔
III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚