Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️
Odpowiedz

❄️🤍 Zimowe cuda po IVF 🤍❄️ Będę mamą na przełomie✨️2026/2027✨️

Oceń ten wątek:
  • Agaat Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam OceansApart maternity. Legginsy nie do zdarcia, jednocześnie dopasowane i nieuciskające, niezależnie od rozmiaru brzuszka. Skubani robią to dobrze 😉

Alina Malina, MamaWPlanach, Fler lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ktoś wspominał chyba biustonosze… miracle makers - kocham. W czerwcu wykosztowałam się na drogie dwa staniki panache założyłam je raz. Dosłownie raz. Ciągle noszę ten z miracle makers i nie wiem czy on w tym tempie dożyje końca ciąży i połogu, kocham go najbardziej na świecie. Mam L+++ i całkiem ok pasuje.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio widziałam fajne leginsy ciążowe w oysho. Niestety nie miałam już czasu żeby je zmierzyć. Planuję się wybrać i pomierzyć coś przed jesienią. Póki co chodzę w sukienkach, albo tak jak merci pisałaś- jakieś dresowe spodenki. Z dłuższych spodni na chłodniejsze dni mam jeszcze parę par luźniejszych spodni materiałowych plus parę leginsów dość rozciągliwych, które jeszcze mieszczą brzuch ☺️

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakupiłam fajnych bawełnianych elastycznych spodni w sinsayu, kiedyś mieli takie dzwony bawełna elastan z miękkim wysokim pasem po 29 zł to wzięłam kilka. Póki co pasują. I nie mają wyjścia :p kupiłam dżinsy ciążowe na vinted ale prędzej mi kaktus wyrośnie na ręce niż założę dżinsy. Też latam w szortach muslinowych itp bo dużo wygodniej

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie przytyłam nic, ale w dżinsach mi niewygodnie przez wzdęcia, więc mam albo długie albo krótkie spodnie lniane codziennie, regulowane sznureczkami :P

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc
    30.04.2026 - FET 6.2.2 ❄️ ❌
    01.06.2026 - FET 4.2.2❄️bhcg 7dpt 54,1 9dpt 120,4 14 dpt 1043 17dpt 3210,7🤞
    6+0 3,5mm❤️
    8+1 1,67 cm
    10+1 3,27 cm
    Felia - zdrowa 🩷
    12+1 5,87 cm
    12+6 prenatalne ✅

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."

preg.png
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OceansApart i MiracleMakers... piękne to wszystko:) chyba siebie tak nie kocham, boję się zacząć wydawać więcej, jak się raz człowiek rozsmakuje... Mam nadzieję, że własnie H&M będzie górną półka cenową. Limit 150 zł zakładam, czy to spodnie czy stanik, basta!:)
    Za to rojenia na temat dziwnych dywanów, śmiesznej lampy... oooo, tutaj mi się portfel otwiera;));)

MjakMarta, Alina Malina, Agaat, MamaWPlanach lubią tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obkupiłam głównie w t shirty z sinsaya rozmiar L XL XXL, na wyprzedaży miesiąc temu 7-12 zł bo uznałam że to będą t shirty na ciążę, plus kilka rzeczy właśnie z vinted. Z nowych to chyba tylko stanik kupiłam i te elastyczne spodnie z sinsaya. Wiecie mam ten plus że pracuję zdalnie z domu więc całe dnie siedzę w dresach i wielkich t shirtach :P nie muszę wyglądać reprezentacyjnie ale jakbym musiała to hoohooooo to człowiek by musiał naprawdę wrzucić w to kasę 😂

Ja już też oglądałam lampy do pokoju dziecięcego haha ale te co mi się podobają są niepraktyczne potem ich nie doczyszczę z kurzu 😂. Nic nie wiem o pokojach dziecięcych liczę na projekt bo kompletnie nie mam ani wizji ani wiedzy co jak gdzie po co.

Ishildur lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix wrote:
    Ja póki co nie przytyłam nic, ale w dżinsach mi niewygodnie przez wzdęcia, więc mam albo długie albo krótkie spodnie lniane codziennie, regulowane sznureczkami :P

Jak skończę pracę to spróbuję zrobić zestawienie 14 vs 24 tydzień ciąży, bo teraz to mi się chce smiac… w 14 jak już oficjalnie weszłam w drugi trymestr kupiłam dużo ładnych ubrań na lato bo uznałam że będę pięknie wyglądać w ciąży, mąż mi śliczne klapki wybrał, po miesiącu pasowały już tylko spodnie 😂. Ale z plusów, spodnie cały czas noszę te sprzed ciąży, szorty też, raczej do pracy w domu takie wiecie loungewear miałam, dżinsów nie nosiłam więc z tym ok. Dużo na gumce i dużo luźnych rzeczy.

Moja koleżanka z zespołu jest tydzień do przodu w ciąży w stosunku do mnie i ona chodzi 2-3 dni w tygodniu do biura, podziwiam ją. Jeszcze tak ładnie się ubiera że podkreśla ten brzuszek, sylwetka przypomina moją ale widać że wkłada wysiłek żeby pięknie wyglądać, tymczasem ja i moje T-shirty XL portofino z sinsaya 😂😂 wmawiam sobie że to dlatego że to jej druga ciąża i nie robi to na niej już wrażenia haha

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dostałam tabletki na to pieczenie. Z maluchem dobrze. Moja szyjka ma 3.01 cm więc też jest ok. Plamienie prawdopodobnie z macicy, nie x szyjki. Lekarz nie wie dokładnie skąd, bo ni widzi tego w USG. Mówił żeby na szpital jechać z silnym krwawieniem, lub bólem brzucha bo choć to brutalnie zabrzmi i tak ciąży w takim tygodniu nie uratują. Leki które dostałam, dostałabym też w szpitalu.

Alina Malina, Lwica_Lewka, Fler lubią tę wiadomość

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi wrote:
    Byłam u lekarza, dostałam tabletki na to pieczenie. Z maluchem dobrze. Moja szyjka ma 3.01 cm więc też jest ok. Plamienie prawdopodobnie z macicy, nie x szyjki. Lekarz nie wie dokładnie skąd, bo ni widzi tego w USG. Mówił żeby na szpital jechać z silnym krwawieniem, lub bólem brzucha bo choć to brutalnie zabrzmi i tak ciąży w takim tygodniu nie uratują. Leki które dostałam, dostałabym też w szpitalu.
    Polajkowalam dlatego ze z maluchem dobrze, tondobra informacja 🙏

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Agaat Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    OceansApart i MiracleMakers... piękne to wszystko:) chyba siebie tak nie kocham, boję się zacząć wydawać więcej, jak się raz człowiek rozsmakuje... Mam nadzieję, że własnie H&M będzie górną półka cenową. Limit 150 zł zakładam, czy to spodnie czy stanik, basta!:)
    Za to rojenia na temat dziwnych dywanów, śmiesznej lampy... oooo, tutaj mi się portfel otwiera;));)

Podziel się proszę swoimi polecajkami co do dziwnych dywanów. Jestem psychofanką oryginalnych rzeczy we wnętrzach i już przebieram nogami na myśl o dodatkach do bejbikowego pokoju 🥹 A dywany atakują mnie już z każdego miejsca. Na razie wpadł mi w oko tylko jeden z Rugvisty, ale nie chciałabym aż tak szaleć cenowo, bo 1600 zł za dywan do pokoju dziecięcego, jeśli nie wiem czy Mała nie będzie miała alergii na kurz, to trochę przegina. Podobno w przypadku alergii trzeba się pozbyć wszystkich kurzołapów - dywanów, firan, zasłon, a nawet pluszaków.

Starania od sierpnia 2023
    🪄AMH: 2,45
    🪄 HSG ✅ oba jajowody drożne
    🪄 Torbiel prawego jajnika 24 mm, mięśniak 10 mm
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

IUI x3 (letrozole+ovitrelle)
    05.25 r. ❌ 06.25 r. ❌ 07.25 r. ❌

I PROCEDURA 🍀
    2 prawidłowe zarodki 4.1.1 i 5.1.2. 🐥
    30.08.25 I transfer (świeży) 🐥 4.1.1.
    ciąża zatrzymana 9+0 💔
    24.01. II transfer 🐥 5.1.2.
    Beta 10 dpt 0 ❌

II PROCEDURA 🍀
    1 zarodek z 3 doby, 1 blastocysta z 5 doby
    20.04.26 III transfer (świeży) 🐥
    7 dpo ⏸️ - przyrosty bety w normie❣️ 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

preg.png
  • MamaWPlanach Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za polecajki♥️

Zamówiłam na razie 2 pary z H&M (jedne zwykłe, drugie flare). Staniki noszę głównie sportowe ze względu na mały biust, zmieniłam tylko rozmiar na M, więc mimo że te polecane przez Ciebie Alina są piękne, to raczej nie zainwestuję w nie tyle pieniędzy tylko na kilka miesięcy.
    Obecnie noszę głównie sukienki, a na chłodniejsze dni mam 2 pary lnianych spodni. Te legginsy to głownie na ćwiczenia i późniejsze miesiące chcę mieć. Chciałabym po urodzeniu wrócić do swojej garderoby, więc szkoda mi pieniędzy na zakup typowych ciążowych ciuchów.
    Ciuchy dla niemowlaka są tak słodkie, że wolę na to przeznaczyć więcej kasy🤪

👫 39 i 40
    AMH 0,26
    IO
    Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)

1 IVF- listopad 2025:
    (Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
    3🥚, 2 ❄️
    * styczeń 2026- histeroskopia-> polip
    * FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
    * FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️

2 IVF- maj 2026:
    procedura wstrzymana⁉️

Naturalna ciąża🥹
    11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
    15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
    26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
    10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
    09.07 SANCO niskie ryzyka💙

„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Polajkowalam dlatego ze z maluchem dobrze, tondobra informacja 🙏

Tak, maluch ma się dobrze. Lekarz mówił, że mam duże szanse na donoszenie tej ciąży i że mogę być ta osoba, która będzie plamila w ciąży bez żadnej przyczyny.

Ishildur, Alina Malina, LKBennett, MamaWPlanach, Clausix, Fler, evcix84, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWPlanach wrote:
    Dziękuję dziewczyny za polecajki♥️

Zamówiłam na razie 2 pary z H&M (jedne zwykłe, drugie flare). Staniki noszę głównie sportowe ze względu na mały biust, zmieniłam tylko rozmiar na M, więc mimo że te polecane przez Ciebie Alina są piękne, to raczej nie zainwestuję w nie tyle pieniędzy tylko na kilka miesięcy.
    Obecnie noszę głównie sukienki, a na chłodniejsze dni mam 2 pary lnianych spodni. Te legginsy to głownie na ćwiczenia i późniejsze miesiące chcę mieć. Chciałabym po urodzeniu wrócić do swojej garderoby, więc szkoda mi pieniędzy na zakup typowych ciążowych ciuchów.
    Ciuchy dla niemowlaka są tak słodkie, że wolę na to przeznaczyć więcej kasy🤪

Ja jeszcze mam bawełniany stanik z lidla iii jest ok ale trochę luźny pod biustem, za to miseczka spoko. W ogóle polecam za takimi rzeczami patrzeć w lidlu, bo nie wiem jak wy, ja głównie bawełna 90-99%, nie lubię poliestrowej bielizny i w lidlu można coś znaleźć

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Ishildur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, ale ci lekarze mają mocne teksty! mój tez dzis opowiadał o operacjach laparoskopowego zszywania pleców (?) dzieciaczków w brzuchach matek, gdy im się dobrze skóra nie zamknęła...
    Leżakuję sobie i podziwiam zboczone strony wnętrzarskie. Oczywiscie nie wiemy, jak planujemy na serio zajmować się dzieckiem. Czy będziemy materacować i spać razem na podłodze? czy będziemy szli w kołyskę czy "ogródek z płotkiem"? Te pytania są na razie za trudne. Ale intuicyjnie czuję, co było ważne dla rozwoju w moim dzieciństwie, więc dywan, coś na suficie, cos z oświetlenia...

Wrzucę Wam za zajawkę parę stron z klasykami, które wszędzie są kopiowane z różnymi efektami:
    https://www.eo-shop.com/
    https://www.momiki.pl/
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/inspiration?tag=childrensroom
    https://www.nedgis.com/en/q/where--your-kid-bedroom

A że chodzi mi po głowie imię Dalia, to z dzisiejszych łowów online mam takie niedorzeczniści:
    https://www.rugvista.pl/p/dhalia-o-200-cm-okragly-rozowy-zolty-dywan-RVD45670
    https://www.rugvista.pl/p/road-map-160x230-cm-rdzawa-czerwien-wielobarwne-duzy-dywan-RVD44619
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/product/the-bobb-lamp-white
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/product/un17-balance-mobile-multicolour
    https://www.brokis.com/collections/memory

Enjoy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 18:25

Agaat lubi tę wiadomość

👩🏻38 👦🏻38
    06.2024 💔 poronienie 6+4
    ja: amh 2,47-2,76, IBS
    ✔️kariotypy, protrombina, V Leiden, ANA3, białko C i S
    ❌F5 R2 hetero, MTHFR homo, PAI-1 hetero
    on:✔️kariotypy, fragmentacja, HBA, ilość,🔻ruchliwość, budowa
    I IV ICSI 09.2025
    punkcja: 6 🟡4🥚2❄️5AB, 5AB, pgt-a: 1❌, 1🤔
    11.2025 transfer 5AB❄️ mozaika30% 💔5+3
    II IV IMSI 01.2026
    punkcja: 9🟡6🥚1❄️5AB, pgt-a: 1❌ ferrytyna:18
    III IV PICSI 03.2026 +on💊: resveratrol, Q10, vit. C, tran
    punkcja: 9🟡5🥚5❄️pgt-a: 2✔️3❌ ferrytyna:51
    03.06.2026 transfer ❄️4AB
    8dpt beta 63, 10 dpt beta 183, 12 dpt beta 614, 17dpt beta 5247🍀 ferrytyna:29
    preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur wrote:
    Mała mi, ale ci lekarze mają mocne teksty! mój tez dzis opowiadał o operacjach laparoskopowego zszywania pleców (?) dzieciaczków w brzuchach matek, gdy im się dobrze skóra nie zamknęła...
    Leżakuję sobie i podziwiam zboczone strony wnętrzarskie. Oczywiscie nie wiemy, jak planujemy na serio zajmować się dzieckiem. Czy będziemy materacować i spać razem na podłodze? czy będziemy szli w kołyskę czy "ogródek z płotkiem"? Te pytania są na razie za trudne. Ale intuicyjnie czuję, co było ważne dla rozwoju w moim dzieciństwie, więc dywan, coś na suficie, cos z oświetlenia...

Wrzucę Wam za zajawkę parę stron z klasykami, które wszędzie są kopiowane z różnymi efektami:
    https://www.eo-shop.com/
    https://www.momiki.pl/
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/inspiration?tag=childrensroom
    https://www.nedgis.com/en/q/where--your-kid-bedroom

A że chodzi mi po głowie imię Dalia, to z dzisiejszych łowów online mam takie niedorzeczniści:
    https://www.rugvista.pl/p/dhalia-o-200-cm-okragly-rozowy-zolty-dywan-RVD45670
    https://www.rugvista.pl/p/road-map-160x230-cm-rdzawa-czerwien-wielobarwne-duzy-dywan-RVD44619
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/product/the-bobb-lamp-white
    https://www.finnishdesignshop.com/en-us/product/un17-balance-mobile-multicolour
    https://www.brokis.com/collections/memory

Enjoy!
    No muszą być z nami szczerzy, choć to brzmi strasznie to wiem, że nie ratują takich ciąż do 24 tc

preg.png
  • LKBennett Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ta ksiazka Heidi Murkoff „Pierwszy rok życia dziecka” jest super - duzo istotnej tresci i wszystko w jednym miejscu :))) przypomnialy mi sie wszystkie szkolne bryki i skroty lektur 😅

2025 - start IVF
    4.02.26 - FET 4BB - 7 tc 💔
    6.05.26 - FET 3AB 🍀 4dpt ⏸️; 28.07 - 8,63 cm 🥹🩷 dziewczynka 🩷

preg.png
  • MjakMarta Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ishildur te lampy balony mega 😍 a jeszcze jak jest ich kilka 😲

Starania od 2020
    👱‍♀️ 32 🙋‍♂️ 36

3 IUI ❌

1 IVF VII'24 1x ❄️ 2BB ❌️

2 IVF IX'24 1x 3BC ❌️

3 IVF długi protokół XII'24, 3❄️ ❌️❌️❌️

4 IVF długi protokół XII'25, 5❄️
    Wdrożone leczenie immuno ⬆️
    01.04.2026 Transfer 4AA ✅️🍀
    Beta hcg:
    8 dpt 113;
    10 dpt 315;
    12 dpt 539;
    15 dpt 1689;
    7w5d ❤️
    11w6d I USG prenatalne zdrowa dzidzia
    18w6d zdrowa dziewczyna 🩷
    preg.png
    Pierwsza beta, pierwsza ciąża... po 6 latach 🍀🤰
  • Milagro ❤️‍🩹 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi wrote:
    Tak, maluch ma się dobrze. Lekarz mówił, że mam duże szanse na donoszenie tej ciąży i że mogę być ta osoba, która będzie plamila w ciąży bez żadnej przyczyny.
    MałaMi moja szyjka w 14+4 miała 3,15 cm i dr mi mówiła, że ważne że to jest więcej niz 2,5cm a ponad 3 cm na tym etapie jest wynikiem bardzo dobrym. Tak samo jak jeździliśmy na usg z krwiakiem to usłyszałam historie ciąży, w której kobieta całą ciążę miała prawie całą macicę wypełnioną krwią a ciąża mimo to rozwijała sie książkowo. Historia sama w sobie przerażająca, ale dającą nadzieję że mimo krwawień, plamień, da się donosić ciążę.

👩‍🦰84'
    2007 naturals 11 tc 💔
    2023 1IUI 6 tc💔 / 2-4IUI 👎
    IVF:
    I IVF 12/23 ❄️❄️❄️❄️ -> PGT-A ❄️❄️
    03/24 FET 5.1.1👎
    08/24 FET 5.2.2 cb 💔
    II IVF 10/24 ❄️
    04/25 FET 3.1.2 cb 💔
    III IVF 06/25 ❄️ 5.2.2 ->PGTA ❌️
    IV IVF 02/26 AZ FET 3.1.2 👎
    V IVF 7/05/26 AZ FET 4.2.2 (intralipid, encorton) 🍀
    β: 6dpt 36; 9dpt 209; 13dpt 1287; 15dpt 2214; 18dpt 5843; 25dpt CRL 5,7mm;7+5 crl 13.4mm; 8+5 crl 2,18 cm; 10+5 crl 3,76 cm; 12+3 crl 6,39 cm;14+4 112g
    Felia 🩷
    ✖️Adenomioza, MTHFR i PAI hetero, KIR AA, brak tarczycy, NK19%, CD4+/CD8+, cytokiny, CrossMatch 20%, Allo Mlr 0

✔️CD138, CD56, kariotyp, MUCH, Helicobacter, CA125, celiakia, gastroskopia, antytrombina III, białko S, białko C, pasożyty, ANA, Ferrytyna, Homocysteina, B12, D3

preg.png
  • Mała mi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro ❤️‍🩹 wrote:
    MałaMi moja szyjka w 14+4 miała 3,15 cm i dr mi mówiła, że ważne że to jest więcej niz 2,5cm a ponad 3 cm na tym etapie jest wynikiem bardzo dobrym. Tak samo jak jeździliśmy na usg z krwiakiem to usłyszałam historie ciąży, w której kobieta całą ciążę miała prawie całą macicę wypełnioną krwią a ciąża mimo to rozwijała sie książkowo. Historia sama w sobie przerażająca, ale dającą nadzieję że mimo krwawień, plamień, da się donosić ciążę.

Tak jeśli chodzi o szyjkę to pisałam do lekarza swojego dzisiaj SMS.a i powiedział, że długość jest ok. I nie jest za krótka jak to mówili w szpitalu. Wysłałam mu również zdjęcia moich plamień i lekarz napisał, że powinno być dobrze. Że to nie powinno być nic złego... Pozostaje mi czekać i starać się nie panikować, choć jest to trudne. Chat mi powiedział, że te plamienia mogą być od infekcji, więc dziś grzecznie na noc wezmę leki i oby mi to pomogło i plamienia się skończyły. Jestem wyczerpana psychicznie. W ogóle nie cieszy mnie bycie w ciąży 😔

preg.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ