🌨️❄️ Zimowe Mamy 2026 – po długiej drodze do marzenia ❄️🌨️
-
WIADOMOŚĆ
-
dallia wrote:Nir wiem jakie miałaś wskazania ale ja zaczęłam schodzic z 10mg jak byłam 8+1 i po tyg czyli 9+1 juz nie wzięłam, estrofem ostatnia tabletka będzie 10+1. Ja to jeszcze przeszczesliwa zs schodzę z lekow😂 bubus juz sobie teraz poradzi 😘 nie martw się juz pracuje łożysko moze nie w pelni ale juz produkuje progestero
Dziękuję! 🥹 z estrofemu ciesze sie bardzo, ze schodze, bo nie czuję się po nim niesamowicie dobrze. Progesteron tez juz pomału redukujemy 😁
Mam komórki NK, ale nie jest to jakies straszne z tego co mi lekarz tlumaczyl. Nie jest to bardzo zaburzone. U nas głównie czynnik męski występujeKarlina20 lubi tę wiadomość
-
95Kama wrote:No wlasnie ja mam w zaleceniach od immunologa do 12tc i później schodzenie z dawki. Prowadzący tez chce to przyspieszyć
W 8 tc zaczelas schodzic, tak?
Dużo zdrówka i wytrwałości na tak długa trasę!
Ja bym trzymała się zaleceń immuno. Mój prowadzący usłyszał ode mnie zalecenie od immuno w kwestii accofil, Encorton a od ginekologa z kliniki zalecenia w kwestii cyclogestu i duphaston. Ogólnie ufam prowadzącemu ale akurat w kwestii tych leków nie pozwoliłam mu się wtrącić 😊95Kama lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
Ona:29lat
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
HSG- jeden niedrożny(odetkany) ✅
Mthfr_1298A>C układ hetero.
PAI+1 4G układ hetero.
Kir AA 😧
On:34lat
Morfologia 3%
Koncentracja: 277.58 mln/ml
Całkowita liczba w ejakulacie: 721.72 mln/ml
Start klinika: lipiec 2024
sierpień IUI ❌
Wrzesień: rozpoczynamy iVF (bemfola + orgalutran)
Październik: punkcja - 🥚12, dojrzałych 11, zapłodniono 6
2 zarodki (5.1.1 oraz 5.2.1)
25Listopad:transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
23 Grudzień: transfer(lametta+cyclogest+EG)- ❌
Luty: Start 2 procedura
(Bemfola + orgalutran)
12.02.punkcja 🤞(+ biopsja)
🥚16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
Andzia wrote:Ja bym trzymała się zaleceń immuno. Mój prowadzący usłyszał ode mnie zalecenie od immuno w kwestii accofil, Encorton a od ginekologa z kliniki zalecenia w kwestii cyclogestu i duphaston. Ogólnie ufam prowadzącemu ale akurat w kwestii tych leków nie pozwoliłam mu się wtrącić 😊
Mogę zapytać jak u Ciebie wyglada odstawianie encortonu? -
95Kama wrote:Mogę zapytać jak u Ciebie wyglada odstawianie encortonu?
Do końca 11 tygodnia pełna dawka czyli u mnie 2 tabletki(5mg) dziennie, następnie przez 4 dni rano jedna tabletka(5mg) i po południu pół tabletki (2.5mg), potem przez 4 dni jedna tabletka rano, ostatnie 4 dni pół tabletki rano i koniec. Czyli Encorton odstawie w 12+5 tc.
Proga też stopniowo zmniejszam i mam go do końca 13tc.95Kama lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
PAI+1 4G układ hetero.
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
🥚16, dojrzałych 16, zaplodniono 10, 4 zarodki z 5 doby (3.2.2, 5.1.1, 4.2.2, 4.2.1)
Zapalenie❌- wyleczone 💪
28 Maj: transfer (lametta+Encorton+acard+accofil+EG+ duphaston+ cyclogest) 🩸8dpt-187.1/10dpt-450.4/ 12dpt-934.9
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieję się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi" -
95Kama wrote:No wlasnie ja mam w zaleceniach od immunologa do 12tc i później schodzenie z dawki. Prowadzący tez chce to przyspieszyć
W 8 tc zaczelas schodzic, tak?
Dużo zdrówka i wytrwałości na tak długa trasę!
Tak zaczęłam schodzić właśnie w 8tc ale rozpiskę od kliniki miałam żeby zacząć schodzić w 9 tc. Więc przyspieszono mi to o 1 tydzieńteż miałam już zmniejszyć progesteron. Właśnie schodzę z duphastonu , mam jeszcze na jutro i pojutrze tabletkę - klinika rozpisała do 12 tc ale mój lekarz powiedział że zapisują nam końskie dawki i mam progesteronu o wiele wiele więcej niż potrzeba a na tym etapie już wytwarzam go sama - więc odstawiam duphaston.
Tego też się trochę cykam, ale wiem że jestem w dobrych rękach, więc muszę zaufać lekarzowi .
Najszczęśliwsza byłam jak mi odstawiono accofil w 8 tc zamiast 10 czy 11 jak było planowo 🥰95Kama, BangBang lubią tę wiadomość
2015 syn
2021 start starań o rodzeństwo
2022 zmarnowany czas w klinice, 12 miesięcy monitoringów bez skutku - Invimed Wrocław (PORAŻKA) niezauważono polipa i niedrożnych jajowodów oraz wodniaka. 🤦♀️
2023 zmiana kliniki - usunięcie polipa macicy, usunięcie jednego z jajowodów z wodniakiem
2024 start in-vitro - 1 procedura ❄️ ❄️❄️ brak sukcesu
2025 - 2 procedura ➕immunologia ❄️ ❄️ ❄️ ❄️ ❄️
❌ transfer 1,2,3,4
🤞 9.06.25 transfer nr 5 ⏸️ 5 i 7 dpt, beta 520 w 11 dpt , beta 1540 w 14 dpt, mamy ❤️ 29 dpt
Ja 36
On 35 -
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi! ❤️ właśnie mnie ten Encorton przeraża, gdyż immunolog chce mi odstawić go dopiero w 16tc (wstepnie mialam zakonczyc dawkowanie w 12tc). Boję się potencjalnych skutków ubocznych. Ginekolog mój (zajmuje sie rowniez immunologią) zalecił juz stopniowe schodzenie - o 2,5 mg na tydzien. Skończyłabym wtedy w 13+2 tc zażywac go. Czuję się w tym wszystkim niesamowicie zielona, wiem, że nic nie wiem. 😪
-
95Kama wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi! ❤️ właśnie mnie ten Encorton przeraża, gdyż immunolog chce mi odstawić go dopiero w 16tc (wstepnie mialam zakonczyc dawkowanie w 12tc). Boję się potencjalnych skutków ubocznych. Ginekolog mój (zajmuje sie rowniez immunologią) zalecił juz stopniowe schodzenie - o 2,5 mg na tydzien. Skończyłabym wtedy w 13+2 tc zażywac go. Czuję się w tym wszystkim niesamowicie zielona, wiem, że nic nie wiem. 😪
To fajnie że twój ginekolog zajmuje się immunologią, mój jest zielony dlatego te decyzje podjęła u mnie Jarosz 😊
Może napisz do swojego immunologa dlaczego on sugeruje odstawienie dopiero w 16tc.
Ja lekarzem nie jestem i nie ingeruje w to kto jak co odstawi, ale rozumiem że chcesz żeby było wszystko jak najbezpieczniejsze ☺️95Kama lubi tę wiadomość
Staranie od 2017
03.2020- cb
endomkit ✅
Amh 3.2 ✅
PAI+1 4G układ hetero.
Kir AA 😧
Morfologia 3%
sierpień IUI ❌
(Bemfola + orgalutran)
Zapalenie❌- wyleczone 💪