X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zrosty? Dziewczyny pomozcie!
Odpowiedz

Zrosty? Dziewczyny pomozcie!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • myszm Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zalozylam ten temat, poniewaz masa informacji z internetu mnie przygniotla- na kazdej stronie jest cos innego, a ja chyba nie do konca to rozumiem.
    Zaczne od tego, ze rok temu przeszlam przewlekle zapelenie przydatkow (trwalo okolo pol roku- dopiero 4 lekarz wykryl, ze moje dziwne bole to wlasnke stan zapalny) wywolane bakteriami. Zostalam poddana prawie 3 tygodniowej kuracji, wszystko wyleczone, bole ustapily. I teraz do reczy- jakis czas temu przypadkiem gdzies przeczytalam, ze zapalenia powoduja zrosty na jajowodach, tym samym nieplodnosc. Ogromnie sie wystraszylam... moje pytanie brzmi- czy te zrosty tworza sie zawsze? nawet od blahego zapalenia? internet smiertelnie mnie wystraszyl, choc z drugiej strony chyba wiekszosc kobiet miala jakas infekcje i potem normalnie zaszla w ciaze...
    Prosze podzielcie sie ze mna jakimikolwiek informacjami na ten temat.
    Przede wszystkim chodzi mi o to czy te zrosty tworza sie zawsze po zapaleniu, czy tylko u np. 10proc kobiet.

Bede wdzieczna za odpowiedzi! :)

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zrobiły zrosty właśnie po przebytym stanie zapalnym w przeszłości.
    Dla własnego spokoju poszłabym na Twoim miejscu do ginekologa i niech Ci da skierowanie na badanie HSG. Ono wiele wyjaśni. Pozdrawiam

mhsv6iye17jtj0kr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ