Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Zrosty? Dziewczyny pomozcie!
Odpowiedz

Zrosty? Dziewczyny pomozcie!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • myszm Debiutantka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Zalozylam ten temat, poniewaz masa informacji z internetu mnie przygniotla- na kazdej stronie jest cos innego, a ja chyba nie do konca to rozumiem.
    Zaczne od tego, ze rok temu przeszlam przewlekle zapelenie przydatkow (trwalo okolo pol roku- dopiero 4 lekarz wykryl, ze moje dziwne bole to wlasnke stan zapalny) wywolane bakteriami. Zostalam poddana prawie 3 tygodniowej kuracji, wszystko wyleczone, bole ustapily. I teraz do reczy- jakis czas temu przypadkiem gdzies przeczytalam, ze zapalenia powoduja zrosty na jajowodach, tym samym nieplodnosc. Ogromnie sie wystraszylam... moje pytanie brzmi- czy te zrosty tworza sie zawsze? nawet od blahego zapalenia? internet smiertelnie mnie wystraszyl, choc z drugiej strony chyba wiekszosc kobiet miala jakas infekcje i potem normalnie zaszla w ciaze...
    Prosze podzielcie sie ze mna jakimikolwiek informacjami na ten temat.
    Przede wszystkim chodzi mi o to czy te zrosty tworza sie zawsze po zapaleniu, czy tylko u np. 10proc kobiet.

Bede wdzieczna za odpowiedzi! :)

• ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zrobiły zrosty właśnie po przebytym stanie zapalnym w przeszłości.
    Dla własnego spokoju poszłabym na Twoim miejscu do ginekologa i niech Ci da skierowanie na badanie HSG. Ono wiele wyjaśni. Pozdrawiam

mhsv6iye17jtj0kr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ