Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Bardzo,bardzo późna owulacja czy dziwny początek @
Odpowiedz

Bardzo,bardzo późna owulacja czy dziwny początek @

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pistacjowa Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie, może którejś z Was już się coś podobnego zdarzyło. Mój cykl zazwyczaj ma 29 dni, trochę się waha +/- 3 dni. Udało mi się kilka miesięcy wcześniej zaobserwować owulację w okolicach 17-18 dnia cyklu. Jestem aktualnie w 27 dniu cyklu, czekam na @, od kilku dni trochę kłują mnie... jajniki? Zaobserwowałam też od wczoraj intensywny, raczej wodnisty śluz. Dla mnie to nietypowe objawy przed okresem, ból był zazwyczaj rozległy i tępy, nie przypominał lekkiego kłucia, byłam rozdrażniona i było względnie sucho. Myśl o ciąży od siebie odsuwam, bo w zeszłym miesiącu odebraliśmy bardzo kiepskie wyniki nasienia i dopiero się suplementujemy dwa tygodnie. Możliwe są jakieś zaburzenia jajeczkowania do takiego stopnia? Bo właśnie o tym pomyślałam. Mogę dodać, że od 18 roku życia leczę niedoczynność tarczycy, tsh mam aktualnie poniżej 1,8, a na początku cyklu miałam robione HSG, ale to raczej nie ma wpływu.

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed @ są bardzo różne objawy (kłucie jajnika i wodnisty śluz też do nich należą) i chyba większość pokrywa się z symptomami wczesnej ciąży, więc nie roztrząsałabym ich za bardzo :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ