Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów ból piersi, powiększone i wrażliwe długi czas
Odpowiedz

ból piersi, powiększone i wrażliwe długi czas

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektorym sie wydaje to normalne ze przed okresem i w trakcie okresu bola piersi, ale ja mam calkiem inaczej bo od tego cyklu od dwoch tygodni mam taki ból ze tego sie nie da opisac- sa powiekszone, wrażliwe i naawet jak śpie to bolą musze uważac- zaczęło się przed okresem i trwa do dziś juz bite 2 tygodnie. Pierwszy raz tak mam+ wysoka temperatura w tym cyklu od samego poczatku-poskreslam ze nie jestem w ciąży test robilam, nie jestem obecnie na lekach, biore od połowy cyklu luteine przez 10 dni- kiedy piersi zaczely bolec bylam juz po luteinie. błagam doradźcie co mi jest czemu tak

aaa325fd8675bf26d0091bac9e0ab8da.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:38

74di4z17q2rryrdy.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to po luteinie? Ja biorę duphaston i mam bóle piersi po nim... i to duże bóle, piersi są bardzo wrażliwe, bolą, są ciężkie...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to podwyższona prolaktyna ? Radziłabym Ci zbadać poziom prl :)

• Karolina30 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam robione hormony i prolaktyna ok

74di4z17q2rryrdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bola po owulacji i temp rośnie

• agania Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie prolaktyna i nie luteina to nie mam pojęcia... ja mam w piersi małego niegroźnego guzka i on mnie nieraz boli, ale wtedy nie boli cała pierś, więc to na pewno nic z tych rzeczy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam się bardzo nakrecac i szukam informacji o bólu piersi i sutków, od 3 dni bolą mnie piersi na początku z boku przy dotyku później cale i dość mocno daje się we znaki bol idrazliwosc sutków, nigdy nie miałam bólu piersi przed @, bardzo chciałabym żeby to zwiastowało Fasolke ale panicznie się boje ze to jednak nie to

Chcialam się zapytać jakie macie z tym doświadczenie ?

74di4z174lr410ce.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna,

i jak wyszło u Ciebie?
    ja też mam w tym cyklu nienaturalną wrażliwość piersi a zwłaszcza sutków + zmęczenie jak gdybym pracowała w kopalni (potrafię zasnąć zawsze i wszędzie)

Pozdrawiam

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się. Sama od około miesiąca cały czas mam tkliwe piersi + bóle jak na @, zarówno przed, w trakcie jak i po miesiączce. Do tego czasem kłucie w jajnikach i uczucie "kopania"? w okolicach jajników. Sama nie wiem co to może być.

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa nie mogę się napatrzeć na Twój wykres. Moje gratulację. Ja jeszcze nigdy nie miałam takiej pewności jak w tym cyklu... niestety nie powiodło się. Rośnijcie zdrowo! :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od zawsze bole piersi przed okresem, jakis tydzien,2 przed. Ale to zmienia sie z cyklu na cykl, czasami je mam czasami nie. Teraz biore dupka juz 3 miesiac i tez roznie z nim bywa.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore castangusa i dupka tez bralam w tym cyklu. Piersi juz sa nie do wytrzymania, dotykac sie nie moge, ciezkie, nabrzmiale twarde i w ogole. wiem ze to nie po dupku bo juz bralam wczesniej i tak nie bylo wiec zastanawiam sie czy to fasolka <3 czy moze wplyw castangusa.. bralam po 2 tabletki, dzis zmniejszylam do 1 :)

• Aga Inwestująca Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka lat temu miałam takie ogromne bóle piersi, obu, że spać nie mogłam, biegać nie mogłam, z każdym dotykiem ból był silnieszy. W pewnym momencie nawet stanika nie mogłam nosić... Okazało się, ze miała za dużo wody w organiźmie, bo jadłam dużo chipsó, paluszków, jedzenia z Mc Donalda i sód zatrzymywała mi wodę w organiźmie w ogromnej ilości. Dostała tabletki u zwykłego lekarza i po 3 dniach wszystko ustąpiło ;D

"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
    Urzekająca
    http://inwestycjawmilosc.pl/
  • Bu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką samą sytuację jak Karolina 30, która założyła wątek. W poprzednim cyklu brałam standardowo luteinę 10 dni, po odstawieniu dostałam @. Brak PMS. Dzisiaj 7 dzień cyklu, @ się skończyła 3 dni temu i nadal strasznie bolą mnie piersi, są wrażliwe i swędzą... Dodam, że biorę Bromka, metformax, Inofolic, wit. D i letrox na tarczyce. Czy możliwe, że coś odwaliło moim hormonom pomimo brania leków? Pierwszy raz mam taki utrzymujący się ból piersi po @, a nie przed :(

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • Bu Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknęłam na wykres i dodam, że 4dc miałam dość mocny ból jajników i wrażenie opuchnięcia jajników i macicy. Mam nadzieję, że nie poprzestawiał mi się cykl jakoś, bo do tej pory takie objawy zdarzały się w okresie okołoowulacyjnym...

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ