X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Cykle 27 i 32 dniowe- na zmianę
Odpowiedz

Cykle 27 i 32 dniowe- na zmianę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Mam problem z długością cyklu. Tzn. w jednym miesiącu cykl 27 dniowy, w następnym 32. Czy to normalne? Do tego doszły skąpe, ale długie miesiączki. Do ginekologa idę dopiero 23.11, zastanawiam się czy warto wykonać jakieś badania żeby już z czymś pójść...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• juna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naturalnie miałam cykle również na zmianę. Raz 35 raz 39 dni i zależało to od tego na którym jajniku był akurat pęcherzyk. Najwidoczniej jeden jajnik działa lepiej niż drugi. Powinnaś zbadać podstawowe hormony tsh, fsh, lh, estradiol i prolaktyna w 3 dniu cyklu oraz progesteron 7 dni po owulacji.
    Edit: dopiero zauważyłam, że mój telefon pozmieniał mi słowa na jakieś kwiatki;P złośliwość rzeczy martwych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 07:26

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Mam problem z długością cyklu. Tzn. w jednym miesiącu cykl 27 dniowy, w następnym 32. Czy to normalne? Do tego doszły skąpe, ale długie miesiączki. Do ginekologa idę dopiero 23.11, zastanawiam się czy warto wykonać jakieś badania żeby już z czymś pójść...
    Dopiero od niedawna tak masz? Jesli tak to na pewno sie przebadac.
    Ja tak mam odkad pamietam. Na usg jeden jajnik mam mniejszy i pewnie stad roznice. Jest to calkowicie normalne.

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ