X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?
Odpowiedz

Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adabi Nowa

Wysłany: 19 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    chciałabym zacząć mierzyć temperaturę, aby mieć jeszcze większa pewność wystąpienia owulacji i ewentualnej ciąży.
    Kupiłam porządny termometr owulacyjny, na razie jestem w trakcie miesiączki i zastanawiam się czy jest sens mierzyć temperaturę, ponieważ mam problemy ze snem. Często z różnych powodów budzę się i zasypiam. Zdarza się to często jakiś czas przed pobudką do pracy (wstaję o 5, więc to byłby dobry czas na pomiar). Czytałam, że temperaturę najlepiej zmierzyć po co najmniej 3-godzinnym śnie. A co jeśli budzę się np. o 1, później 4 i wstaję o 5?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest sens jezeli nie wstajesz w nocy i nie chodzisz. Jak tylko sie budzisz i krecisz. Ja tez nie mam super snu i czesto sie wierce albo leze z otwartymi oczami ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Adabi Nowa

Wysłany: 20 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź,w takim razie spróbuje ja mierzyć. Zobaczymy co mi powie temperatura. :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ