X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?
Odpowiedz

Czy jest sens zabierać się za mierzenie temperatury?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Adabi Nowa

Wysłany: 19 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    chciałabym zacząć mierzyć temperaturę, aby mieć jeszcze większa pewność wystąpienia owulacji i ewentualnej ciąży.
    Kupiłam porządny termometr owulacyjny, na razie jestem w trakcie miesiączki i zastanawiam się czy jest sens mierzyć temperaturę, ponieważ mam problemy ze snem. Często z różnych powodów budzę się i zasypiam. Zdarza się to często jakiś czas przed pobudką do pracy (wstaję o 5, więc to byłby dobry czas na pomiar). Czytałam, że temperaturę najlepiej zmierzyć po co najmniej 3-godzinnym śnie. A co jeśli budzę się np. o 1, później 4 i wstaję o 5?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest sens jezeli nie wstajesz w nocy i nie chodzisz. Jak tylko sie budzisz i krecisz. Ja tez nie mam super snu i czesto sie wierce albo leze z otwartymi oczami ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Adabi Nowa

Wysłany: 20 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź,w takim razie spróbuje ja mierzyć. Zobaczymy co mi powie temperatura. :-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ