X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy któraś z was stosuje lub stosowała CASTAGNUS ?
Odpowiedz

Czy któraś z was stosuje lub stosowała CASTAGNUS ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KiedyśMusiSięUdać Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam parę pytań odnośnie leku CASTAGNUS czy któraś z was stosowała bądź stosuje ten lek ?

• KiedyśMusiSięUdać Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha chyba jestem jedyna :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam ale tylko miesiąc ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stosowałam 3 miesiące

• KiedyśMusiSięUdać Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że ktoś napisał w temacie dziewczyny powiedzcie mi czy jak zobaczę na teście || kreseczki to czy można go odstawić gwałtownie czy raczej stopniowo ? pytam bo w poprzednią ciążę zaszłam właśnie z castagnusem i odstawiłam gwałtownie niestety w 8 tygodniu miałam łyżeczkowanie i teraz się zastanawiam czy był to przypadek i tak po prostu musiało być czy była to wina tego że tak gwałtownie go odstawiłam jak wy go odstawiałyście ?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił że jak zajdę to mam go odstawić i tak też zrobiłam, dla tego go brałam tylko miesiąc ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • KiedyśMusiSięUdać Nowa

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula dzięki za informację :)

• Olena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam Castagnusa przez dwa tygodnie. Spałam cały dzień i noc po nim. W końcu okazało się , że mam sama w sobie niską prolaktynę. Castagnus mi ją obniżał jeszcze bardziej. Dobrze , że odstawiłam, bo tylko pogarszał sprawę.

weronika86 lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • MomToBe Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiedysMusiSieUDac przeczytaj sobie ten temat, nie ma tam za duzo iformacji ale padlo tez pytanie takie jak twoje i oczywiscie odpowiedz :) Tylko tyle znalazlam na temat castagnusa.
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/castagnus,59.html

A tak na przyszlosc ,jesli masz jakies pytanie dotyczace lekow to sprawdz w kategorii STARAJAC SIE Z POMOCA MEDYCZNA, tam jest duzo tematow dotyczacych roznych lekowi itd :)

atdci09k96uspmjm.png
    e790355cf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam przez 3 miesiące i normalnie się czułam. jednak nie udało mi się zajść w ciążę.

KiedyśMusiSięUdać to że poroniłaś napewno nie miało związku z odstawieniem castagnusa.

• Justine Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 2msc- żadnej poprawy u siebie nie zauważyłam, ale na pewno też nie zaszkodził :)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • ola27 Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę 3 opakowanie, w ciążę jeszcze nie zaszła. A plusy brania Castagnusa to bardzo małe objawy PSM i co dla mnie najważniejsze reguluję się cykl.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja znów biorę castagnusa, już przy pierwszym opakowaniu mam 3 dni szybciej owulkę, zobaczymy ( albo i nie) jak będzie z @ ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ