X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Drugi zwariowany cykl- pomocy
Odpowiedz

Drugi zwariowany cykl- pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zebra Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś ma podobne doświadczenia i coś mi podpowie?

Drugi już cykl mam sytuację, w której po 11 dniach od miesiączki przychodzi druga. Pierwsza normalna, po spadku temperatury, z tym, że po niej znowu rośnie o dwa stopnie, piersi wielkie, ból jajników. Później kolejne krwawienie i normalny (27 dni) cykl.
    Nie wiem co o tym myśleć. Testy w obu cyklach ujemne. Ostawiłam anty 6 mies temu, biorę od tego czasu Duphaston 16-25, owulacja raczej występuje, ale te krwawienia.... Ginekolog twierdzi, że tak może być. Chyba pójdę do innego, ale może coś mi podpowiecie? Z góry dzięki!

Zebra
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź do innego ginekologa. Możliwe, że to drugie krwawienie, o którym piszesz to nie okres, a niedomaga ciałka albo problemy z progesteronem. Dziwne, że lekarz każe Ci brać Dupka bez badań tego o czym piszesz.

Lunaris lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ