X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Jak zbadać owulację?
Odpowiedz

Jak zbadać owulację?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobitki... Pomóżcie. Wykresy mam dwufazowe jeśli chodzi o temperaturę, zmieniłam ginekologa, jeden widział u mnie owulację ale nie pękał pęcherzyk a ten nowy stwierdza, że w ogóle owulacji nie ma i pęcherze są tylko policystyczne... A monitorigu nie ma sensu robić bo mam cukrzycę ;/ nie wiem co dalej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Jak ktoś kiedyś powiedział, jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. To, ze Ovufriend wyznacza owulację, też nie znaczy, że do niej doszło. Mogły być pecherzyki, ale bez żadnego dominującego. Testy owulacyjne też nie mówią nam o tym, że owulacja była. Bo pęcherzyk mógł być dominujący, ale nie pękł, tylko się wchłonął. Może idź do ginekologa przed owulacją, zobacz czy masz dominujący pęcherzyk i idź kilka dni po owulacji, zobacz czy pęcherzyk pękł.

Napisałam, że byłam u dwóch ginów a w of nie robię wykresów, w testy też nie wierzę... Problem polega na tym, że jeden mówi, że są a drugi, że w ogóle nic nie ma... A jeśli chodzi o wykres to mam na myśli to, że są dwie fazy temperatur, czy to cokolwiek znaczy? nie chodzi mi o samo wyznaczenie owu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ