Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Kiedy nastąpiła owulacja?
Odpowiedz

Kiedy nastąpiła owulacja?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani to, ani to. Ale chyba bardziej bym zawierzyła śluzowi - tylko, że to wcale nieprawda, że do owulacji na pewno dojdzie w dzień po szczycie śluzu. Dzień owulacji można dokładnie określić tylko za pomocą monitoringu usg. Na szczęście do ciąży wyznaczenie dokładnego dnia owulacji naprawdę nie jest potrzebne. :) Najważniejsze jest, żeby doszło do współżycia w dni płodne.

AlicjaaA lubi tę wiadomość

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp. Współżycie bez zabezpieczenia było tylko w sobotę wieczorem. Nie mam jeszcze intensywnego ciśnienia na zajscie juz teraz w drugą ciążę, ale tak sobie rozważam, czy coś ewentualnie mogło by z tego wyjść ;-) Jesli owu była by zgodnie ze sluzem, to szansa by była, ale jesli wg testów owu to raczej bez szans ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ