X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

LH a FSH

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki, w 4 dc:
    LH 3,34 mIU/mL
    TSH 0,516 uIU/mL
    FSH 6,1 mIU/mL
    Estradiol 39 pg/mL
    Prolaktyna 15,5 ng/mL

Jutro idę do lekarza. Dziewczyny mnie uświadomiły, że stosunek LH do FSH powinien = 1. Czyli coś jest nie tak.
    Czy któraś z Was miała podobny przypadek, jakoś to "ogarnęła" i wszystko wróciło do normy?

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • rosz Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podobnie, gin nawet nie wspomniała o stosunek tych hormonów powiedziała tylko, że przy staraniach estradiol powinien być min 40. Jak po 5 miesiącach powtórzyłam badania to stosunek LH do FSH zmienił sie z 0,57 na 0,73 a nic specjalnego nie robiłam. Jak skonsultujesz swoje wyniki z lekarzem to proszę napisz co powiedział na ten temat.

• Frufru Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać co i jak. Sama jestem ciekawa...
    Na razie tylko odkryłam, że mi przez rok TSH poleciało z 1,20 na 0,516 więc coś nie halo...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedział, że wyniki są w porządku i mam się nie martwić, nie w tym tkwi problem. Dostałam skierowanie na HSG.

f2wl4z179qh7gg9w.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ