Partner
merytoryczny

Akcja społeczna - endometrioza

Dumnie wspieramy Akcję!

Wiele niespodzianek w drodze:

POBIERZ W MARCU ZA DARMO
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Niska temperatura - czy to normalne?
Odpowiedz

Niska temperatura - czy to normalne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasiaBaby Nowa

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mierzę temperaturę zawsze około godziny 6:00. Zastanawiam się, czy to normalne, że moja temperatura ciała przed owulacją zawsze wynosi od około 34,9 do 35,7? W fazie lutealnej mam temperaturę około 36,3 (rzadko kiedy jest wyżej). Mierzę dwoma termometrami i oba wskazują tyle samo. Czasem zdarza się, że w ciągu dnia temperatura wzrasta mi do 36,5, ale rano zawsze mam bardzo niską. Jestem szczupła, ważę 45 kg, robiłam badania na tarczycę - jest wszystko w porządku. Jestem też niskociśnieniowcem. Czy powinnam się martwić tą temperaturą? Czy to możliwe, że taka po prostu moja natura?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 14:53

kika1205 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że nie masz czym się martwić. Taka natura, już widziałam kilka takich wykresów z niskimi temperaturkami.

KasiaBaby, Lilia1987, kika1205 lubią tę wiadomość

• Lilia1987 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej godzinie nie licz na ponad 37 stopni, czasami wstaję o 5:30 i mam 36,4
    Gdy mierze tak jak zwykle to robię to mam 36,6 przed owulacją i po niej 36,8-37,0

• kika1205 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to co piszecie kochane, bo moja temperatura przed owulacja też nie dobija do 36 stopni.

kika1205
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam taka zawsze niską ;) w ciazy mialam skok do az 36,7 chyba ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • mephala246 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niskotemperaturowcem... ale w dodatku odryłam jeszcze coś bardziej dziwacznego... mam wyższe tempki mierzone pod pachą ( z ciekawości mierzyłam ) niż w buzi... i to az o 5-6 kresek.... którym wierzyć?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ