Wielki TEST kobiecej płodności!

Sprawdź swoją płodność i otrzymaj spersonalizowane wskazówki

Rozpocznij test

Wielki Quiz o plemnikach!

80% odpowiada źle - sprawdzisz się?

Rozpocznij
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Nisska temperatura -prosze o rade
Odpowiedz

Nisska temperatura -prosze o rade

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Syrysek Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, to moj 2 miesiac staran o dzidziusia. Mam problem.w interpretacji mojej temperatury. Mianowicie do owulacji tylko raz moja temperatura przekroczyla 36 stopni. Reszta wachala sie pomiedzy 34'5 a 35'9. Noe bylam chora, przeziebiona ani nie mialam zadnych o jawow ktore wskazywaly by na jakies oslabienie. Po owulacji natomiast temperatura codzine rosnie o +/-1stopien ale mimo to jest to nie przekraczajace 36,6. Jedynie wczoraj wieczorem zmierzylam to mialam 37'1. Czy ktoras z was byla w podo nej sytuacji i mimo to zaszla w ciaze? Czy to mozliwe, ze taka niska temperatura ciala przed owulacja jest normalna? Prosze o odpowiedzi

  • Syrysek Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka, po owulacji nie wzrastala mi temperatura o +/- 1 stopien a o 0,1

  • kayama Autorytet
    Postów: 2735 1944

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak najbardziej normalne, ja mam tak samo, temperatury poniżej 36 przed owulacją. Po owulacji nigdy nie miałam więcej niż 36,8 a usg potwierdzało owulację. Liczy się sam skok a nie wysokości temperatur.

    n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1066 668

    Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niskotemperaturowem. Moja standardowa temperatury w pierwszej fazie cyklu nie przekracza 36. Pewnie jest ci też wiecznie zimno... ;) Ja tam mam przynajmniej. Wszyscy porozbierani a ja w swetrze. A na słońcu to mogę siedzieć godzinami

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 23:47

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • agnieszka011988 Przyjaciółka
    Postów: 123 43

    Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niskotemperaturowem
    Temp przed owu mam 35.9 s po owulacji 36.6 do 36.8

  • melba Autorytet
    Postów: 541 131

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 01:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.

    Endometrioza I/II
    Jajowody drożne
    mthfr 128ac, pai, v-leiden
    PCOS, niedoczynność tarczycy
    KIR AA,brak KIR implantacyjnych; hla męża c1c1



    I ciężki OAT/krypto (skąd? Nie ustalono).

    XII 2015 początek starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.

    U mnie podobnie to wygląda

  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melba wrote:
    Nie wiem czy to jakaś prawidłowość i czy u kogoś się potwierdza, ale ja zanim zaczęłam przyjmowanie leków to też miałam niziutkie tempki, do tego bardzo często zimne ręce i stopy. Ale zauważyłam,że od czasu uregulowania tsh (euthyrox/letrox) temp. wygląda inaczej i w pierwszej fazie 36.2-36.3. Moje tsh nie przekraczało 3.0, ale na lekach oscyluje ok. 1.0.


    Cześć :) u mnie też to podobnie wygląda, zawsze miałam niskie temperatury. Mam TSH na poziomie 2,165, w zeszłym roku było 3,5, więc jest lepiej, ale nadal nie idealnie. To jest mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, więc dopiero zaczynam obserwacje, i zdziwiły mnie temperatury oscylujące w okolicach 36 stopni. Muszę dodać, że zawsze miałam niskie temperatury, infekcje przechodziłam z temp. 36,8/37 max, a czułam się jakbym miała "normalną" gorączkę, ale takich wartości mimo to się nie spodziewałam zobaczyć.

    MOJE lubi tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Netka96 Koleżanka
    Postów: 192 10

    Wysłany: 7 stycznia 2018, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzyłaś wcześniej tempkę? Może tak miałaś wcześniej. Ja mam przed ovu ok 36.5, a jak mam wyższe to rano czuję różnicę, gorąco mi jest i kiedyś nie wiedziałam czemu czasem rano jest mi normalnie, a za jakiś czas jak wstaję to czuję się jakbym w piecu spała :P A teraz już wiem o co chodzi ;)

    d81d4c1ebc692f3cdceb4d13c8859003.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzisz, jest to kwestia doświadczenia i znajomości swojego ciała, pomierzę kilka cykli i się okaże, czy to taka moja uroda :)

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • key_b Autorytet
    Postów: 577 519

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wyjsciowa niska temp. Zobacz sibie moj wykres pozdrswiam ;) jestwm w 26tc

    16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

    Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

    czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ