X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Opiernicz od ginekologa
Odpowiedz

Opiernicz od ginekologa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Właśnie wróciłam od ginekologa.Powodem wizyty były długie cykle ok 40 dni i pół roku bez rezultatów w staraniach o dziecko. jak usłyszał że piję inofem na własną rękę to dostałam taki opiernicz że ho ho ho. Twierdzi że nie wolno brać bez konsultacji z lekarzem i bez badań żadnych castagnusów, inofoliców i tym bardziej luteiny itp.Czy Wasi lekarze też tak reagowali na takie wiadomości? Czy faktycznie jest to aż tak szkodliwe branie bez konsultacji???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:35

• vanessa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie lekarz pochwalił i pogratulował mężowi żony 0sarcastic.gif
    jak dowiedział sie jakie mężusiowi witaminy zaserwowałam :D Myślałam że padne jak mąż wymieniał co bierze a na pytanie lekarza "kto panu to zlecił" małż odpowiedział "żona..." poczułam sie jak jakiś znachor i guru w małżeństwie 2smiech2.gif

Nona, Landryneczka, Blondik, Ania1986, Maczek, Agi83, Ewosińska lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    A mnie lekarz pochwalił i pogratulował mężowi żony 0sarcastic.gif
    jak dowiedział sie jakie mężusiowi witaminy zaserwowałam :D Myślałam że padne jak mąż wymieniał co bierze a na pytanie lekarza "kto panu to zlecił" małż odpowiedział "żona..." poczułam sie jak jakiś znachor i guru w małżeństwie 2smiech2.gif

haha, Vanessa, gratuluję świadomego Męża! :) Mój łyka cynk, witaminę C, magnez i B6 oraz kwas foliowy, czasem calcium i D3, a gdyby go ktoś zapytał co tam pije, to nawet jednej nazwy by nie wymienił. Gdybym mu podała cyjanek nawet by się nie spostrzegł :D

Ja oprócz tego co mąż łykam wiesiołek. Jutro mam wizytę u "nowego" ginekologa i zastanawiam się, czy powinnam go informować o suplementacji...

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cud malina wrote:
    Hej.Właśnie wróciłam od ginekologa.Powodem wizyty były długie cykle ok 40 dni i pół roku bez rezultatów w staraniach o dziecko. jak usłyszał że piję inofem na własną rękę to dostałam taki opiernicz że ho ho ho. Twierdzi że nie wolno brać bez konsultacji z lekarzem i bez badań żadnych castagnusów, inofoliców i tym bardziej luteiny itp.Czy Wasi lekarze też tak reagowali na takie wiadomości? Czy faktycznie jest to aż tak szkodliwe branie bez konsultacji???

Inofem to suplement diet, nie wydaje mi się, żebby dietę należało konsultować z lekarzem. Jasne, że musi widzieć na wszelki wypadek jakby to miało z czymś reagować albo coś blokować itd., ale bez przesady Roll_Eyes_Smiley_by_Mirz123.gif . Luteina to hormon, to zupełnie inna sprawa, jest na receptę i to o czymś świadczy.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ