X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów PCO podejżenie i owulacja ?
Odpowiedz

PCO podejżenie i owulacja ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Proszę was o poradę :) byłam na usg narządów rodnych w 24 dc . Lekarz ma podejrzenia pco . Około 2 dni temu czułam że podskoczyło mi libido a teraz moje piersi od wczoraj stały się bardziej wrażliwe , takie troszkę obrzmiale . Czy to może sygnalizować ze była owulacja ? Pare dni temu miałam przez 4 dni plamienia . Co o tym sadzicie ? czy jedenk pęcherzyk mógł dojżec i owulka była ? mimo tego pco ? zmienilam sposob odzywania na zdrowszy dodam :)

aga2319 lubi tę wiadomość

żoneczka
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:02

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoneczka przy pcos wystepuja owulacje, tylko rzadziej sie trafiaja...mierzysz tempke? w sumie teraz to tylko ona moglaby dac jaki obraz...a szyjka, sluz? objawy moga wskazywac na fl, ale przy pcos i mega dlugich cyklach moze tak byc co kilka dni...na jakiej podstawie masz podejrzenie pcos?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Wam za odpowiedzi :* Podejżenie pco jest przez lekarza . Zrobił usg i miałam same małe pecherzyki . Bylo ich w granicach do dziesieciu . nie stwierdzono tez oznak przebytej owulacji ... :(

żoneczka
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoneczka: przede wszystkim przejdź się po lekarzach :) Mój poprzedni lekarz stwierdził po usg i badaniach, że mam PCOS, kazał mi już natychmiast w ciąże zachodzić, nastraszył mnie wizją bezpłodności i w ogóle jakieś dantejskie sceny mi rysował. W panice poszłam do innego specjalisty (najlepsza opinia w Krakowie) i facet go wyśmiał, powiedział, że na usg pęcherzyki w normie, widać, że owulka będzie lada moment, a jedyne co potrzebuję to luteina, bo mam niski progesteron.

48f411ed51.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz aktualnie jestem u ginekolog Pani jest baaardzo chwalona -doktor n.medycznych . To własnie ona uspokoiła mnie ze to nie musi być pco . Natomiast sama nie wiem co myslec , bo mimo badan ktore obejżała z usg ( kto inny mi je robił ) powiedziala ze nie do konca wygladam jej na pco...ale boje sie ze chciala mnie pocieszyc...dala mi takie zalecenia , i diete jak przy pco

żoneczka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ