X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Plamienia przed okresem a poprawny progesteron
Odpowiedz

Plamienia przed okresem a poprawny progesteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że ten temat pojawia się w starych wątkach, ale nie mogłam ich odnaleźć. Po 10 latach tabletek zaszłam w ciąże w 3 cyklu po po odstawieniu.Ciąża obumarła w 9 tygodniu ciąży, zabieg łyżeczkowania w 11. Teoretycznie płodność powróciła, ale pojawiły się plamienia przed miesiączką. Nigdy wcześniej nie miałam. Mój lekarz stwierdził, że raz to nie reguła, ale mogę brać cyclodynon - nie zaszkodzi. Oczywiście brałam przez 3 miesiące, a plamienia nadal się pojawiają. Z rad forum dołączyłam leczniczą dawkę witaminy B6, magnez, ograniczyłam kawę - plamienia są nadal. Żeby dalej nie gdybać zbadałam progesteron - 8 dpo wyszedł na poziomie 14, gdzie norma jest powyżej 10. Temperatura w cyklach nie spada nigdy przed miesiączką. Czy któraś z was miała takie plamienia? Były inne przyczyny niż niedomoga? W dodatku od dwóch cyklu plamieniom towarzyszą skrzepy ok. 0,5 cm.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sobie w nastepnym cyklu sprawdzic proga 7-9-11 dniu i sprawdzic jak spada. Ja tez mam ladnego proga w 7 dpo a w 10 zaczyna mi sie @. Tez po poronieniu tak mi sie FL skrocila.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sprawdzę faktycznie jak się zmienia po owu w następnym cyklu W ogóle jak liczyć fl Jeśli mam plamienie i temp jest wysoka to jest to jeszcze fl? Tak liczy program

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ liczysz od pierwszego dnia kiedy jest zywa czerwona krew. Wszystko co jest przed tym to FL nawet gdyby temperatura byla nisko.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia - a co robisz na wydłużenie fazy? Witaminy, zioła, leki? Ja oczywiście zrobię sobie komplet badań hormonów dla spokoju i pogadam z gin.. chociaż mój twierdzi, ,że wszystko ok, jestem płodna, ovu jest, wszystko jest.. tylko ciąży nie ma.

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probowalam wydluzyc FL suplementamia. Biore L arginine, Q10, myo inozytol, witC 1000mg, DongQuai plus inne suplementy na inne sprawy. Udalo mi sie podniesc proga ze srednio 10 na 15, ale moja FL zostala krotka. Po 7 dniu momentalnie zaczyna spadac. Od tego miesiaca zaczelam brac dupka bo juz nie wierze, ze naturalnie cos zdzialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 20:21

age.png

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawilam niedomogę ziołami ojca sroki nr 3 i niepokalankiem.
    Wcześniej luteina, duphaston i mimo tego plamienia, progesteron coraz gorszy w badaniach co 2 dni.
    Teraz mam 1 cykl bez ziół i czuję się super.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak wtrącam, ale mam pytanie do Ciebie, Malgoniu, jaką tą l-argininę bierzesz?

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.naturawit.pl/product-pol-51-Swanson-Super-Strength-L-Arginina-850-mg-90-kapsulek-uniw.html?gclid=EAIaIQobChMIhp_g9vmo3QIVHs-yCh0i_QHDEAQYASABEgIEWvD_BwE

O taką, ale wcześniej brałam z solgara tylko była znacznie droższa.

m_d_f lubi tę wiadomość

age.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ