Forum Temperatury, wykresy, płodność Plamienie pomocy
Odpowiedz

Plamienie pomocy

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Mam pytanie straram się o dziecko 8 miesięcy bez rezultatu. Występują u mnie plamienia w środku cyklu które trwaja od 2-4 dni. Pojawiają się razem z płodnym śluzem. Od 11 do 14 DC . Później jest przerwa i znowu plamienie w 18 DC albo w 21 DC . Badałam progesteron prolaktynę i TSH wszystko jest ok. Na USG też jest wszystko ok . Przepisał mi ginekolog luteinę ale ona nie pomaga . Co może być przyczyną?
    Starania od maja 2018.

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 23:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia okołoowulacyjne są normalne. Bardziej bym się martwiła tymi późniejszymi. Zbadaj progesteron w 7, 9 i 12 dpo. Może być tak, że masz niedomogę lutealną. Jak 7dpo prog jest ładny a potem zaczyna spadać, to mogą pojawiać się plamienia.

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 06:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron badałam zawsze po owulacji mam dwucyfrowy

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale badałaś go tylko raz w danym cyklu? U mnie potrafił wyjść ładny w 7dpo a potem mocno spadał. W prawidłowej fazie lutealnej progesteron trzyna poziom i spada dopiero przed @.

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badalam tylko 7 dni po owulacji

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoretycznie później mógł spaść i stąd te plamienia. Jeśli owulację byś miała 11-14dc, a plamienia 18-21dc to wychodzi, że występują idealnie po 7dpo. Spróbuj sprawdzic jeszcze proga 9dpo albo 12 dpo. Jak będzie spadał, to może wskazywać na niedomogę lutealną

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czyli teoretycznie później mógł spaść i stąd te plamienia. Jeśli owulację byś miała 11-14dc, a plamienia 18-21dc to wychodzi, że występują idealnie po 7dpo. Spróbuj sprawdzic jeszcze proga 9dpo albo 12 dpo. Jak będzie spadał, to może wskazywać na niedomogę lutealną


    Wykonałam progesteron w dniu planienia i zawsze miałam wynik 18.15 albo 12

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ewentualne plamienie implantacyjne rozważałaś? Może zarodek próbuje się zagnieżdżać, ale coś w macicy nu przeszkadza

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    A ewentualne plamienie implantacyjne rozważałaś? Może zarodek próbuje się zagnieżdżać, ale coś w macicy nu przeszkadza


    No rozważałam . Ale później stwierdziłam że to nie możliwe żeby co drugi miesiąc zagniezdzal mi się zarodek . Już sama nie wiem .te plamienia pojawiają się zawsze albo w 20 albo w 21 DC


    Już nie wiem gdzie mam szukać . Lekarze rozkładają ręce . Kierują na badania ale wszystko jest ok.

    Muszę jeszcze zbadać tarczyce dokładnie .
    Chociaż TSH mam 1.8 więc na starania chyba ok

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój endokrynolog mówi, że przy staraniach lepiej trzymać bliżej 1, ale poniżej 2 jest już dobrze :) A badania w kierunku endometriozy robiłaś?

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Mój endokrynolog mówi, że przy staraniach lepiej trzymać bliżej 1, ale poniżej 2 jest już dobrze :) A badania w kierunku endometriozy robiłaś?


    Robiłam marker Ca 125 i był ok
    Moj ginekolog mówił że zachorowanie na ta chorobę jest niskie

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy choroby tarczycy mogą powodować plamienia ...

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tego to nie wiem :/ Ale patrząc na to, że za choroby tarczycy odpowiadają hormony, to chyba jest to możliwe. Wiem natomiast, że jak są przeciwciała aTPO to one często występują w parze z przeciwciałami przeciw otoczce komórki jajowej. Czyli cały układ immunologiczny nie działa prawidłowo i organizm jest nastawioby bojowo do walki.

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Hmm tego to nie wiem :/ Ale patrząc na to, że za choroby tarczycy odpowiadają hormony, to chyba jest to możliwe. Wiem natomiast, że jak są przeciwciała aTPO to one często występują w parze z przeciwciałami przeciw otoczce komórki jajowej. Czyli cały układ immunologiczny nie działa prawidłowo i organizm jest nastawioby bojowo do walki.



    Bardzo to utrudnia
    A w ciążę
    ?

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od tego ile jest tych przeciwciał. Ja akurat jestem na sterydzie, żeby je zbić, ale głównie walczę z przeciwciałami przeciw otoczce komórki jajowej, które bardzo utrudniają zapłodnienie.
    Immunologia jest niestety ciągle mało poznaną dziedziną wiedzy. Mam nadzieję, że w Waszym przypadku nie będzie konieczności jej sprawdzania. Może rozszerzone badania nasienia warto by zrobić? Nie masz przecieżpewności, że problemy leżą po Twojej stronie. Może coś z morfologią nasienia jest nie tak

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój partner ma już dziecko . Myślę że to jednak moja wina bo z jakiegoś powodu jednak wystepuja te plamoenia a lekarze nie wiedzą co mi jest

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6385 8258

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że na dziecko niestety o niczym nie świadczy. U mężczyzn mogą być skoki w wynikach badania nasienia. Wystarczy jakaś infekcja, więcej stresu, praca siedząca i przegrzewanie jąder i wyniki lecą w dół. Myślę, że warto rozwarcie też badanie partnera. A co do plamień, to może sprawdź ponownie tarczycę? Przed staraniami też były takie plamienia czy dopiero ostatnio się pojawiły?

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły się od kiedy zaczęłam się starać o dziecko czyli od maja. Pojawiają się co drugi cykl

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samo TSH wystarczy,,?

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
  • Monisia 1992 Koleżanka
    Postów: 490 21

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się że nigdy nie zostanę mamą a mam już 27 lat

    Starania od maja 2018.
    Czekam na II kreseczki
    06/19- histeroskopia- usunięcie dwóch polipów
    09/19 - dwie kreski na teście
    18/09-Beta hcg 1388 😊
    20/09- Beta hcg 3497 🙂
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)